eva k. (evak77) ID 53899 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Bublinkový koláč
[ recept č. 16409 zo dňa 24.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto:4 žltka,25 dkg práškového cukru - spolu vymiešať,pridať 1 dcl oleja,1 dcl vody,25 dkg polohrubej múky,1 prášok do pečiva,sneh zo 4 bielkov
Krém:1 dcl mlieka,2 šlahačky v prášku,2 stužovače šlahačky,2 kyslé smotany,3 vanilkové cukry,podla potreby práškový cukor
Poleva:9 dcl vody,8 lyžíc kryštálového cukru,2 sáčky frutiny
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto vymiešame ,vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Pečieme podla potreby.Po upečení koláč necháme vychladnúť,zatial si pripravíme plnku-mlieko vyšlaháme so šlahačkou a stužovačmi,ked je šlahačká hustá pridáme vanilkový cukor,práškový cukor(ja som dala 2 lyžice) a kyslé smotany,všetko spolu vymiešame a natrieme na upečený koláč.Na koniec urobíme polevu. 2 sáčky frutiny sú na 1 liter vody,tu treba dať trošku menej a to 9 dcl .Vodu dáme variť,pridáme cukor a urobíme presne ako puding a hned ešte horúce vylejeme na koláč.Rozotrieme a necháme vychladnúť,po vychladnutí je dobre koláč dať do chladničky aspon na 3 hod.(ja zvyknem dať na noc,aspon sa spoja chute)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
suroviny na prípravu |
![]() |
upečieme koláč podla receptu,necháme vychladnúť,plech vymastiť a vysypať múkou |
![]() |
pripravíme si plnku |
![]() |
ktorú rovnomerne rozotrieme na upečený koláč |
![]() |
uvaríme si frutinu,ide to rýchlo,presne ako puding |
![]() |
ešte horúcu frutinu vylejeme na koláč,rozotrieme |
![]() |
koláč je hotový |
![]() |
šup s ním do chladničky a už len čakať,medzitým si umyjeme tú kopu riadu čo nám ostala,najlepšie si na to zavolať dákeho pomocníka:):):)
Koláč má zaujímavú chuť,nie je taký presladený a po mojich neúspešných pokusoch zo želatínou mi frutina vyhovuje,je to podobné |
![]() |
Dobrú chuť (ešte nie je dobre stuhnutý)
Mne vyhovuje čerešnová frutina,je kyslejšia a krásne po nej vonia koláč a tá farba ....,skúšala som aj marhulovú,ale to nie je ono |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Katarina B. (cilka) ID 32123 (25.7.2009, 10:59) |
Chcem sa spýtať,ide tam na dve šľahačky v prášku iba 1 dcl mlieka?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | eva k. (evak77) ID 53899 (25.7.2009, 19:26) |
áno iba 1 dcl mlieka na dve šlahačky,zdá sa to málo ale zriedi to kyslá smotana  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Katarina B. (cilka) ID 32123 (25.7.2009, 22:55) |
Ďakujem za odpoveď.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (24.7.2009, 21:37) |
Mňa vlastne najskôr zaujal tento koláčik a nakoniec som skončila pri zvieratkách. Ale určite vyskúšam tento recept, lebo môj muž zbožňuje všetko, čo má na povrchu nejakú želatínu, alebo hocakú ovocnú priesvitnú hmotu čo ja teda veľmi nie . A tiež sa mi so želatínou veľmi nedarilo. Zato krémik je podľa môjho gusta , tak uvidíme ...dúfam, že tú frutinu normálne zoženiem Ozvem sa (keď sa podarí) . ........  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | eva k. (evak77) ID 53899 (24.7.2009, 22:03) |
Nemal by byť problém zohnať ju, ja som ju kúpila u nás v malom obchodíku na dedine ten krémik je chutil aj z misky ,aj ked sa zdá koláč zložitejší,je rýchlo urobený teším sa na vášho koláčika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mandy N. (mandy 777) ID 100723 (24.7.2009, 19:39) |
aspon vieme, ake kvalitne su preklady svetovej literatury :D:D |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | eva k. (evak77) ID 53899 (24.7.2009, 19:49) |
to teda áno  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena K. (manomama) ID 100387 (24.7.2009, 18:53) |
Rada by som vedela prečo bublinkovy ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | eva k. (evak77) ID 53899 (24.7.2009, 19:34) |
S bublinkami to nemá nič spoločné,to som dostala recept po madarsky a kedže jazyk neovládam,vraj názov mal niečo spoločné s bublinkami ,tak som si ho ja nazvala podla svojvolného prekladu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |