
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) *♥*Kalocsayský perkelt*♥*[ recept č. 16047 zo dňa 10.7.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY kuracie paličky ( 4 krídla, 2 stehná), 1 ks kuracích pŕs, cibuľa, zelená paprika, feferonka, paradajka, 1 PL paradajkového pretlaku, soľ, sladká červená paprika, 4 strúčiky cesnaku, trocha červeného vína, 3 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Kuracie krídla i stehná rozkrojíme v kĺboch, hornú časť stehna nakrojíme (alebo rozkrojíme na 2 časti), kuracie prsia pokrájame. Osolíme ich. Dáme speniť nadrobno pokrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. K cibuli pridáme červenú papriku, orestujeme a pridáme pretlak, chvíľu miešame a pridáme pokrájané mäso. V cibuľovom základe ho poriadne poobraciame a opekáme, kým sa urobí šťavička. Popritom pridáme nakrájanú papriku, feferonku a paradajku. Stále miešame, aby sa pri pražení niečo nepripálilo. Po chvíli pridáme trocha červeného vína (1 dl) a zamiešame, prilejeme vodu, ale len toľko, aby mäso nebolo úplne ponorené. Prikryjeme a necháme dusiť domäkka. Do hotového ešte pridáme prelisovaný zvyšný cesnak. Najlepšie je podávať s cestovinou, ale môžu byť aj zemiaky. |