kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 157 návštěvníkov)
*♥*Bačovský bryndzovník*♥*
[ recept č. 18244 zo dňa 22.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
*Cesto - 350 g polohrubej múky, 200 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 1/2 PL kryšt.cukru, 1a1/2 čL soli, 3 PL oleja, 1 vajíčko *
*Náplň - klobása, cibuľa, prerastená slaninka*
*Bryndzová vrstva - 200 g bryndze, 250 g kyslej smotany, 3 PL rastl. masla, 1 vajíčko, soľ, kôpor *
*Pozn. - ja som k bryndzi pridala ešte trocha nahrubo postrúhaného eidamu s predstavou, že to nemôže byť na škodu (a nebolo)*
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Z mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások. Vlejeme ho do misy s preosiatou múkou, pridáme olej, vajco, osolíme a miesime. Ide to ľahučko, lebo cesto je pomerne riedke. Vymiesené posypeme trochou múky a necháme dobre vykysnúť - cca 1/2 až 3/4 hodiny. |
![]() |
Kým cesto kysne, prichystáme si veci na náplň |
![]() |
V panvici opečieme slaninku, klobásu |
![]() |
Na výpeku opečieme cibuľu a necháme vychladnúť. |
![]() |
Na bryndzovú vrstvu si pripravíme do misky bryndzu, postrúhame k nej eidam, pridáme maslo a smotanu. Vareškou všetko dobre rozmiešame, nakoniec pridáme celé vajíčko, môžeme pridať i trocha soli a kôpor. |
![]() |
Cesto zdvojnásobilo svoj objem |
![]() |
Vylejeme ho na plech s PNP a stierkou ho pekne roztiahneme k okrajom plechu a do rohov. A necháme ho ešte chvíľu na pokoji. Zatiaľ necháme rozohriať rúru na 200°C. |
![]() |
Po nejakých 10 min. oddychovania cesta naň pokladieme opečenú klobásu a cibuľu. |
![]() |
Bryndzovú vrstvu ukladáme v kôpkach vedľa seba na klobásovú i cibuľovú časť. Na holú časť cesta môžeme plnku vyliať a len tak rozotrieť. Túto časť posypeme slaninkou. |
![]() |
Šupneme do rúry a pečieme pri tých 200°C cca 20 - 25 min. Ja som sa popri inej práci spamätala akosi neskôr a až 5 min pred koncom pečenia som zapla ventilátor. (Tak pri teplovzdušnom pečení to máte oniečo skôr hotové). |
![]() |
Bača by chcel bryndzovník pekne dozlatohneda :)) |
![]() |
Bol to risk dať si túto dobrotu na večeru a k tomu pivo. Mysleli sme, že klobásový bryndzovník nemá konkurenciu, potom sme si mysleli to isté o slaninkovom a o cibuľovom detto. To sa proste nedá určiť.
Ale mňamka to bola, poviem vám... :-) riadna. Takže či urobíte klobáskový, či cibuľový alebo ten so slaninou, pochutíte si. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
 | Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (11.12.2016, 21:22) |
Robila som ho včera kvôli našim ked prišli na návštevu. Myslela som že ostane aj na raňajky, ale všetko sa minulo večer. Bála som sa kysnutého, ale už sa nebudem ked je takýto recepť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľubica S. (Ľubica266) ID 277304 (7.11.2015, 7:38) |
vyzerá užasne-určite vyskušam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (24.6.2014, 7:18) |
ide sa na to som zvedava môj je závislý na bryndze  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.7.2014, 10:41) |
Tak dúfajme, že sa podaril a že aj chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908, mimibazar.sk/zuzkacarna (20.6.2014, 11:37) |
vcera som ho robila a musim len suhlasit, ze je to mnamka... jedli sme to hned po vybrati z rury, nedalo sa odolat, ked to tak krasne rozvoniavalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.6.2014, 17:24) |
Som rada, že vám chutil... tiež som ho nedávno robila a zdlábli sme ho raz dva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Darina M. (darsy22-pokec) ID 121101 (22.5.2014, 20:57) |
Dnes som ho vyskusala aj ja, chuti nam ako brynzova pizza,super napad na veceru ako stvorene,jednoduche a chutne,dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2014, 20:45) |
teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina Š. (brituska) ID 297810 (10.4.2014, 15:08) |
Vyzera uzasne, musime vyskusat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2014, 10:42) |
nielen vyzerá, fakt je dobrý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (datelina) ID 58171 (17.9.2013, 20:47) |
výborný, robím ho stále, keď má prísť návšteva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (12.8.2012, 18:13) |
vyzerá skvele  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (14.8.2012, 21:23) |
ďakujem. už som ho dávnejšie nerobila, tak zajtra mu idem dať šancu... ak chceš, vyskúšaj aj ty a daj potom vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana K. (zuzika81) ID 179386 (10.8.2012, 15:41) |
Kristínka, odskúšaný , len sa tak po ňom zaprášilo. Vynikajúci , nemám slov, ďakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (12.8.2012, 16:51) |
Tak to je Som rada, že ti chutilo Nech sa darí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina a. (fatinka) ID 97732 (31.7.2012, 11:47) |
toto je najlepsi bryndzovnik na svete,uz som ho robila asi 4 razy aj teraz ho papkam mnam mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (1.8.2012, 19:33) |
teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (6.6.2012, 20:57) |
Keď som čítala "nepozorne" Váš recept, tak som si myslela, že treba všetko rovnomerne navrstviť a upiecť. Ešte som ho nerobila, ale teraz mám bryndzu a normálne sa pohrávam s myšlienkou, že ho urobím tak, ako som si to najprv vysvetlila. Samozrejme s mierou, na cesto dám klobásku, slaninku a zalejem bryndzovou vrstvou. Neviem, či to takto môžem urobiť, ale veď všetky suroviny sú chutné, tak prečo nie. Skúsim a napíšem. Bryndzovník vyzerá veľmi chutne a lákavo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (12.8.2012, 18:06) |
Ja si myslím, že to nebude na škodu, navrstviť tie dobroty. Veď sa to v bruškách stravníkov aj tak zmieša. Nie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (7.6.2012, 14:26) |
áno, je to mňamka myslím, že to bude dobré aj tak, ako to plánujete urobiť. len slaninka či klobáska tam nebudú chrumkavé Potom mi dajte vedieť, aké to bolo Veľa zdaru  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andula098) ID 73898 (23.9.2011, 17:17) |
niekedy vyskúšam ,vyzerá mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.9.2011, 13:10) |
Budem rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (datelina) ID 58171 (22.9.2011, 20:34) |
Dneska som ho robila už po 4X v ý b o r n ý vyskúšajte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.9.2011, 16:47) |
teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina a. (fatinka) ID 97732 (8.7.2011, 18:59) |
vynikajuci ,bol super cesto islo lahucko,plnka mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (11.7.2011, 11:05) |
super, teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana D. (samaraka1) ID 155606 (14.4.2011, 13:52) |
tak dnes som vyskúšala aj ja tento bryndzovník naozaj je fantastický a to som si myslela že zostane aj na druhý deň receptík uložený v obľúbených, ďakujem Kristínka. pripájam aj foto: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=792595 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (12.2.2011, 20:43) |
vynikajuci,dnes som robila,len sa tak za nim zaprasilo...a to som dala len slaninku,cibulku,bryndze menej a vela smotany mnam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (datelina) ID 58171 (3.12.2010, 17:39) |
No toto je dobrota, už som piekla 3x výborné!!!! Vyskúšajte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.12.2010, 17:00) |
ahoj, uz sa pecie aj u nas, dala som na 1/2 opecene udene tofu, na 2/2 opecenu cibulu, a na plnku este slaninku vyzera super, tak dufam ze to bude mnamka cakam bol sa lyzovat, tak veriiim ze si pochutime  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |