Alena M. (Alinka) ID 18244 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Pečené kolená na kapuste
[ recept č. 17345 zo dňa 26.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ponúkam vám jeden fakt nezdravý recept, ale je to strašná pochúťka, hlavne ak robíte nejakú rodinnú akciu na chate, alebo len tak s priateľmi robíte žúrku. Chlapi obvykle majú radi takéto mastné, pikantné pochúťky gazdovského charakteru.
Čo budete potrebovať: 1kg kyslej kapusty, 2 čerstvé kolená (alebo aj údené), mletá červená paprika, olej, rasca, cesnak, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Umyté kolená po dĺžke trochu narežte a dajte do osolenej vody variť asi na 2 hodiny. Vyberte ich z vody, ale vodu nevylievajte. Kapustu rovnomerne rozložte do pekáča a zalejte asi 1/2 litrom vývaru z mäsa. Pripravte si marinádu z oleja, mletej papriky, cesnaku, soli, korenia a dobre vymiešajte. Zmes rovnomerne roztrite po kolenách. Nezabudnite ju vtreť aj do zárezov. Mäso položte na kapustu, zakryte druhým pekáčom a dajte piecť na hodinu do rúry. V polovicu mäso podlejte ešte zvyšným vývarom, aby sa mäsko dobre upieklo a nezhorelo zároveň. Podávajte s chlebom. |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.12.2010, 10:40) |
môže to byť lahôdka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristina V. (pipi496) ID 134736, mimibazar.sk/pipi496 (20.12.2010, 10:09) |
NO idem to vyskusat dam vediet ako to dopadlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (upravené 13.9.2009, 19:06) |
Tak dnes sa pieklo jedno veľké čerstvé koleno - no paráda . Uvarila som ho v tlakovom hrnci, aby sa potom naozaj upieklo poriadne. Ach, jaj, je to dobrota, ale ozaj len občas - ešte teraz sme naprataní Musela by som chodiť rúbať les, aby som mohla také jedávať. Receptík je fajnový - ja som koleno predtým len varievala ........  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (2.9.2009, 10:02) |
Mňaaaaaaaaaaaaaaaaaam, tak toto spravím určite a k tomu pohár dobre chladenej plzničky ...aj dva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
martina G. (feedorka) ID 35909 (26.8.2009, 21:36) |
juuu, toto ja teda môžem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (26.8.2009, 21:32) |
Tečú mi sliny ako Rexovi a prehĺtam hotové tenisáky . Teraz už mám len jednu starosť - upiecť čerstvé alebo údené ???? ....... Alenka, vďaka za inšpiráciu .... raz za čas môžme aj nezdravo Zdravím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (26.8.2009, 22:08) |
Evka, šalamúnsky urob aj také aj také, nič nepokazíš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |