. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Fettuccine - dlhé, široké rezance*♥* - RECEPT 17607

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


*♥*Fettuccine - dlhé, široké rezance*♥*


[ recept č. 17607 zo dňa  ]


*♥*Fettuccine - dlhé, široké rezance*♥*


POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia, polohrubá múka (podľa potreby) - tak okolo 250 g, ale závisí to od veľkosti a kvality vajec a tiež od múky.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do nádoby mixéra dáme vajíčka a prisypeme časť múky. Výsledné cesto nesmie byť lepkavé. Múku radšej pridávame postupne, aby sme neprešvihli správnu konzistenciu. Ak by sme dali múky prebytok, cesto by sa v mixéri rozdrolilo (vtedy pridať trolinka vody). Na fotke vidno, že cesto by ešte trocha múky znieslo
Takže ešte troška prisypeme, ale už mu veľa nechýba, takže s rozvahou :) Zamiesime a keďže vidno, že sa cesto nijak valne nedrolí, necháme ho chvíľu miesiť (v Ronicu stačí len 30 sekúnd :) a vyklopíme ho na pomúčenú dosku
Na doske ho trocha prehnetieme aj ručne (aby sme sa s cestom skamošili :)))
Cesto rozkrojíme na dve polovice a začneme vaľkať. Ak máme vaľkací rezancový strojček, tak žiadny problém. Valčekom potom stačí vaľkať len tak trocha, aby sa nepovedalo.
Takže si pripravíme strojček a placku cesta rozdelíme napr. na 3 časti.
Cesto vkladáme do strojčeka a točíme kľukou (ak nemáme automatického pomocníka) Vyvaľkané cestá dobre pomúčime a necháme chvíľu odpočívať.
Potom si postupne navolíme pomocou kolieska hrúbku cesta a opäť ho preženieme strojčekom. Ja som cesto rozvaľkala valčekom tak, aby sa zmestilo do strojčeka (nastavenie asi na 4ke) Celkovo som ho strojčekom prehnala len dvakrát. Ten druhýkrát som si už dala voľbu najtenšieho cesta - teda 1tku. A fungovalo, takže paráda! :)
Cesto, ktoré sme prehnali strojčekom je dlhé a to my práve chceme, veď ideme robiť fettuccine. Tieto pláty pomúčime z obidvoch strán a necháme ich trocha preschnúť voľne na vzduchu tam, kde sa dá :)
Pásy cesta potom poskladáme ako harmoniku... je to vidieť na obrázku
Harmoniku budeme krájať ostrým nožom tak, aby pásiky ostávali vcelku (čiže pozdĺž skladov) Mohli by sme to urobiť aj strojčekom, ale toto je rýchlejšie. A ako hovorí Jamie, ak nie sú fettuccine úplne rovnaké, aspoň vidno, že sú domáce :-DDD
Takže vidieť, že sú domáce :))) žiadna strojová výroba....
Vždy, keď jednu "harmoniku" pokrájame, tak rezy ponatriasame nad doskou a rozbalia sa ( ale len v prípade, že sme dobre múčili a nemali cesto mokré) Sú hotové... odkladáme si ich na tácku alebo plech.
Takto pokračujeme potom aj s ďalším cestom, prípadne cestami :)). Môžeme si ich narobiť aj do zásoby a na plechu ich usušiť (najlepšie voľne na vzduchu, občas ich otočiť... alebo v rúre pri úplne nízkej teplote a otvorených dvierkach rúry).
Varíme ich klasicky v osolenej vode. Keď varíme čerstvo urobené, tak sú uvarené raz-dva, bacha na vec! Usušené varíme trocha dlhšie, samozrejme vkladáme ich do vriacej osolenej vody. Takých 5 minút im bohate stačí, ale radšej skúšajme (nemusí mať každý cesto rovnako hrubé, takže pre istotu) Údajne vtedy sú dobre uvarené cestoviny, ak ich plesneme o kachličky a cestoviny sa na nich udržia :DDD. Je to tak, ale nedoporučujem to :)) lepšie skúsiť zubami :)) Uvarené podávame ako prílohu alebo skúste tento Alenkin recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17410 . Ja som tú omáčku ešte trochu dochutila podľa seba, máme radi pikantné. Bolo to mňamové :))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Špagety con Pesto | *♥*Fettuccine - dlhé, široké rezance*♥* | Uzasne chutny jablkovy kolac - super rychly! >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.3.2013, 16:14)
Kristínka keď vydím tento tvoj teceptík, má chuť ho ísť vyskúšať. Strojček mám už roky ale neviem ako naň pri točení klukou sa nejako zasekáva. Už som ho aj olejom mastila ale nebolo to ono. Nemám rada kupované cestoviny. Tak zatial len valčekujem. (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.3.2013, 21:48)
Jejda, to je škoda, Soni :-$ Veď valčekovaním sa uštveš a kupované cestoviny sú väčšinou dosť protivné (N) Do tej kľuky zaangažuj (cinky)... možno treba namaastiť vazelinou... Mne zas kľuka stále vypadávala, tak sme to obalili izolačkou a ide to.
Je to škoda, ak to máš nevyužité niekde v regáli *-) Tak držím palce, nech sa to podarí sprevádzkovať (Y) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária S. (atsi) ID 264015 (17.3.2013, 12:01)
Ani som necakala, ze tu najdem takyto recapt :-o Nasa babka robila taketo "krajance" - krajala to rucne ,-) a strasne moc mi to chutnalo aj hole ,-) a ked to posypala orecham tak som mala skrane jak skrecek :-D tak to bolo dobre |:o) |:o) Bolo by dobre mat tento strojek ale aj tak to skusim aj ked rucne |:o) *-) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (17.3.2013, 16:00)
,-) "krájance" - dobrý výraz ,-) páči sa mi. No veď keď sa krájajú, tak krájance ,-) Inak ale ten strojček je výborná vec. Keby som ho nemala, tak rezance by som naisto nerobievala, lebo vaľkanie cesta valčekom je pre mňa hrôza. So strojčekom je to hračka a zábava (Y) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.1.2010, 18:40)
ja som to našlaaaaaaaa, teda to, čo som videla ja, tu robil tagliatelle http://www.youtube.com/watch?v=C0XVDpPBHho


Kristínka, dúfam sa nehneváš, že som to sem vložila, a pošpatila to
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.1.2010, 10:12)
Aldi, prečo by som sa mala hnevať? *-) ;-) Naozaj nevidím dôvod. Je to úplne v pohode. To video si idem pozrieť i ja. Ale je to zrejme to, ktoré som videla tiež. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (25.1.2010, 11:27)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.1.2010, 14:15)
Odkedy som videla JAmieho robiť pomocou robota a strojčeka cestoviny, aj ja som ako posadnutá ;-) ;-) ;-) a keď už špiním robot, robím toho naraz viac, pretože fakt je to rýchlo. Napr. som si robila lasagne, prvýkrýt som ich sušila, ale krútili sa, tak som vymyslela, že štvorce dávam medzi fôliu, vlastne ako harmoniku na to dám zas fóliu a dalšie dva štvorce a zas vrstu fólie atď. a šupla som do mrazničky, no paráda, potom to bolo raz-dva hotové. Strojček som mala roky rokúce, ale ako sa s ním ozaj správne pracuje, som sa dozvedela od Jamieho.Lebo predtým som masu robila ručne a bolo to pomalé, ale v robote sa to spraví raz-dva.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (26.1.2010, 12:17)
A ja dnes ráno pozerám na moje 'vlnovky' a radšej som mala pretým ísť na MMB ;-) takže nabudúce lasagne už mrazím, vďaka za tip. Video som videla až teraz, použiť robot ma nenapadlo. Ja som zamiesila ručným šľahačom s jedným hákom na cesto (dávka z 250g múky), tiež to bolo v pohode a bez riadu, no väčšie množstvo určite šupnem do robota. (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (26.1.2010, 12:28)
No hej, aj šľahačom sa dá, ale robotom je to rýchlejšie, a keď robím, tak ako aj dnes, ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) si spravím naraz viac druhov, napr, som si šuchla riadnu dávku do mrazáku a ešte budú na obed rezance s tvarohom. Z 5 vajec som mala kopu cesta za 30 minút. A keď sa mi 1x pokrútilo, tak som si to na pár sekúnd nahádzala do vriacej vody narovnalo sa a použila som tak. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.1.2010, 17:30)
Aldi, keď robíš lasagne z čerstvého cesta, tak ako dlho to pečieš? Nerozvarí sa to cesto v tom? Idem mrknúť, či ich nemáš náhodou v receptoch... Keby nie, tak prosím ťa, napíš mi, ako ich robíš... díky (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (25.1.2010, 20:54)
pohľadám ti link???ja som robila podľa receptu z webu. A robím z čerstvého cesta, ono mäso je preddusené a bešamel tiež uvarený, takže veľa času to nepotrebuje.


http://www.dobre-recepty.sk/detail/1979-tradicne-talianske-lasagne/

mne sa osvedčil tento recept.
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.1.2010, 10:52)
Ja som najviac zvedavá, či to cesto, ak je čerstvé, sa má vopred uvariť? Alebo ak je čerstvé, tak ho variť netreba a ono sa "urobí" počas zapekania?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (26.1.2010, 12:29)
určite nevariť, v tom bešameli asa to spraví akurát, najmä keď je čerstvé, ako som mala ja.
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (26.1.2010, 15:42)
Aldi, ďakujem ti (L) takže teraz už sa do toho pustím. si zlatá (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (26.1.2010, 16:45)
nech sa vydarí, ja som dnes vyrábala rezance tak som spravila aj dávku lasagní do mrazničky, dobrú chuť!!! :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (24.1.2010, 17:52)
to by som si rada pozrela aj ja :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.1.2010, 18:17)
mňa alebo Jamieho????dávali to na spektre okolo vianoc.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (24.1.2010, 18:22)
Jamieho ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.1.2010, 18:52)
http://www.youtube.com/watch?v=C0XVDpPBHho
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (24.1.2010, 18:57)
|:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.1.2010, 19:02)
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.1.2010, 18:36)
no, keď máš čas, možno sa dá vygoogliť *-) *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (23.1.2010, 17:31)
Ahoj Kristínka, ja som si strojček našla tento rok pod stromčekom, už som po ňom dávno poškuľovala. Tak teraz každú chvíľu pozerám recepty na odskúšané cesto. Včera som našla tieto fettuccine a dnes som ich spravila na obed. Boli vynikajúce a veru so strojčekom je to raz-dva. Veľmi chutný obedík, ďakujeme (Y) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (24.1.2010, 13:59)
Irenka, fakt nemáš za čo (L) Aj ja som sa tak vytešovala zo strojčeka a istý čas som mala rezancovú mániu ;-), tak ma to bavilo ;-) Obchodové rezance, tak tie už nemajú u nás šancu ;-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.9.2009, 17:23)
- nooo taký parádny strojček nemám - vlastne žiadny ... ale toto určite vyskúšam - ručne stručne ;-) .. snáď sa mi to podarí (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (3.9.2009, 18:34)
Vitaj, Martinka :-) Tebe sa to isto podarí, veď ako by nie, takej šikulke? Máš fúru bezva receptov, budem chodiť na školenia :-) Tieto rezančiská som robila včera, lebo som uvidela Alenkin recept a chcela som to spraviť. Ale ja nemám rada kupované rezance. Väčšinou robievam len široké krátke, ale tak keď recept je ála Italia... :-) Ten strojček je ale super vec (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu