Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
Výborné rezne z tvrdého syra - TIP na rýchlu večeru
[ recept č. 18455 zo dňa 29.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Dávka pre 2 dospelých ľudí: 30 dag tvrdého syra - 1 zarovnaná PL celozrnnej alebo obyčajnej hladkej múky - 2 vajcia - 1 ČL drvenej rasce - čerstvá petržlenová vňať podľa chuti (ja dávam z mrazáka) - strúhanka na obalenie - olej na vysmážanie
POSTUP PRÍPRAVY
Mňam mňam, tak jednoduché, rýchle a pritom chuťovo skvelé, to my môžeme. Ďakujem sestrám z českého MMB za inšpiráciu :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle... |
![]() |
... pridáme vajíčka, múku, rascu a petržlenovú vňať, všetko dobre premiešame... |
![]() |
... uplácame malé placičky - rezníky, pre technické typy - priemer asi 5 cm, hrúbka 1 cm... |
![]() |
... obalíme v strúhanke a vysmážame v horúcom oleji do zlatohneda... |
![]() |
... a fertig. Komu sa nechce k tomu robiť zemiačky, tak papá s mrazenou zeleninou (samozrejme v uvarenom stave) - u nás momentálne zelená fazuľka. Vraj je to dobré potreté horčicou a posypané cibuľou, neviem - neskúšala som, vystačíme si s tatarkou. Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Gabriela S. (gabca-caci) ID 123243 (19.11.2009, 10:09) |
Dakujem za napadik, drahy ide do obchodu pre ingrediencie a idem kuchtit...tesim sa na vysledok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana F. (Piso) ID 9933 (18.11.2009, 21:54) |
Ďakujeme za super recep, chutilo aj malému. Budeme robiť častejšie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila L. (raduša) ID 39747 (6.10.2009, 14:17) |
veľmi dobré a malá si prosila dupľu, ďakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (5.10.2009, 19:17) |
Rezníky som robila - super výborné Na rozdiel od vysmážaného syra, ktorý máme veľmi radi, mi teraz nič nevytekalo .... rezníky sa krásne vysmážali a hlavne - bolo to veľmi, veľmi rýchlo !!!!! Jedli sme s opečenými zemiačkami a domácou tatarkou.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea H. (AdaHeis-metráž) ID 99318, mimibazar.sk/adhezv (1.10.2009, 9:33) |
vyskúšam mňam.......ja robievam také niečo z enciánu a tiež je to mňam kuk do mojich receptíkov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.10.2009, 8:58) |
super tip na rýchlu večeru, už aj dnes urobím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MARIA L. (majecka) ID 765, mimibazar.sk/majecka (29.9.2009, 21:40) |
vyzeraju super urcite vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (29.9.2009, 20:49) |
Toto poznám, aj som to robila zo dvakrát. Len som nedávala rascu a vňať.Bolo to ako bežný vyprážaný syr. Odkedy som tu na MMB videla tú mištičkovú inšpiráciu, robievam už len pečený ... http://nasavareska.blogspot.com/2008/05/nhrada-vypranho-syra.html A hlavne Encián - ten máme najradšej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (29.9.2009, 20:09) |
na slovenskom MMB je vyborny recept na syrove fasiky.Nieco podobne,len tam idu cele rozky namocene v mlieku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva N. (leskot) ID 98318 (29.9.2009, 21:37) |
Áno, Ľubka, ten recept je naozaj super rýchly - už som ich asi trikrát robila, a rožteky stačí namočiť do vody - a fakt sú výborné. Ale vyskúšam aj tento receptík, zdá sa byť tiež jednoduchý, rýchly ... aspoň porovnám chute ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (29.9.2009, 21:31) |
nuz, toto nie su fasirky, ale rezne a bez rozka pekny vecer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |