
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana P. (zuzzka.p) ID 11803 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Strúhaný tvarohový koláč[ recept č. 18385 zo dňa 27.9.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 400g hl. múky, 1 prášok do pečiva, 250g tuku helia ( ja používam aj palmarin), 150g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 2 Ppl kakaa, 0,5-1dl mlieka Plnka: 500g lisovaného najlepšie hrudkovitého tvarohu, 200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5dl mlieka, 1 zlatý klas, sneh z troch bielkov POSTUP PRÍPRAVY V múke dobre rozmiešame prášok do pečiva, kakao a nakrájame tuk. Pridáme žĺtky, cukor a s mliekom vypracujeme krehké cesto, ktoré dáme na 15 min. stuhnúť do mrazničky.Medzi tým si pripravíme plnku tak, že tvaroh rozmiešame s cukrom. Do tvarohu po lyžičkách pridávame uvarený, vychladnutý vanilkový puding. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.Polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle na vymastený a múkou vysypaný plech. Na nastrúhané cesto dáme plnku, ktorú zakryjeme druhou polovicou nastrúhaného cesta. Pečieme v predhriatej trúbe 7-10 min. a dopekáme 15 min. v stredne teplej trúbe pri teplote220°C - 250°C. Rada: Prvú polovicu cesta môžete aj vyvaľkať a preniesť cesto z valčekom na plech. |
![]() | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (22.2.2011, 11:52) |
Zuzka tak tento som v sobotu robila. Cesto sa mi zdalo riedke na strúhanie, takže nabudúce to mlieko do cesta nedám, a možno to urobíla lidlácka múka. Prvýkrát som ju mala. Ale bol výborný ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |