. .. .. .. .. .. .
. .

Vanilkáčky - RECEPT 17488

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Vanilkáčky


[ recept č. 17488 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Vanilkáčky


POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml 10% smotany, 100 g masla, 50 g sadla - masti, 300 g polohrubej múky, 500 g hladkej múky, 150 g cukru, 3 vanilkové pudingové prášky, 2 žĺtka, 1 vajce, 1 kostka droždia, vanilkový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

V mise zmiešame smotanu, žĺtka, oba tuky, obe múky, cukor a vanilkové pudingy. Dôkladne vymiesime hladké cesto, ktoré necháme dôkladne nakysnúť. Po vykysnutí lyžicou odoberáme kúsky, z ktorých na jemne múkou posypanej doske ušúľame valček a stáčame do spirál, alebo rôznych iných tvarov. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte pokysnúť a potom potierame rozšľahaným vajíčkom s troškou smotany. Posypeme vanilkovým cukrom a dáme piecť. Pečieme pri 200 C.


Tento recept mi prišiel mailom a môžem len skonštatovať, že sú výborné.
<< Kuracie prsia s cukinou | Vanilkáčky | AFFOGATO >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (9.12.2009, 14:46)
(Y)musim vyskusat. Zrejme aj toto budeme mat na Vianoce. Nevie nahodou niekto, ako dlho to vydrzi? Teda, ak sa to nepodari hned maskrtnikom zjest ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.12.2009, 15:08)
Zuzi, u nás sa zjedli hneď, takže nepoznám trvanlivosť, ale zrejme to bude asi toľko, koľko vydržia napríklad lupáčiky, ale podľa mňa by sa úplne v pohode dali aj zmraziť.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (12.9.2009, 12:27)
Hlásim, upečené, mne chutia veľmi, zvyšok rodiny nie je doma, takže ich reakcie nepoznám, cesto mi pripadalo tuhé, ale po nakysnutí sa s ním pracovalo vynikajúco. ĎAkujem za zaujímavý recept!!!Pekný víkend Anka
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.9.2009, 14:32)
Anka prepáč, nebola som pri PC, preto som neodpovedala, som rada, že ti chutili (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (12.9.2009, 7:53)
otázočka: 10% smotana sa rozumie tá na varenie, alebo kyslá pochúťková??? *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.9.2009, 14:32)
ja som dávala šľahačkovú smotanu
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (30.8.2009, 21:11)
Ivetka - ešte sa spýtam - keď nemám sadlo :^) - tj - možem do toho použiť masť - alebo maslo ?? *-) *-) Ďakujem za odpoveď
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.8.2009, 10:03)
sádlo - je vlastne masť, takže môžete použiť tú a myslím si, že ani maslo neuškodí, zrejme je tam viacej druhov tuku z dôvodu, aby ostali dlho vláčne
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva N. (leskot) ID 98318 (30.8.2009, 21:28)
Maťka, ja si myslím, že to sadlo je myslená masť - v českých receptoch sa s tým často stretávam ...... (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.8.2009, 10:21)
máte pravdu, ďakujem (flower), už som to opravila aj v recepte
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (30.8.2009, 20:20)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.8.2009, 20:55)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 30.8.2009, 20:18)
- ďalšia zaujimavá vec od Vás Ivetka, vyzerajú veeeľmi chutnučko (jidlo) (zajic) ja tieto všakovaké kysnuté dobrotky veľmi ľúbim - tak to niekedy vyskúšam - veľmi ma to zaujalo (Y) (Y), vďaka za tip
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.8.2009, 19:59)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.8.2009, 19:28)
Anka, to poznám, aj mne stoja recepty v radoch na vyskúšanie, tento je ozaj taký fajn vanilkový (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (30.8.2009, 17:15)
Božíčku, na dnes už mám pečenia dosť, ale tieto určite vyskúšam, len nie dnes, všetko vanilkové milujem!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu