Tina M. (mmmartina) ID 74526 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)
Karamelovo - skoricove kolaciky ,vyborne a jednoduche
[ recept č. 16150 zo dňa 13.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tieto kolaciky chutov pripominaju susienky, ktore davaju ku kavicke v restauraciach (aspon mne). Vsimla som si, ze niekto zhanal recept na tieto susienky, tak sa chcem s Vami podelit o tento recept. 225 g hladkej muky, 100g masla, 1/2 hrnceka cukru (125 ml), 1 lyzicka skorice, 1 lyzica mlieka, 3 lyzice vody, 1/2 lyzicky sody bicarbony.
POSTUP PRÍPRAVY
Najskor si z cukru odoberieme 2 lyzice a urobime karamel a potom opatrne pridame 3 lyzice vody tak aby sme dostali karamelovy sirup, ktory nechame vychladnut. Ak chcte aby kolaciky mali vyraznejsiu karamelovu chut , pripravte si karamelovy sirup z viac lyzic cukru, nezabudnite vsak pridat viac lyzic vody.
Karamelovy sirup a ostatne prisady zmiesame, cesto by malo byt ako plastelina, dobre sa s nim pracuje. Ak by sa rozpadalo len pridajte viac mlieka, alebo v opacnom pripade viac muky.
Tvarovanie je na Vas , mozete to urobit ako ja, urobte si sulcek, pokrajajte na kolieska a vidlickou pritlacte vrch. Alebo rozvalkajte na tenko a povykrajujte. Pecieme na 175 C asi 10 minut. |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Lenka B. (lenchie) ID 14646 (31.10.2015, 14:16) |
Dobry den, ja ich mam tvrde ako kamen. Cim to moze byt? ci take maju byt? na obrazku vyzeraju take sypkejsie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia Z. (silunka) ID 82925 (8.4.2015, 13:16) |
sú super, už ich robím pár rokov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (5.4.2015, 16:50) |
Dobrý deň, musím sa vám veľmi poďakovať za tie najúžasnejšie keksíky pod slnkom urobila som naraz z dvoch dávok, a hneď sme ich pojedli, manžel hovorí, že sú presne také isté, ako tie, ktoré dostanete v kaviarni.... a má pravdu!!!!! ešte raz ďakujem, stanú sa mojím obľúbeným receptom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Emília F. (Milka80) ID 111459, mimibazar.sk/milka80 (27.9.2014, 15:07) |
Dnes sme ich upiekli prvý krát, dcéra povedala, aby som ich upiekla aj zajtra a každý deň ... Veľmi nám chutili a naozaj sa podobajú na tie karamelové ku káve Ďakujeme za dobrý receptík, určite odporúčam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (13.9.2014, 23:37) |
Hm, vyzerá to fajnovo, len neviem či by som to mohla robiť aj lisom na cesto, čo robievam rôzne sušienky. Snáď to z toho polezie a keď nie, urobím to ako vy. Šulček a vidlička.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (11.9.2014, 12:52) |
ohromnéééééééééééééé sušienky ...pečiem ich pomerne často . Tinka, ďakujem za úžasný receptík a pridávam foto môjho diela : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=57422 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka Š. (paprlile) ID 84887 (13.6.2011, 9:03) |
Milujem tie keksiky, co davaju ku v restikach a tieto su naozaj uplne take iste robim viac karamelu a peciem do chrumkava a sama by som celu davku, keby som sa nekontrolovala!!!! dakujem za tento receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia D. (silviadur) ID 44335 (9.6.2011, 22:24) |
Zdravim. Mam otazku. Mozem na miesto karameloveho sirupu, dat cca 2-3 PL uz uvarene Salca. Mam ho v chladnicke a potrebujem ho minut. Dakujem za odoved. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (andy29) ID 44947 (1.11.2010, 16:45) |
Dnes som piekla tieto koláčiky, ale v bezlepkovej verzii. Chuťovo výborné, ale chcem sa opytat, na akú hrúbku ste ich krajali, ja som mala tak 0.5cm a boli také chrumkavejsie, tak neviem, ci nemali byt hrubsie, aby boli makksie. A ma sa piect normalne, ci na teplovzdusnej funkcii? Dakujem za odpoved.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana R. (liaro) ID 62105 (29.10.2010, 7:50) |
Chcem sa len uistit, lebo som citala komentare a neviem z toho celkom vyjst....takze najprv normalne za studena zmiesat cukor s vodou a az potom zacat varit?Alebo normalne upalit cukor a az tak pridat vodu???Dakujeeeeeeeeeeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina a. (fatinka) ID 97732 (19.10.2010, 19:49) |
Super kolaciky aj ja strasne lubim tie keksiky ku kave v kaviarnach a tieto som si dnes upiekla a fakt mi ich pripominaju.DAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jaroslava U. (smallbubina) ID 74604, mimibazar.sk/smallbubina (6.10.2009, 15:03) |
Martinka, skusala som ich uz 3-krat...teraz ich idem zase robit...momentalne som v Taliansku a tu tie keksy vsetci priam zboznuju...tak rychlo miznu dakujeme za uzasny receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina M. (mmmartina) ID 74526 (10.10.2009, 4:36) |
Jarka, veeelmi sa tesim, ze kolaciky chutili aj v Taliansku.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (1.9.2009, 8:04) |
včera som ich robila, sú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina M. (mmmartina) ID 74526 (2.9.2009, 19:34) |
to som velmi rada.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dana T. (slonicka) ID 15656, mimibazar.sk/slonicka (29.8.2009, 20:51) |
Dnes som ich odskusala aj ja, vyborne a skutocne chutie ako tie "z kaviarne". Dik za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (18.8.2009, 22:21) |
martinka, akurat som dopiekla tieto uzasne kolaciky su fakt perfektne, zajtra ich berem na opekacku v kuchyni to vonia ako cez vianoce Dakujem za skvely recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina M. (mmmartina) ID 74526 (19.8.2009, 22:09) |
, Janka, som velmi rada, ze kolaciky chutia.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (16.8.2009, 23:42) |
vyvaľkala som na 3 mm, vykrojila kolieska a piekla 8 minút. sú výborné, takže v sobotu ráno som piekla prvé a v nedeľu ráno druhé, ktoré som schovala na výlet . robila som karamel zo štyroch lyžíc a dala som viac vody, ale potom som to zvarila asi na hustotu medu a bolo toho akurát, vôbec som nepridávala múku. ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (14.8.2009, 20:25) |
prave idem uvarit karamelovy sirup a rano sa ide na to. myslela som, ze ich rozvalkam a vykrojim, na tenko su asi 2-3 mm alebo viac? lebo podla fotky su tieto asi hrubsie. napisem ako to dopadlo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina M. (mmmartina) ID 74526 (14.8.2009, 23:16) |
urcite sa podaria, len si myslim, ze ak budu take tenucke treba ich piect kratsie, tych 10 min bude asi prilis, aby potom nezhoreli. Drzim palce,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana S. (kucerawa) ID 33316 (11.8.2009, 16:45) |
Karamel a karamelový sirup robím prvýkrát, ale asi neviem, ako na to...keď sa mi rozpustil všetok cukor, pridala som vodu (teplú) ale karamel mi stuhol a potom som ho v tej vode ďalších 20 min. rozpúšťala Vie mi niekto poradiť, ako sa to má robiť správne?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina M. (mmmartina) ID 74526 (11.8.2009, 20:16) |
Janka, najskor si urob z cukru a vody sirup a az potom to var ,pokial ti nezacne sirup karamelizovat, ak treba prilievaj po lyzicke vody.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Jana S. (kucerawa) ID 33316 (11.8.2009, 23:01) |
Jej, super, ďakujem za radu, Tinka sú inak výborné, nejako som to dnes dobojovala s tým karamelom ale chuť nesklamala, mňamka nabudúce skúsim postup tak, ako si mi napísala. Ešte raz, moc ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.8.2009, 9:40) |
este sa chcem opytat,ten karamelovy sirup ma byt taky hustejsi ?Ja som totiz rozpalila cukor,pridala vodu a ono mi to zacalo hustnut,zasa ako tvrdy karamel,bala som sa,ze to nedostanem z hrnca tak som uz len doliala vodu z vodovodu,od oka a vsetku som to dala do cesta,nech je poriadne karamelove,samozrejme som musela pridat muku.Chuti to vobec neubralo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Tina M. (mmmartina) ID 74526 (8.8.2009, 17:40) |
, ano sirup ma byt tekuty, ak je nutne, treba pridat viac vody a zaroven treba sledovat cesto, ak je prilis riedke treba pridat muky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |