Jana K. (stephaniem) ID 111291 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Výborné špagety Carbonara :)
[ recept č. 17660 zo dňa 5.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Budeme potrebovať, špagety,slaninku,sladkú smotanu,2 vajíčka,parmezán(nemal by sa používať iný syr)a soľ na ochutenie
POSTUP PRÍPRAVY
Uvariť špagety zvládne každý. ;) Kým sa špagety uvaria, pripravíme si omáčku. Zmiešame sladkú smotanu, vajíčka, nastrúhaný parmezán a pridáme trocha soli. Na panvici si opražíme slaninku. Keď máme špagety uvarené, troška ich osmažíme na panvici ešte spolu so slaninkou, po chvíli pridáme aj omáčku. Miešame kým nám omáčka ,,nezhrudkatie" Nakoniec môžeme ešte hotové špagety posypať parmezánom :) Dobrú chuť :) |
Jana Nôtová (23janka) ID 144988 (14.8.2013, 10:25) |
do pravych Carbonara nejde smotana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Barbara R. (borislava) ID 98746 (4.3.2013, 12:09) |
javascript m(´ ´) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.2.2010, 13:29) |
Janka,robili sme podla teba a nemali chybu fakt sme lepšie nejedli  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (30.9.2009, 22:35) |
Mňam, tak toto som mala objaviť trošku skôr - práve dnes som robila na obed špagety podľa receptu z MMB "cestoviny carbonara vysoko návykové". Ale tuná ma zaujali práve tie vajíčka - ja milujem všetky jedlá, kde sa mi tie vajíčka zhrudkavejú ... hlavne také zapekané. Už sa veľmi teším, že vyskúšam tento recept - fotografia mi vraví, že výbornééé .....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava K. (kakavko) ID 24368 (5.9.2009, 16:43) |
Ja ich milujem, ale trosku inak. skuste omacku varit bez vajicok. Tie rozmiesajte v miske s ciernym korenim do ktorej vsypete este horuce precedene spagety a riadne so surovym vajickom, ci dvomi (podla mnozstva cestovin) zamiesate. Vajko tak bude tepelne upravene a krasne obali kazdu jednu spagetu bez toho, aby sa z neho stala prazenica...a az potom tam vjejem pripravenu omacku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.11.2009, 20:09) |
áno, ja tiež poznám carborbonara takto, ako robia Taliani. Proste, tie vajcia sa uvaria na horúcich špagetách. Bez toho, aby to bolo na ohni. To by sme mali len praženicu. Teda žiadne hrudky . Oco to varieva. Ale o žiadnej ďalšej omáčke neviem, že by sa na ne dávala. Akú ste to mali na mysli? nejakú smotanovú? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.10.2009, 20:41) |
take som jedla v UK a su super. musim niekedy urobit |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (stephaniem) ID 111291 (6.9.2009, 9:32) |
Ďakujem, určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (5.9.2009, 17:46) |
presne to som chcela napisat, mirka ma pravdu. ja robim taky recept kde idu normalne surove zltky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dusana B. (duska74) ID 73264 (5.9.2009, 16:08) |
ja ich zboznujem, casto ich robim... pridavam niekedy huby z konzervy a namiesto sladkej smotany davaj biely jogurt ( moze byt aj kysla smotana ) ale tie vase vyzeraju vyborne... a urcite aj chutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (stephaniem) ID 111291 (6.9.2009, 9:33) |
Aj s týmto jogurtom to môže byť zaujímavé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |