Ivana J. (Ambra) ID 12842 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)
Hubové fašírky.
[ recept č. 1721 zo dňa 5.7.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Huby (najlepšie nejakú zmes, môže byť aj mrazená), rohlíky, vajcia, cesnak, vegeta, soľ, strúhanka, olej.
POSTUP PRÍPRAVY
Pozri obrázkový postup.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Namočíme rožky do horúcej vody a necháme ich napučať. |
![]() |
Do misky si dáme vyžmýkané rožky, huby nakrájané na kúsky, vajcia, prelisovaný cesnak, vegetu a podľa chuti soľ. |
![]() |
Všetky suroviny dobre premiešame. |
![]() |
V strúhanke obaľujeme malé placky. Cesto sa Vám možno bude zdať rozoberacie, ale po opražení bude držať spolu. |
![]() |
Vyprážame v oleji z oboch strán. |
![]() |
Fašíročky vyberáme na kuchynské utierky, aby zbytočný olej vytiekol (nie sú potom také mastné). Podávame so zemiačikmi a cesnakovou omáčkou. Omáčka: pretlačíme jeden až dva strúčiky cesnaku do jednej kyslej smotany, trochu prisolíme a zamiešame. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
irena g. (geinamed) ID 281333 (5.10.2014, 17:43) |
no tie fašírky nevyzerajú nejak svetovo-to sa robí trochu inak, aby boli pekné nadýchané, zabudli ste tam dať tú najdôležitejšiu ingredienciu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana J. (Ambra) ID 12842, mimibazar.sk/ambra (12.10.2014, 13:34) |
kludne mozne spravit svoje fasirky, ktore budu vyzerat svetovo. toto je moj recept, ktory nikdy nemusite pouzit, pokial sa vam nepaci. nezabudla som tam dat ziadnu ingredienciu, ci si myslite, ze je niekde uzakonene, ake ingrediencie sa musia pridat?? ak ste niekedy v zivote fasirky uz robili, tak ste si museli vsimnut, ze ja som ich urobila tvarom ako placky, takze nemaju dovod sa nejak nafukovat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Olga B. (ollla) ID 99895 (31.3.2010, 18:10) |
Ano,naozaj sú vynikajúce.....máme ich radšej ako bravčové fašírky Ja len tie hríby obváram(ak nie sú obvarené) a potom ich pomeliem.....inak všetko ostatné, ako do klasickej fašírky a znesie to vela,vela strúhanky Super recept naozaj a najlepšie hríbové fašírky sú z čerstvo natrhaných hríbov.......modráky.....dubáky...atd...mňáááááám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | silvia l. (sssilvia) ID 55672, mimibazar.sk/sssilvia (2.10.2008, 11:06) |
BABKY PRAVE ICH ROBIM, SLABSIE DRZIA POKOPE, TAK SOM ICH ZAHUSTILA ESTE STRUHANKOU, ALE SU FANTASTICKE  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Světlana M. (Sveťka) ID 13652, mimibazar.sk/svetka (11.8.2008, 7:47) |
No pravdu povediac, čítala som nadpis, ja robievam: na slaninke a cibuľke si hríbiky popražím. Dochutím. Pridám vajce a zahustím strúhankou cesto a nakoľko sa mi toho zdalo pomenej, pridávam ako som nižšie napísala tú sójovú drť. Ešte posekanú petržlenovú vňaťku a je to skvelé. Vyskúšaj aj takto, keď nebudeš mať po ruke žemle. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana J. (Ambra) ID 12842 (13.8.2008, 10:52) |
Suché rožky mám v špajzi stále kvôli strúhanke. A práve preto nedávam strúhanku, lebo by to bolo čisto hubové, s rožkami sa to nerozpadne. Ale určite aj sójová drť je dobrá len s tou vňaťou je to u nás horšie...manžel by to ohundral vraj keď sa bude chcieť najesť trávy, tak si pôjde nakosiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Světlana M. (Sveťka) ID 13652, mimibazar.sk/svetka (11.8.2008, 7:44) |
Ivka, fašíročky sú skvelé, robievam tento recept, ale aby toho bolo viacej, tak pridávam napučanú sójovú drť. mňamka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (8.7.2007, 20:47) |
Ivka, Ty ma nem-dráždi!!! To usi byt sqlllle...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana J. (Ambra) ID 12842 (9.7.2007, 7:31) |
ja Ťa nem-dráždim, len trošku provokujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janette Ž. (pupava) ID 3257 (5.7.2007, 11:31) |
Može to byť výborné .Vyskušame.Dakujem za receptik.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana J. (Ambra) ID 12842 (5.7.2007, 11:39) |
Sú výborné Sprav si. Keď na konci jesene mám plnú mrazničku húb, a potrebujem ich spotrebovať, tak toto sa zaručene nepreje. A tie huby dávam do mrazničky obvarené. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |