Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Cestoviny s citrónom, cesnakom a petrž. šampiňónmi ♥ ♥ ♥
[ recept č. 16753 zo dňa 5.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cestoviny * hnedé šampiňóny - 250 g * 80 ml olivového oleja * 1 PL morskej soli * 1 - 2 strúčiky cesnaku * kôra a šťava z 1 citróna * 1 KL tymianu * ........viazanička petrž. vňate * 2- 3 PL postrúhaného parmezánu *
POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept je podľa Nigelly, / len som ho trochu upravila / Musela som ho vyskúšať, lebo tam idú surové šampinóny. Tá chuť citrónovej šťavy, cesnaku , petž. vňaťky a oleja je vynikajúca. Treba raz skúsiť a nikdy neprestanete.......Určite si toto jedlo zamilujete, ako ja.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Tu máme suroviny. |
|
2. Šampiňóny nakrájame na jemné plátky. |
|
3. Dáme ich do misy s olejom, soľou, roztlačeným cesnakom,cirónovou kôrou a šťavou a tymianom. |
|
4. Uvaríme si cestoviny. Trochu vody si odložíme a pridáme k hubám. Asi 2 PL. |
|
5. Scedené cestoviny pridáme do misy k hubám. Dobre premiešame, pridáme petrž. vňať a postrúhaný syr.
Znova premiešame. |
|
6.Podávame. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Maria B. (bobica) ID 49356, mimibazar.sk/bobica (25.3.2012, 11:07) |
mozem otazocku? kvoli comu je potrebne odlozit si trochu vody? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (27.3.2012, 23:22) |
Ahoj Majka. Tá voda sa pridáva k hubám, tak sa vytvorí omáčka. Už som dopísala. Dík. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (1.10.2011, 18:39) |
cestoviny lubim a sampiony tiez takze zaradujem cez tyzden na vyskusanie. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (31.10.2011, 19:07) |
Ahoj Helenka. Moc sa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka J. (jane14) ID 136066 (4.3.2011, 9:21) |
Urcite to musi byt moc dobre..ja robievam podobny recept od Nigelly...cestoviny s mortadelou..ide tam oli olej, citronova stava, sol trochu horcice...ked som urobila prvy krat tuto zalievku tak som neverila, ze toto bude chutit ale chutilo uzasne..zalievkou sa zaleju cestoviny, nakraja mortadela, nastruha parmezan a posype petrzlenovou vnatou..mnam )) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (5.3.2011, 15:33) |
Ahoj Janka. Milujem všetky recepty od Nigelly. Keď varí na TV PAPRIKA , tak a postupne skúšam všetky receptíky. Na Vianoce som dostala aj jej knihu. Určite vyskúšam aj tento Tvoj . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
adriana c. (cinka26) ID 109276 (12.6.2010, 18:53) |
Dostala som kupit hnede sampinony...tak som ich dnes na obed varila... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (14.6.2010, 14:09) |
Velmi sa teším. ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Natalia S. (Natty235) ID 112847 (22.10.2009, 16:56) |
jeej...no konecne som vas nasla ...a este aj ten recept na ktory som sa chcela opytat ..parada uz sa tesim ako ich spravim mame...mnam mnam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (23.10.2009, 12:13) |
Ahoj Natalka... Teším sa,že budeš variť mamine tento receptík, potom daj vedieť, či vám chutilo. .... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alena Š. (alenockas) ID 110047 (27.8.2009, 10:44) |
Ahoj, tie cestoviny vypadajú ozaj chutne a Nigelu zbožňujem, dokonca som teraz dostala aj jej knižku Ale chcem sa opýtať, tie šampiony sa nijako tepelne neupravujú ? Sú v tých cestovinách surové ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (27.8.2009, 20:01) |
Alenka, šampiňóny sú v tomto recepte surové. To ma najviac zaujalo, že ich nemusíš tepelne upravovať. Keď ich nakrájaš a vytlačíš na ne citrónovú šťavu a kôru a ten cesnak, jedna báseň.... .... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (25.8.2009, 21:17) |
Šampiňóny sa veľmi rýchlo a rovnomerne dajú nakrájať na krájači na vajcia, ale musia byť čerstvé, obschnuté už idú ťažko. Tiež sa chystám, že tento receptík vyskúšam, mám rada takéto jednoduché jedlá. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (26.8.2009, 14:43) |
Darinka, s tým krájačom to vyskúšam. Len aby neboli veľmi hrubé plátky, lebo hríbiky tam idú surové. Zatiaľ ďakujem a ozvem sa. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Darina B. (danda3) ID 104195 (26.8.2009, 20:11) |
To asi budú, ja si ich tak nakrájam, keď ich tepelne spracovávam, musia byť tenulinké, však? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (27.8.2009, 19:55) |
Dari, keď ich tepelne upravuješ, tak môžu byť aj hrubšie. Ale do tohto receptu musia byť tenulinké.... .... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Gabriela K. (Kubaláčka) ID 54261 (25.8.2009, 13:11) |
no Zlatinka Nigela sa môže schovať tie cestovinky su origoš mnam zdrave a chutne len sme brady utierali |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.8.2009, 16:57) |
Gabika, veľmi si ma potešila milým komentárom.... Chutilo aj ? Ja sa ich neviem dojesť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
adriana c. (cinka26) ID 109276 (24.8.2009, 21:38) |
Zlati, boli super.... ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.8.2009, 18:27) |
Adrika , ďakujem. Zajtra ich zase robím.... .... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (6.8.2009, 20:19) |
Gabika, na želanie som Ti pridala obrázkový postup. Napíš, či vám chutilo. Odkedy som ich ochutnala, tak sa ich neviem dojesť. Mňááám, sú fantastické. ......Pá.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |