
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Michaela K. (mischel) ID 18327 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Uhorky- Znojemské[ recept č. 1732 zo dňa 6.7.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 PL cukru,alebo 2 tablety sacharinu 1 lyžička soli ,3-4 zrnká čierneho korenia, 3-4 zrnká nového korenia, 0,5 dcl octu,1 cibiľka feferonky alebo paprika POSTUP PRÍPRAVY Do pohára natlačíme uhorky nasypeme prísady, zalejeme prisady studenou vodou, sterilizujeme v rúre na 160°C 25 minút. |
![]() | Jana S. (jansam) ID 243759 (25.7.2014, 18:46) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína M. (KCentrum) ID 106809 (4.7.2011, 11:27) |
vrúre to treba aj zaliať vodou ???a kolko vody treba dať do pekáča??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína M. (KCentrum) ID 106809 (4.7.2011, 11:30) |
(´ ![]() (´ ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
iveta O. (Štefka) ID 46586 (7.6.2009, 23:04) |
ja dolievam studenov vodou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Libor V. (elko) ID 11624 (7.7.2007, 13:30) |
Tieto uhorky robím už roky a sú (aj podľa mnohým ďalších zavárajúcich) skutočne ako znojemské: Nálev na znojemské uhorky – overené - SUPER Suroviny a postup: Nálev na 1 l: 0,75 l vody, 0,25 l octu, 75 g cukru (3 kopcovité lyžice), 25 g soli (menej jako 1 zarovnaná lyžica – asi polovicu) Do 0,7 l pohára: 1 – 2 malé cibuľky (alebo kúsok veľkej), 1 klinček, 2 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 3 – 4 plátky mrkvy, asi 20 zrniek koriandra, 1 väčší bobkový list (vavrín), pár plátkov cesnaku, a kto chce, dobré sú aj vínne listy, kôpor apod. Postup: Prevarením si pripravíme nálev a necháme trochu vychladnúť. Potom dáme do pohárov koreniny, uhorky a poháre položíme na drevenú dosku. Ešte teplý nálev lejeme priamo na uhorky (nie na sklo – presklo by!) téměř do plna a potom sterilizujeme asi 10 – 15 minút pri 75 – 80 °C. Sú vynikajúce – presne jako originál znojemské! Skúste! Libor |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva S. (esi) ID 32080 (19.6.2008, 7:52) |
Liborko, len k tomu sterilizovaniu: Neviem či som blbá ale keď mi voda v hrnci dosiahne tých 75 stupňov, ak nevypnem, voda vrie ďalej až na 100 stupňov. Ako ju zastavím na 15 minút na teplotu 80 stupňov.....Eva |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (7.7.2007, 13:37) |
Ďakujem.musim to ale vyskúšať ,zaťial mi ani jedné uhorky nepodarilo nakladať..ten ..je ale ..Posledný pokus...hahahahaha ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |