
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Tortellini v smotanovej omáčke so žampiónmi[ recept č. 17796 zo dňa 10.9.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g cestovín tortellini 185 g mladých žampiónov 1 malý citrón 60 g masla najlepšie Rajo 1 prelisovaný strúčik cesnaku 315 ml (1 1/4 hrnčeka) smotany na šlahanie štipka nastrúhaného muškátového oriešku 3 lyžice nastrúhaného parmezánu kúsky byliniek na ozdobenie sol a mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Tortellini uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme ich, vrátime ich do hrnca a udržujeme teplé. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho medzi mojimi aukciami v kategórii Domáce potreby. Žampióny nakrájame na tenké plátky, citrón dôkladne umyjeme a ostrúhame z neho kôru. 2. Žampióny krátko opečieme na masle pri strednej teplote, vmiešame do nich cesnak, smotanu, citrónovú kôru a muškátový oriešok a podľa chuti osolíme a okoreníme. Povaríme 1-2 minúty, za stáleho miešania pridáme parmezán a omáčku ešte asi 3 minúty zahrievame pri miernej teplote. 3. Omáčku nalejeme na tortellini a opatrne premiešame. Jednotlivé porcie môžeme ozdobiť hrubo mletým korením a kúskami byliniek. P.S. Miesto žampiónov môžeme použiť čerstvé alebo sušené biele hríbovité huby. Sušené huby však musíme predom na chvílu namočiť do studenej vody. Príprava: 15 minút, Tepelná úprava: 15 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (10.9.2009, 21:22) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |