andrea o. (hillary) ID 61659 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)
Paštéta z kuracej pečene
[ recept č. 17682 zo dňa 5.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
na 4 porcie potrebujeme 200g kuracej pečene, 100g kuracích pŕs, 150 ml šľahačky, 25ml brandy, štipka citrónovej kôry, mčk, muškát. oriešok, nové korenie mleté, soľ, maslo na formičky, masť na zaliatie, bobkový list, celé korenie
POSTUP PRÍPRAVY
...luxusná lahôdka č.1.... :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
kuracie mäso a pečeň nakrájame a dáme do mrazničky mierne primrznúť, potom ich v mixéri rozmixujeme... |
![]() |
...dôkladne rozmixované... |
![]() |
...pridáme koreniny, citrónovú kôru a brandy alebo koňak... |
![]() |
...zmes osolíme a postupne pridáme šľahačku, vznikne nám hladká hmota... |
![]() |
...hladkú zmes rozdelíme do maslom vymastených ohňovzdorných formičiek... |
![]() |
...misky dáme na hlboký plech a zakryjeme ich alobalom , na plech nalejeme teplú vodu do 3/4 výšky formičiek....plech vložíme do vyhriatej rúry na 150 - 180 stupňov a pečieme 40 - 60 min... |
![]() |
..po upečení necháme paštétu vo formičkách vychladnúť, potom ich zalejeme masťou a ozdobíme bobkovým listom a celým korením... |
![]() |
...paštéta najlepšie chutí s francúzskou bagetou alebo bielym chlebíkom.... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Lucia V. (Lucya007) ID 10437 (29.6.2011, 8:58) |
idem opisať recept a dnes to vyskúšam... už sa na to veľmi teším... Zvlášť teraz v takýchto teplách kupované paštéty teda nič moc... urobíme si vlastnú Ďakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (4.7.2011, 15:17) |
...dúfam ti budú chutiť , u nás teda sú medzi obľúbenými  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.3.2011, 21:33) |
Andrejka, tvoja paštéta je jedna z najlepších čo som doteraz vyskúšala. Máme paštéty radi, ale v obchode ich nekupujem, tak som už vyskúšala dosť receptov. Niektoré boli veľkým sklamaním, niektoré priemerné ale len pár sa nám trafilo do chute. Odkedy som túto robila prvýkrát pravidelne sa k nej vraciam a vždy sa na ňu tešíme. Práve je opäť v rúre, tak ma konečne napadlo, že ti napíšem. Ďakujeme ešte raz za výborný recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (9.3.2011, 20:08) |
Irenka si zlatá (ja si tu práve odpisujem tvoj receptík na tvoje melasové mufinky) som moc rada že som vám receptíkom trafila do chuti a neďakuj mňa teší keď niekomu recept sadne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (10.3.2011, 19:06) |
...no Irmuška dnes som musela upiecť znovu boli výborné, ale robila som mackov keďže včera boli mufinky. Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.3.2011, 20:07) |
super, teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (16.1.2011, 20:32) |
paradny recept ja sice robim z pečene plnky,natierky ale toto je fakt bomba urcite vyskusam-odkladam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (23.1.2011, 14:57) |
Mirka skús je to výborné len trošičku prácne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (16.1.2011, 20:14) |
Andrejka,cez tyzden som sa konecne dostala k vyskusaniu tejto tvojej pastetky,a musim prehlasit,ze je to velka EXKLUZIVITKA joj,a s domacimi francuzskymi bagetkami,ani nehovorim dakujeeeeeem za receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (23.1.2011, 14:56) |
Maťka takto nejako sa vyrába Pate de foie gras len z kačacej pečene . Ty si si s toho urobila priam hody na delikátnej francúzskej úrovni aj s bagetkou ako sa patrí. Som rada že vám paštéta chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (16.5.2010, 17:11) |
Adka , super receptik, len ja prave hladam kde kupim tie misky , lebo tiež mam jeden receptik z časopisu, a chcela by som ho vyskušat ale určite aj tuto paštetu rada vyskušam , vyzera lakavo ,a ako pozeram si tiež z MT ,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (16.5.2010, 17:24) |
Marika som z Vrútok to skoro ako z MT ....misky mám z TESCA (majú ich tam stále na tej strane od pečiva) a receptík isto skús hoc aj z časopisu je určite vynikajúci a potom sa s nami podeľ, rada skúsim aj inú paštétu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (17.5.2010, 8:25) |
dakujem , isto si ich pôjdem kupit, len ja nemam receptik na paštetu ,ale neičo ako nastruhany syr , vajcia, šunka, a dat do rury zapiect , vyzera to tiež lakavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.3.2010, 12:25) |
uz mam formicky, ukazala som recept Matkovi a buduci tyzden skusame Adka,ako dlho asi pasteta vydrzi? neviem,ci mam robit celu davku alebo radsej polovicu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (19.3.2010, 18:38) |
Jani vyskúšaj najprv pol dávky a uvidíš či vám bude chutiť,koreniny(bylinky) odporúčam pridať aké máte radi. A paštéta asi nevydrží dlho predsa len nieje sterilizovaná my sme ju zjedli tak za 3-4 dni tak hodne zdaru pri výrobe  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.3.2010, 0:10) |
Andrejka, tvoja paštéta vyzerá veľmi lákavo. Už som si receptík odložila. Chcem poprosiť, len tak orientačne, koľko asi soli dávaš do paštéty? Do tohto množstva, ktoré uvádzaš. Ja viem, že každý solí inak, ale mne sa občas stane, že niečo presolím rada by som sa tomu vyhla a v tomto prípade zvlášť, keďže surovú pečeň a surové mix mäso nedokážem ochutnať Ďakujem za odpoveď a za receptík posielam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (15.3.2010, 20:21) |
Ďakujem Kristínka ...no soli dávam málo tak 1 čajovú lyžičku, radšej pridaj koreniny (majoránku, oregano, saturejku...), na chlebíku sa to dá dosoliť horšie je keď presolíš samotnú paštétu a surové mäso tiež nedám do úst tak to ochutnávam až keď je to hotové, upečené Tak nech sa darí a nech vám chutí minimálne tak ako nám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (16.5.2010, 17:16) |
Anrejka ale sak to by sa kludne do sklicok mohlo dat a zasterilizovat ze?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (16.5.2010, 17:20) |
Slávka naozaj netuším ja som to ešte nesterilizovala ale snáď sa dá no vyskúšam ja som sa vždy podelila takže sme všetko zúžitkovali do 3 dní  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (15.1.2010, 12:34) |
Milujem paštiku Určite sa nechám niekedy inšpirovať... My robievame bravčovú, pretože mávame zabíjačku, ale kuraciu by som tiež rada domácu spapkala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (15.1.2010, 12:31) |
wau,tak toto určite vyskúšam ,my sme paštečkoví  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (15.1.2010, 12:30) |
Super recept,určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (17.10.2009, 15:17) |
Andrejka, dnes som vyskúšala Tvoj recept, ešte je v rúre, tak som zvedavá ako bude chutiť. Ja som mala tých pečienok 1,2 kg, tak som to dala do pohárikov, ako keď sme robievali pašteku z bravčovej pečene, ja síce pečeň nemusím, ale dám vedieť, aká bola.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (17.10.2009, 22:22) |
Som zvedavá čo na ňu povieš, nám veľmi chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (11.10.2009, 12:40) |
tak, u nas sa to prave pecie. Len neviem, ci som tam nahodou nedala vela toho konaku. Mali sme doma len nejaky super kvalitny a rusky, takze uvidim, ci sa z toho neopijeme. Velmi silno to po tom alkohole vonalo. Asi aj budem musiet upustit od myslienky, ze to dam dcere na veceru  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (11.10.2009, 19:21) |
no, zabudla som napisat, ze namiesto kuracieho masa som dala morcacie, lebo to som mala prave kupene cerstve. Ten konak bol udajne podla mojho muza riadne drahy a tak sa cena pastety vysplhala riadne vysoko. Avsak muz si chvalil, ze riadna lahodka a ze musime robit castejsie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (11.10.2009, 20:24) |
No to som rada že koňak nešiel na zmar a som rada že vám chutilo.Kkuracie či morčacie to je jedno aj pečeň môže byť kačacia alebo morčacia kto čo má rád alebo je práve po ruke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.9.2009, 9:31) |
včera som ju robila, je úúúžasnááá. a pritom to bolo tak rýchlo hotové, že som pozerala, či som niečo nezabudla. piekla som ich asi o 20 minút dlhšie, mám väčšie misky. tento recept má u mňa plný počet bodov. robila som z dvojitej dávky, do niektorých som pridala mandľové lupienky a do niektorých sekané vlašské orechy. dnes som zobrala aj do roboty ochutnať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (25.9.2009, 18:27) |
Som veľmi rada že tak zabodoval a tie mandľové lupienky tomu isto dodali šmrnc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
martina G. (feedorka) ID 35909 (16.9.2009, 20:05) |
tak som to dnes robila , všetko super, až na to, že tých 150celziov a 40 minút bolo teda málo - vytiahla som to odpoly surové , ale potom som tam prikúrila na 200 a ďalších 15 minút a bolo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (upravené 16.9.2009, 20:58) |
mne stačilo aj tých 150 ale každá rúra je iná aj keď ten rozdiel je dosť veľký ale hlavné je že si to nevzdala a nevyhodila si to, veď by bola škoda to nedotiahnuť do konca (stupne a čas som upravila aj v postupe) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (10.9.2009, 19:30) |
Slinky mi tečú.... Máš to krásne pofotené.... ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (10.9.2009, 20:47) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.9.2009, 17:24) |
teda to môže byť ale dobrota  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana j. (Janushinka) ID 30839 (6.9.2009, 14:06) |
jéj, toto vyzerá báječne! a hlavne že aj vieš čo ješ, nie ako tie kupované... a môžem sa spýtať? ako asi dlho vydrží táto paštéta? musí sa skladovať v chladničke alebo stačí kdesi na poličke? a ešte tá masť ktorou sa zalieva, to je tá klasická bravčová, čo sa používa na vyprážanie? ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (6.9.2009, 20:23) |
Pravdu máš o tých kupovaných, viem čo hovorím ...táto paštéta je zaliatá husacou masťou ale môže byť aj bravčová to je vlastne taký konzervant (zabraňuje aby sa tam dostal vzduch) a určite ju treba skladovať v chladničke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (6.9.2009, 13:04) |
vyzerá výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (6.9.2009, 20:21) |
a výborne aj chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (6.9.2009, 10:13) |
Super ja som este pastetu nikdy nerobila,tak mozno vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (6.9.2009, 20:20) |
Vyskúšaj je naozaj moc dobrá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
helena a. (arkoiris) ID 92371 (5.9.2009, 22:07) |
VYZERÁ TO ÚŽASNE,URČITE TO VYSKÚŠAM.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | andrea o. (hillary) ID 61659 (5.9.2009, 22:11) |
vyskúšaj je to fakt delikatesa a takúto paštétu zjem aj ja lebo viem čo tam dám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |