Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 155 návštěvníkov)
Výborná a jednoduchá Sacherova torta
[ recept č. 18317 zo dňa 25.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
180g čokolády na varenie, 140g masla, 160g kryštálového cukru, 8 žlĺtok, 140g polohrubej múky, 1ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30g práškového cukru, marhuľový lekvár, 70g čokolády na varenie, 50g Cery
POSTUP PRÍPRAVY
Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Pečieme na 180C asi 40minút. Necháme vychladnúť. Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty a boky. Polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou z čokolády a Cery.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Čokoládu roztopíme nad parou s maslom a necháme vychladnúť |
![]() |
Žĺtky vymiešame s cukrom |
![]() |
Pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva |
![]() |
Bielky vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opať vyšľaháme |
![]() |
Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. |
![]() |
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má 26cm). Formou párkrát pobúchame o stôl aby sa vypustili bubliny. Pečieme na 180C asi 40minút |
![]() |
Necháme vychladnúť. Ak je cesto v strede zdvihnuté ako na mojej fotke, tak vršok zrežem. Tortu potom otočím naopak. |
![]() |
Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a je možné ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež aj vrch torty |
![]() |
Pripravíme si polevu z čokolády na varenie a Cery. |
![]() |
Polejeme čokoládovou polevou a ľubovolne dozdobíme. Ja som použila čokoládové ozdoby z obchodu. |
![]() |
Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Renáta A. (tarincek) ID 49937 (30.3.2017, 13:58) |
SUPER RECEPT AKURAT TERAZ SI JU MAMINA ZELALA SPRAVIT K NARODENINAM UZASTNA JE  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta R. (marta6297) ID 162997 (7.1.2017, 10:23) |
Zuzka nadhera !!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (4.2.2017, 7:38) |
Dakujem pekne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Majka M. (XXmariankaXX) ID 324854 (5.1.2017, 14:17) |
Sacherovu tortu mam velmi rada vyzera skvelo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (4.2.2017, 7:38) |
Dakujem! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (25.4.2015, 9:34) |
Toto cestíčko je fantastické! Už ho mám upečené a bude klasika s marhuľovým lekvárom, len idem vyskúšať varenú polevu - 200 g kryšt. cukor + 125 ml vody uvariť, do vychladnutého zamiešať 150 g rozpustenej čokolády. Dúfam, že ma nesklame.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika T. (monka191) ID 302447 (4.9.2014, 20:34) |
Príjemný dobrý deň. Budeme veľmi radi ak sa zapojíte do súťaže o najkrajšiu tortu. Môžete vyhrať špičkový duálny mobilný telefón NOKIA 630 a veľa iných cien!Hlasovanie v súťaži spúšťame už zajtra o 19:00hod.Vaše fotografie môžete pridávať na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php ĎAKUJEME ZA VAŠU AKTÍVNU ÚČASŤ! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bibiana S. (Bambi1474) ID 44717 (26.7.2014, 15:50) |
tortička je uplne skvelá pečiem s malou obmenou muku dávam na 1/2 s pomletými mandlami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (3.9.2014, 20:32) |
to je skvely napad, urcite vyskusam! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ingrid K. (ikpd) ID 6596 (26.2.2014, 17:08) |
upiekla som, bola super, len som piekla 55-60 min. a do polevy som dala maslo IK |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena L. (alal) ID 50015, mimibazar.sk/alal (16.2.2014, 14:04) |
túto tortičku som piekla drahému na Valentína polevu som robila z masla.. ďakujem za neskutočný recept je vynikajúca  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika O. (moonika119) ID 131954, mimibazar.sk/moonika119 (25.11.2013, 16:34) |
Zuzka, výborný, vynikajúci recept! Je fantastická! DAKUJEM za recept!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (27.12.2013, 17:24) |
Monci, to som vemi rada!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriam S. (Mimi12) ID 30379 (16.10.2013, 9:38) |
na budúci týždeň vyskúšam a dám vedieť ako chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (16.6.2013, 15:29) |
Tak tenhle recept vynachválím do nebes, já byla tento víkend za hvězdu, díky moc, píšu si k sobě do sešitu, budeme dělat pravidelně  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (21.6.2013, 13:37) |
No Jitka, tak to je uplne super, velmi sa tesim ze si zahviezdila..uvidis, o chvilu si bude rodinka na sviatky pytat len tuto torticku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana P. (yukki) ID 237008 (7.4.2013, 19:46) |
Ja som ju upiekla raz.........a už odvtedy furt len túto si pýtajú deti, nedajbože babka urobí obyčajný piškót a je sklamanie! No tak....pečiem len túto. Iná už neprichádza do úvahy.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (14.5.2013, 20:56) |
No tak to je super,to ma tesi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Nikoleta S. (_nikush) ID 265318, mimibazar.sk/nikush (13.3.2013, 15:48) |
Skusala som tuto tvoju torticku nebola zla, ale bolo mi povedane, ze lepsia je ta druha co robievam Ja robim podla tohto receptu http://tipnajedlo.sk/recepty/sacherova-torta |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (14.5.2013, 21:03) |
pozeram ze je to velmi podobne akurat je miesto polohrubej muky hladka, hlavne treba taku robit aby vsektym chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viktória S. (Viktorka19) ID 115475 (13.3.2013, 12:30) |
Práve som ju rozkrájala a ochutnala prvý kusok, chuťovo je výborná, ale niečo mi tam chýba, neviem či som dala málo lekváru alebo čo, to cesto sa mi podarilo také trošku suchšie, všetko som robila podla návodu, len čokolády som dala 200 g a nie 180 neviete mi poradiť kde som spravila chybu? alebo som ju dlho piekla? mala som ju vybrať skôr? piekla som na: 180 stupnov 40 minut.. inak riadna čokoládová mňamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana G. (beaja) ID 157746 (13.3.2013, 13:55) |
a nerozkrájala si ju moc skoro po upečení? ja tuto tortu vždy krájam až o 1 den neskôr minimalne. Ona by mala troha zvlhnut v ladnicke a tiez ju vždy po rozrezani pokvapkam nejakým likerom napr. amaretom a az potom natriem dzem.... tak to robím so všetkými tortami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Viktória S. (Viktorka19) ID 115475 (20.3.2013, 19:59) |
krájala som ju až na druhý deň, ale to s tým amaretom je výborný nápad. Ďakujem za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (14.5.2013, 20:58) |
Viktorka, mozno skus nabuduce tortu prekrojit 2x. Ja robievam aj to, ze prekrojenu tortu popicham sparatkom a potom ked natieram lekvar tak trosku viac presiakne do korpusu. Nemala som pocit ze by bola sucha, ale vzdy to mozes zachranit napriklad zmrzlinkou vanilkovou alebo slahackou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tatiana B. (tanika) ID 9260, mimibazar.sk/tanika (3.3.2013, 12:03) |
vynikajúca odporúčam oazj mne sa super vyradila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína R. (Hersi) ID 85661 (1.3.2013, 15:08) |
presne tento recept robievame doma uz mozno aj 10 rokov, odkedy sme ho objavili v receptoch Petra Novotneho za jeho este velkej slavy Priznam sa,iny druh Sacherky som nemala potrebu ani skusat ale chuti nam doma viac ako nejake z cukrarni cesto nie je zbyte,tazke, ale nadychane  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (14.5.2013, 20:55) |
Presne Katarinka, tiez som inu ako tuto neskusala a mam ju od Petra Novotneho ako pises Akurat som zmenila postup,preotze struhat cokoladu,to je ako za trest  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Ď. (fuzo) ID 38401, mimibazar.sk/fuzo (21.2.2013, 12:13) |
Prave sa dopiekla manzelovi k narodeninkam, super receptik, jemna, cokoladova Martina |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana S. (zunicka) ID 114201 (26.2.2013, 15:04) |
Jej, Martinka, tak to si ma velmi potesila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tünde S. (Tündi.) ID 44498, mimibazar.sk/tundi (19.2.2013, 12:01) |
Čokoláda na varenie je obyčajná, alebo iná.... prosím o radu!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana G. (beaja) ID 157746 (19.2.2013, 12:21) |
najlepšia je na varenie, s 52 % podielom kakaa. Poradím skvelu , z ktorej robievam sacherku, v kauflande maju 200g od STILLA za 1 eur a aj menej niekedy a potom maju v lidli FIN CARRE - kuverture tiez 52 % kakaa a 200g za 1 Euro a je skvela, a to nielen na varenie ale i na mlsanie kazdy komu poradim , kupuje len tieto http://www.kupujete.cz/akcni-ceny-stilla-dolce-cokolada-kaufland http://www.cokolada-recepty.cz/cokolada-na-vareni-fin-carre-200-g.html |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Tünde S. (Tündi.) ID 44498, mimibazar.sk/tundi (22.2.2013, 9:21) |
Ďakujem veľmi krásne!!! Idem robiť mamičke tortu na narodeniny.... napíšem potom ako sa mi to podarila ..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |