kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 107 návštěvníkov)
*♥*Kuracie prsia á la sviečková*♥*
[ recept č. 18058 zo dňa 17.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kuracie prsia cca 750 g, 2 - 3 mrkvy, 1 petržlen, kúštik kalerábu, 1 rez zeleru (alebo 1/4 zeleru), 2 bobkové listy, pár guličiek čierneho korenia, mčk, asi 2 čL Arany pasty (alebo inej paprikovej), soľ, polovica šľahačkovej smotany, polovica kyslej pochúťkovej smotany (ale z toho sa asi nestrieľa, stačí len jeden typ... ja som to len skúšala), troška cukru podľa vašej chuti (jasom dala jednu čL), trocha citrónovej šťavy podľa chuti, cca 2 - 3 PL hladkej múky
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Očistíme zeleninu, cibuľu pokrájame nadrobno, ostatnú zeleninu buď pokrájame na kocky alebo postrúhame na hrubom strúhadle. |
![]() |
Kuracie prsia umyjeme, zbavíme prebytočných blán a prípadných tučných okrajov |
![]() |
Prsia osolíme a posypeme mčk, necháme postáť |
![]() |
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji |
![]() |
Na orestovanú cibuľu dáme kuracie prsia a orestujeme ich zo všetkých strán |
![]() |
Keď je mäsko poopekané, prihodíme k nemu zeleninu a restujeme ďalej. Poopekáme všetko spolu. |
![]() |
Keď je už aj zelenina orestovaná, ešte trocha osolíme, podlejeme všetko vodou a dusíme pod pokrievkou do úplného zmäknutia mäska. |
![]() |
Mäkké vyberieme na tanier a udusenú zeleninu zmixujeme ponorným mixérom |
![]() |
Do hlbšej misky alebo dákeho kelímka si namiešame obe smotany... vymiešame a trocha rozriedime vodou. |
![]() |
Do smotany pridáme hladkú múku a vymiešame dohladka, aby nezostali hrudky. Niekto múku rozmiešava vo vode a smotanu prilieva nakoniec, ale mne sa tento postup osvedčil a smotana sa mi ešte nikdy nezrazila (čo sa nedá povedať v prípade tamtoho postupu - vyskúšajte) |
![]() |
Zátrepku vlejeme do rozmixovanej vriacej zeleniny a miešame, keď omáčka hustne, môžeme pridať vodu až do želanej prijateľnej konzistencie. Necháme povariť asi 4 - 5 minút a dochutíme cukrom, soľou, citrónom. |
![]() |
Ja som omáčku vo finiši dochutila ešte paprikovou Arany pastou, ktorá trocha aj vylepšila farbu omáčky a trocha omáčku aj spikantnila. |
![]() |
K tomuto jedlu sa hodí knedľa i cestovina. Ja som kúpila taliansku cestovinu, ktorá sa mi zdala zaujímavá, (na obr.) ale veľmi sa teda nehodí ako príloha k omáčke, pretože po uvarení spľasne. |
![]() |
Dnes sme si k tejto álla sviečkovej uvarili fusilli a bolo to vizuálne oveľa lepšie :-) Veď posúďte sami. A môj muž poznamenal, že dnes mu to chutí ešte viac ako po uvarení, a preto tak hrozne rýchlo bágruje :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
 | Inka Ď. (kittie729) ID 109929 (23.3.2018, 17:48) |
Top vdaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriam D. (alex) ID 478 (21.4.2012, 10:37) |
prave robim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (22.4.2012, 21:30) |
dúfam, že sa to podarilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia B. (lucia425) ID 174181 (8.3.2012, 22:41) |
Prvy krat som robila sviecku a tuto musim iba chvalit moj dvojrocny syn sa oblizoval  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.11.2011, 10:58) |
super, teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea T. (AndyTothova) ID 43394 (20.9.2010, 11:15) |
toto je prvy recept z MMB, ktory som skusala a odvtedy ho robim pravidelne. NAJLEPSI!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (21.9.2010, 17:00) |
tak to je úlne super . prvý recept a hned sa ti vydari, paráda, úplne si ma potešila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (8.6.2010, 15:38) |
Dávno som to nerobila. Musím to napraviť, ale teraz som taká prejedená z tej korytnačky, že ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.6.2010, 12:58) |
Zlatka, tiež som to dávno nerobila. že v nedeľu urobím s knedľou...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva Š. (eva333) ID 10128 (21.3.2010, 16:20) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=677791 dnes sme mali na obed , si vychvaloval, dakujem bola to moja prvá sviečková , aspoň si nespomínam, že by som ju niekedy varila, trochu som si ju pozmenila , ale to vôbec nevadí. teraz som zistila , že som zabudla dať bobk. list, nedala som ani tu pastu, neviem čo to je, a aj tak tam nechýbala, dala som na záver kurací a zelen. bujón a 2 smotany na šľahanie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (21.3.2010, 17:14) |
Tak to ma veľmi teší že chutilo. Bobkový list tam síce patrí, ale je to len malá zmena. Arany pastu som si vymyslela sama, dala som ju preto, aby sa oživila farba omáčky a bola trošinka štipľavá. Ale kvôli malým deťom treba radšej vynechať (to je aj tvoj prípad, nie?) no a bujóny či šľahačka navyše tomu ublížiť nemohli. Verím, že fakto to bola dobrota a som rada, že si sa na receptík namotala Pááá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana M. (janin) ID 2070 (28.12.2009, 12:19) |
...bolo to vyborneeeee, vsetcia ma chvalili DAKUJEM ZA LAHUCKY A VYBORNY RECEPTIK!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.12.2009, 14:05) |
Tak to je super teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (17.10.2009, 18:59) |
recept uz obzeram dost dlho..........................budeme mat zajtra na obed  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (18.10.2009, 13:23) |
Tak sme si dnes pochutili.............vyborny receptik,aj ked som sa bala,ci sa omacka po citrone nezrazi,ale nestalo sa ,vsetko OK. Obaja s manzelom sme si este pridavali.Dakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.10.2009, 17:18) |
To som rada, že si vyskúšala, aj že vám chutilo Omáčka by sa od kyslého zrazila, keby smotana nebola zmiešaná s múkou (vyčítané z časáku)  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika K. (lukaskok) ID 48369, mimibazar.sk/lukaskok (14.10.2009, 13:12) |
tak večer som tento recept našla, rýchlo som bežala vybrať si kuracinku z mraziaka a dnes bol na obed . Ďakujeeeeem, je to úžasné, sme sa s malým napráskali na puknutie. Sviečkovú ja môžem, ale vždy som sa toho bála a pritom je to také jednoduché . Uvidíme čo povie náš . Už sa teším kedy si ho spravím zas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.10.2009, 21:46) |
Veronika, tak to si ma potešila týmto komentárikom Som veľmi rada, že vám to tak chutilo Aj podľa mňa je to výborná vec. A fakt nič zložité A manželovi teda chutilo? Či len tebe a malému? Ahojky, daj vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (12.10.2009, 9:01) |
Kristinka, dakujem, ze si dala takyto recept. Ja som totiz svieckovu nikdy v zivote nerobila a vobec som nevedela, ako na to. Prave teraz sa podla tvojho receptu vari morcacie a la svieckova. Dufam, ze to bude tiez dobre.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.10.2009, 13:30) |
Zuzka, verím, že to dobre dopadlo a že ste si pochutili. Morčacie, či kuracie, všetko jedno. Je to diétne chudučké mäsko, takže dobrota. A čo sa prípravy týka, až také zložité to nie je...však?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marianna P. (Fialinka) ID 48133 (12.10.2009, 10:27) |
Tiež som minule robila s morčacím mäskom a poviem len toľko že veľká mňamka. Tiež som robila prvý krát. Prajem dobrú chuť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.10.2009, 13:31) |
Pravda, pravdúca... mňamina superná. U nás obľúbená véééľmi a vždy sa po nej len zapráši Ahojky a dík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dana T. (slonicka) ID 15656, mimibazar.sk/slonicka (11.10.2009, 20:52) |
ahoj, dnes sme to obedovali, fajne, dakujem za inspiraciu urcite som to nerobila naposledy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.10.2009, 13:25) |
Dani, som veľmi rada, že si sa inšpirovala mojím receptom a že rodinke chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (7.10.2009, 17:31) |
Tak takúto "sviečkovú" ja robievam už pár rokov (keďže nejem žiadne bravčové ani hovädzie) a mávame ju s knedľou a všetkým veľmi chutí . Dokonca z kuracieho mäska robievam aj segedín...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.10.2009, 18:15) |
Áno, súhlasím, veď aj pri fotkách som písala, že sa k tomu hodí knedľa Segedín som z kuracieho nikdy nerobila. Možno pod vplyvom svokrových rečí, ktorý vždy hovorieval že do kapusty patrí tučné mäso to opakuje aj môj muž Segedín často nevarievam, ale túto tvoju verziu by som aj skúsila. Dávajú sa tam aj iná časti ako prsia? Ďakujem... ahoooj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (9.10.2009, 16:08) |
Kristínka, mne táto verzia segedínu veľmi chutí, robila som ho najskôr čisto z pŕs, ale nie je to ono, lebo sa tam pýta také šťavnatejšie mäsko, takže teraz to robím aj zo stehien a je to výbornéééé . Vyskúšaj a daj vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (11.10.2009, 11:08) |
Dari, dám vedieť, keď to vyskúšam. Kapusta sa nám ešte len kvasí, ale asi bude čoskoro ja nezvyknem používať kupovanú Už sa na to teším. Napíšem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.10.2009, 17:04) |
Chutilo? To je podstatné, som rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Patrícia L. (Mina989) ID 114363 (5.10.2009, 16:24) |
Super receptík, nenepadlo ma urobiť sviečkovu z kuracieho mäska, robila som ju v nedeľu, ale namiesto čerstvej zeleninky som dala jednu fľaštičku Halali (odpadlo krajanie a mixovanie zeleniny).  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (5.10.2009, 19:16) |
Teším sa Toto sa mi páči na MMB.sk , že si odovzdávame skúsenosti a recepty a potom to ešte niekto vylepší, inovuje a vždy sa tu dá niečo naučiť však? Ja síce Halali nepoznám, ale možno niekto iný využije na urýchlenie prípravy No, paráda Ahojky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (4.10.2009, 16:06) |
Vyborny recept,ukuchtila som narychlo obedik Dakujeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.10.2009, 21:03) |
Som rada, že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |