jana j. (Janushinka) ID 30839 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
Náš domáci kečup- výborný
[ recept č. 16679 zo dňa 3.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1kg rajčín, 500g jabĺk, 1 stredne veľká až väčšia cvikla, 250 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, 4 bobkové listy, 5 guliek čierneho korenia, 6 guliek nového korenie, 200 g kryštálového cukru, 3 čajové lyžičky soli, 50-100 ml octu, 1 feferónka, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, 1 polievková lyžica červenej papriky
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny pokrájame na menšie kúsky a dáme variť za stáleho miešania, aby nám hmota neprihorela... na miernom plameni varíme asi cca pol hodinku, kým nám všetko pekne nezmäkne, potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme, potom ochutnajte či nechcete ešte dokoreniť a nechajte ešte raz prejsť varom. Nakoniec nalejeme do pohárov a sterilizujeme. Kečup ma fakt výbornú chuť a krásnu farbu vďaka cvikle, sme sa ho tohto roku nevedeli dojesť :-))) Snáď ešte, že suroviny sú také orientačné, ak dáte trošku viac jabĺk nič sa nestane, ak máte radi pikantnejšie, dajte viac feferóniek (alebo chilli papričiek). akurát cukru dajte zo začiatku menej, aby ste potom nemali veľmi sladké (neviem aké sladké jablká dávate, tak preto). dúfam, že aj vám bude chutiť ,) |
michaela h. (misaha) ID 259818, mimibazar.sk/misaha (24.8.2015, 15:07) |
dnes som robila a je fantasticky...a idem druhu davku teraz ale pikantny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (30.8.2015, 9:53) |
som rada, že chutí, mi už máme tiež kopec poharov urobených  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (6.7.2012, 12:44) |
ďakujem odporúčam vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | hana h. (hankazk) ID 90615 (22.9.2009, 17:41) |
tento aj my doma robievame... ..je naozaj výborný...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (25.9.2009, 19:08) |
tak veru, my sme zatiaľ robili zo 7kg paradajok... snáď do novej sezóny vydrží  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (3.8.2009, 13:58) |
Krásna farba Maminka doma robievala kečup, dávala doň to isté, ale cviklu asi nie. Ale asi je to vynikajúci nápad... kvôli farbe. Mňáááám!!! Dám do obľúbených Prosím ale koľko kečupu vyjde z 1 kg rajčín a uvedených ingrediencíí? Stačí orientačne.. dik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.8.2009, 16:32) |
presne aj my sme robili kedysi kečup bez cvikly a malo to takú mierne hnedastú farbu, nechutil zle, ale vzhľadovo nebol až taký lákavý... a mamka minulý rok doniesla odnekiaľ recept, tak reku, že vyskúšame... ta cvikla s farbou urobí fakt divy ale samozrejme aj s chuťou no my už nerobíme len z takej malej dávky, teraz sme robili z trojitej a ešte budeme robiť ale keď to porátam, tak 3-4 veľké 7dcl poháre asi vyjdu z tohto počtu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Erika Š. (spanielka11) ID 87329, mimibazar.sk/spanielka11 (1.9.2016, 20:56) |
Dobry vecer.kecup je chutovo skvely ale je riedky. Neviem preco. Mozno som dala viac rajcin. No mam ho ako dzus. Viete poradit ako zhustne? Dakujem 7 . Erika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | jana j. (Janushinka) ID 30839 (2.9.2016, 20:01) |
Dobrý večer, bohužiaľ len stáť pri ňom a vyvárať, ako džem.... ale bude hustý potom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |