Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Vanilkáčky
[ recept č. 17488 zo dňa 30.8.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
300 ml 10% smotany, 100 g masla, 50 g sadla - masti, 300 g polohrubej múky, 500 g hladkej múky, 150 g cukru, 3 vanilkové pudingové prášky, 2 žĺtka, 1 vajce, 1 kostka droždia, vanilkový cukor.
POSTUP PRÍPRAVY
V mise zmiešame smotanu, žĺtka, oba tuky, obe múky, cukor a vanilkové pudingy. Dôkladne vymiesime hladké cesto, ktoré necháme dôkladne nakysnúť. Po vykysnutí lyžicou odoberáme kúsky, z ktorých na jemne múkou posypanej doske ušúľame valček a stáčame do spirál, alebo rôznych iných tvarov. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte pokysnúť a potom potierame rozšľahaným vajíčkom s troškou smotany. Posypeme vanilkovým cukrom a dáme piecť. Pečieme pri 200 C.
Tento recept mi prišiel mailom a môžem len skonštatovať, že sú výborné. |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (9.12.2009, 14:46) |
musim vyskusat. Zrejme aj toto budeme mat na Vianoce. Nevie nahodou niekto, ako dlho to vydrzi? Teda, ak sa to nepodari hned maskrtnikom zjest |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.12.2009, 15:08) |
Zuzi, u nás sa zjedli hneď, takže nepoznám trvanlivosť, ale zrejme to bude asi toľko, koľko vydržia napríklad lupáčiky, ale podľa mňa by sa úplne v pohode dali aj zmraziť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (12.9.2009, 12:27) |
Hlásim, upečené, mne chutia veľmi, zvyšok rodiny nie je doma, takže ich reakcie nepoznám, cesto mi pripadalo tuhé, ale po nakysnutí sa s ním pracovalo vynikajúco. ĎAkujem za zaujímavý recept!!!Pekný víkend Anka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.9.2009, 14:32) |
Anka prepáč, nebola som pri PC, preto som neodpovedala, som rada, že ti chutili |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (12.9.2009, 7:53) |
otázočka: 10% smotana sa rozumie tá na varenie, alebo kyslá pochúťková??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.9.2009, 14:32) |
ja som dávala šľahačkovú smotanu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (30.8.2009, 21:11) |
Ivetka - ešte sa spýtam - keď nemám sadlo - tj - možem do toho použiť masť - alebo maslo ?? Ďakujem za odpoveď |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.8.2009, 10:03) |
sádlo - je vlastne masť, takže môžete použiť tú a myslím si, že ani maslo neuškodí, zrejme je tam viacej druhov tuku z dôvodu, aby ostali dlho vláčne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Eva N. (leskot) ID 98318 (30.8.2009, 21:28) |
Maťka, ja si myslím, že to sadlo je myslená masť - v českých receptoch sa s tým často stretávam ...... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.8.2009, 10:21) |
máte pravdu, ďakujem , už som to opravila aj v recepte |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 30.8.2009, 20:18) |
- ďalšia zaujimavá vec od Vás Ivetka, vyzerajú veeeľmi chutnučko ja tieto všakovaké kysnuté dobrotky veľmi ľúbim - tak to niekedy vyskúšam - veľmi ma to zaujalo , vďaka za tip |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.8.2009, 19:28) |
Anka, to poznám, aj mne stoja recepty v radoch na vyskúšanie, tento je ozaj taký fajn vanilkový |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (30.8.2009, 17:15) |
Božíčku, na dnes už mám pečenia dosť, ale tieto určite vyskúšam, len nie dnes, všetko vanilkové milujem!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |