. .. .. .. .. .. .
. .

Tortička Hello Kitty - s fotopostupom - RECEPT 16428

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 9334 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Tortička Hello Kitty - s fotopostupom


[ recept č. 16428 zo dňa  ]


Tortička Hello Kitty - s fotopostupom


POTREBNÉ PRÍSADY

mramorový korpus, parížsky čokoládkový krémik, ríbezľový džemík, poťah mliečny marcipán, biela K2, farby Wilton

POSTUP PRÍPRAVY

Mramorový korpus:
250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao
- inšpirácia od Dagmar (ID 28133)

Parížsky čokoládkový krémik:
300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 200 g masla


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, potom ešte primiešame 120 g práškového cukru.
Zvlášť vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou práškového cukru (120 g) a vanilkovým cukrom.
Prilejeme olej (150 ml), múku (200 g) a vriacu vodu (100 ml). Zmiešame zvyšok múky (50 g) s práškom do pečiva, pridáme do cesta a šľaháme.
Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Vyšľahanú zmes nalejeme do tortovej formy. Silikónovú len prelejeme studenou vodou, klasickú vymažeme maslom. Ak chceme mramorový korpus, 1/3 cesta zmiešame s 3 - 4 lyžicami kakaa. Do pripravenej formy lejeme cesto po lyžiciach presne na stred. Striedavo jedna lyžica tmavé cesto a dve lyžice svetlého cesta. Takto to opakujeme až pokiaľ cesto neminieme ;o) Nemiešame.
Pečieme pri 180 °C do ružova. Ak si nebudete istý, pri pichnutí špajdle do korpusu musí zostať suchá.
Po vybratí formu preklopím na drevenú dosku posypanú práškovým cukrom. Vrch sa tak krásne zarovná. Pri klasickej tortovej forme na ňu položím mokrú utierku. Korpus tak ide ľahšie vyklopiť. Korpus na tortu treba upiecť deň vopred, aby stihol poriadne vychladnúť, lebo inak by sa krém topil. Ja pečiem večer pred, ráno naplním a nechám do večera ešte poriadne stuhnúť v chladničke, aby sa dobre poťahovala. Chladničku si taktiež treba poriadne vychladiť, čiže taktiež večer znížiť teplotu.
Príprava parížskeho čokoládkového krémiku: Krémik je taktiež potrebné urobiť vopred, aby stihol vychladnúť, cez noc odstáť v chladničke a ráno sa mohol vyšľahať a naplniť do tortičky.
Rozpustíme si čokoládku na varenie (300 g) v ohňuvzdornej miske nad parou.
Pridáme zmäknuté maslo (80 %) na krájané na kocky (200 g). Keď sa rozpustí, primiešame práškový cukor (125 g)
Nakoniec primiešame šľahačkovú min. 30% smotanu (5 dcl), povaríme a necháme vychladnúť. Na noc odložíme do chladničky.
Takto vyzerá ráno stuhnutý. Vyšľaháme, pozor, trvá to len malú chvílku, keď zbledne, tak je hotový. Hneď treba vypnúť, aby sa neprešľahal.
Narežeme si korpus na 2 x. Ja robievam tak, že si nožom naznačím po celej šírke ...
a potom niťou pretiahnem. Je to jednoduché, rýchle a rovnomerne prerezané.
prerezaný korpus
Spodný plát potrieme pikantným džemom, napríklad ríbezľovým. Na to vrstvu krému. Položíme druhý plát.
Môžme pokvapkať troškou rumu, pre lepšiu konzerváciu torty. Na džemík môžme poukladať nejaké ovocie, napríklad banány. Na to vrstva krému
Na koniec si necháme ešte trošku krémiku, len na povyrovnávanie nerovností. Dáme aspon na 4 hodinky stuhnúť do chladničky.
Mliečny marcipán som si pripravila podľa receptu Arielll z českého MMB. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616 Bielila belobou a farbila gélovými farbami od Wilton. Kittynku som si vytlačila na papier, povystrihovala, každý dielik priložila na vyvaľkaný zafarbený marcipán, vykrojila ostrým nožom a na tortičke poskladala.
Pohľad zhora
A takto sme sa sperlili. Až potom som si prečítala na fóre, že je lepšie tú perleť nanášať suchú a nie rozriedenú v alkohole,o(
Tortička na reze. Bola ako vždy vynikajúca. Korpus je krásne šťavnatý a čoko krémik nemá chybu ;o)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Slaný ŠTVORHRAN | Tortička Hello Kitty - s fotopostupom | Hrnčekový koláč s ovocím a posýpkou ( rýchlovka ) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (22.10.2010, 8:31)
Krásna,milučká tortička!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (25.10.2010, 8:49)
(K) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka L. (Zdenki) ID 121562, mimibazar.sk/zdenki (20.10.2010, 13:08)
Ahoj,

Chystam sa upiect tuto torticku pre dcerku k narodeninam, kedze skoro vobec nepeciem a torty uz vobec nie bude to poriadna maturita.

Chcem sa spytat ta bleda vrstva na plnke je marcipan alebo biela poleva?

neviete nahodou ci sa da marcipan aj kupit alebo si ho musim sparavit sama?

A kitinku ste farbila stetcom alebo ste farbu vmiesala do jednotlivych kuskov marcipanu?

Vobec sa v tom nevyznam tak mi prosim poradte?

Velmi pekne dakujem.

Zdenka
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (21.10.2010, 17:52)
Krasny dnik Zdenka,

torticka je potiahnuta marcipanom. To biele na tej ruzovej torticke je hotova cukrova hmota K2. Marcipan i tuto hmotu je dostat kupit v cukrarenskych potrebach. Bud v obchode alebo e-shope. Ja som si predtym robila, no zistila som, ze sa mi to v podstate neoplati a tak si ju radsej kupim hotovu a mam to bez roboty. Marcipanova hmota ma taky smotanovy nadych http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=product_info&cPath=1_4&products_id=505
Ta K2 je cukrova hmota, je tiez snehobiela. http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=product_info&cPath=1_4&products_id=506. Obe hmoty su vhodne na modelovanie aj potahovanie.

Tie farebne casti su jednotlivo nafarbene gelovymi farbami (da sa farbit i praskovymi, no vtedy je potrebne si ten prasok rozpustit v kvapke alkoholu). Tie farbicky su napriklad: http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=index&cPath=1_53_30

Drzim palce, ak budete mat este nejake otazky, kludne mi zavolajte. 0918 - 368 198. A potesim sa aj fotecke vasej torticky ,o)

Pekny dnik

Lucia
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka L. (Zdenki) ID 121562, mimibazar.sk/zdenki (21.10.2010, 20:10)
Dakujem za rady, urcite mi pomôzu.
Dnes som si uz vyrobila daky marcipan, celkom sa mi vydaril.

Este zajtra nakupim co treba a pustim sa do toho.

urcite poslem foto, teda ak sa torticka podari!!!!! Tak mi drzte palce.

Tak zatial sa majte

Zdenka

[A] (^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (22.10.2010, 7:37)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) drziiiiim (Y) (K) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka L. (Zdenki) ID 121562, mimibazar.sk/zdenki (23.10.2010, 23:25)
Dobry vecer Lucka,

Prave som dokoncila (^). Nieje az taka krasna ako ta vasa, ale nevyzera zle :-)
Este neviem ako bude chutit, to zistim az zajtra na oslave (D).
Nezohnala som vsetko co som potrebovala na ozdobenie konkretne to bielidlo a perlet a pouzila som ine tekute farbivo . Na buduce sa budem musiet pripravit dopredu. Zvyknem nechavat vsetko na poslednu chvilu a potom to aj tak vyzera.
Ked poslete emeilovu adresu tak vam poslem foto.
S vyrabanim kittynky mi pomahal manzel. Takze to nieje len moj vytvor.
(X)sa bude urcite pacit.
Tak sa majte a ked zasa vytvorite zaujimavu a jednoduchu (^)dajte vediet, rada sa zasa inspirujem.
Vsetko dobre

Zdenka (koule)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (25.10.2010, 8:54)
Tak sa teším, že to dobre dopadlo. :-) :-) (Y) (Y) (X) sa bude (^) určite páčiť :-) :-) (Y) (Y) Najlepšie je si na tortu nechat 3 dni. Prvý večer upečiem korpus a uvarím čokoplnku. Na druhý deň vyšlahám, naplním a ponatieram krémom. A na tretí deň je poriadne stuhnutá pripravená na poťahovanie a zdobenie. Ak je zdobenie zložitejšie, ozdôbky je dobré pripraviť pár dní vopred.

No a dnes sa chystám robiť tortičku na zajtra ,-) (H) (H) (H) ,-) ,-) Takže tie tri dni mi nejako nevyšli ,-) :-$ :-p No nebudem poťahovať, len ozdobovať krémom, takže to nejako zvládnem :-) Našťastie je už vonku (zima) zima, bude mi korpus rýchlejšie chladnúť ... Držím palčeky k ďalším krásnym tortičkovým (^) (^) (^) výtvorom, a teším sa na (P). Moja adresa: luciaguzmicka@gmail.com

(K) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.6.2010, 17:35)
(Y) (Y) (Y)krááásna tortička. (clamp) (clamp)Robila som krém podľa teba,ale zrazil sa mi ,-)Skúšala som to šľahať a šľahať a šľahať...Tr.to pomohlo,ale na koniec som plnku dala ohriať,nechala vychladnúť a znova šľahala. ,-) 8-|Takže pol dňa v kely ,-)Ale podarilo sa.Nebola tá plnka až taká hladká,ale chuťovo bola super. (Y) (Y) (Y)Ďakujem (clamp) http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=117702
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (28.6.2010, 19:07)
Ahoj Sylvika,

mrzí ma, že si s plnou mala toľko starostí. Mne sa to stalo raz, keď som to prešľahala. Dúfam, že nabudúce pôjde ľahšie :-) (K) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
maria z. (majsim) ID 57336 (19.3.2010, 11:44)
..až sem mi to zavoňalo (Y),vyzerá skvelééé (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (30.3.2010, 21:31)
(L) Dakujem (K) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
janka ž. (PAT a MAT) ID 56910, mimibazar.sk/patamat (15.3.2010, 12:56)
dobry den, prosim vas na aky priemer je tento recept na korpus? (L) dakujem jana
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (15.3.2010, 18:20)
Ajoj Janka, je to klasicka tortova forma. Neviem aky ma priemer, mozem zmerat, ak treba. (K) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
janka ž. (PAT a MAT) ID 56910, mimibazar.sk/patamat (15.3.2010, 18:54)
no jasne poprosim vas zmerat dakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (17.3.2010, 20:04)
Ajoj Janinka, priemer 24 cm (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
janka ž. (PAT a MAT) ID 56910, mimibazar.sk/patamat (19.3.2010, 11:16)
ste zlatááááá dakujem mooooc (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (30.3.2010, 21:31)
Ako sa vydarila? :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (3.8.2009, 12:22)
Ajojte cicušky (F),

pridala som fotopostup. Veľa šťastie pri pečení (^) (^) (^) (K) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
katarina s. (kassa) ID 9569, mimibazar.sk/kassa (26.7.2009, 22:45)
Lucka je prekrasna (Y) (Y) (Y) si sikula (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (upravené 16.8.2009, 22:52)
+o( +o( Nepreháňaš Katuška ? :-) ;-) ;-) ;-) ;-) Ďakujem za pochvalu a želám nám veľa veľa vydarených kúskov (K) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (25.7.2009, 8:39)
Lucka peknunká Kitty...ak môžem k tej perleti...ja ju nanášam štetcom a v pohode...inak naozaj j leppšie ju nanášať na suchý povrch,ale niekedy keď je moc teplo povrch je mäkký a veľmi zle sa perleť chytá.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (25.7.2009, 18:15)
Ďakujem Gabika,

a riediš ju? Možno som si kúpila aj zlý odtieň. Strieborný. Lebo to vyzerá ako špinavé :-S
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (26.7.2009, 21:22)
Lucka ak chcem aby povrch vyzeral ako kovový tak ju riedim v alkohole...ak chcem povrch iba lesklý tak suchým štetcom nanášam na trochu zasušený povrch...neplechu uurobí ak povrch marcipánu vlhne a nie je suchý..vtedy sa robia šmuhy
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (27.7.2009, 16:13)
Ďakujem Gabika veľmi pekne. Inak nádherné (^) (^) (^) (^) kúzliš (*) (Y) (K) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu