
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Citrónový cheesecake[ recept č. 17726 zo dňa 7.9.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 250 g maslových sušienok napr. Bebe 125 g rozohriateho mierne slaného masla 750 g tučného mäkkého tvaru 115 g kryštálového cukru 100 ml citrónovej šťavy 3 vajcia lístky mäty - na ozdobu práškový cukor - na ozdobu na citrónovú polevu: 100 g práškového cukru 210 g nesladeného kondenzovaného mlieka nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetreného citróna POSTUP PRÍPRAVY 1. Pripravte si formu s priemerom 22 cm. Sušienky rozmrvte. Zmiešajte ich s rozohriatym maslom, touto zmesou potrite dno a okraje formy a všetko dôkladne utlačte lyžičkou. Formu vložte na 30 minút do chladničky. 2. Vyhrejte rúru na 179 C. Tvaroh vložte do misky. Pridajte cukor a vyšľahajte hladkú zmes. Pridajte citrónovú šťavu a opäť sľahajte, postupne pridávajte vajcia. Všetko dôkladne vyšľahajte. 3. Tvarohovú zmes vyklopte do formy. formu vložte do rúry a koláč pečre 60 minút. Potom formu vyberte a pri izbovej teplote nechajte koláč úplne vychladnúť. Nakoniec ho vložte na 3 hodiny do chladničky. 4. Pripravte si citrónovú polevu. Do misy dajte cukor, prilejte kondenzované mlieko a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom vmiešajte citrónovú kôru a šťavu. 5. koláč opatrne vyberte z formy. polejte ho citrónovou polevou, ozdobte lístkami mäty a posypte práškovým cukrom. Ihneď podávajte. Tip. T citrónov a ostatných citrusových plodov ohriatych na izbovú teplotu získate viac šťavy než z chladených plodov. Preto ich vyberte z chladničky aspoň hodinu pred použitím. P.S. Vďaka kombinácii zamatovo hladkej, sladkej a aromatickej plnky na jemnom korpuse zo sušienok sa tento múčnik stane vašim obľúbeným dezertom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (15.7.2010, 13:09) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |