Pavol L. (Pajko1980) ID 99826 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
bryndzové koláčiky
[ recept č. 17343 zo dňa 26.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g polohrubej múky, 200 g uvarených zemiakov, 200 g masla, 200 g bryndze, jeden žĺtok, soľ,jedna lyžička prášku do pečiva, Na potretie: bielok, celá rasca, hrubozrnná soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Do preosiatej múky pridáme kypriaci prášok, vychladnuté, najemno postrúhané zemiaky a nastrúhané maslo. Vmiešame bryndzu, žĺtok, soľ a vymiesime hladké cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a pokrájame na menšie kúsky hrubé asi pol centimetra. Potrieme bielkom, posypeme celou rascou, hrubozrnnou soľou, uložíme na vymastený plech a vo vyhriatej rúre upečieme. |
NINA R. (ARABSKY KON) ID 102653 (14.12.2013, 11:07) |
Chutnaju fantasticky,ja ich robievam uz roky,peciem vopred pred sviatkami a odkladam do mrazaka.Ten zemiacik doda vlacnost a trvanlivost.Vrelo odporucam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.8.2009, 20:19) |
vyzerajú fantastikuš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |