Jana P. (janie) ID 2934 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Perfektný guláš so zemiakovou knedľou pre lenivé gazdinky
[ recept č. 1868 zo dňa 27.7.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravčové mäsko, guláš v prášku od Vitany, rajčiny, paprika, olej, zemiakové cesto v prášku
POSTUP PRÍPRAVY
Maminky, toto je šialene dobrý gulášik, bleskovo pripravený, ja tomuto receptu hovorím "Nech žijú polotovary"
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
toto sú potrebné ingrediencie |
![]() |
Mäsko nakrájame na kocky, ja som mala takýto pekný kúsok karé, ale je len na vás čo použijete, môže to byť stehno alebo plece. My mastné nemáme radi, tak používam buď karé alebo stehienko. |
![]() |
Rajčinky prekrojíme a vyrežeme z nich tú tvrdú zelenú časť. |
![]() |
Nakrájame na drobné kocočky a švihneme do misky |
![]() |
Nakrájame papriku, keďže môj malý varenú papriku nechce, dávam takéto veľké pásiky, aby sme ich ľahšie lovili z taniera |
![]() |
Do hrnca nalejeme trocha oleja aby sme podusili mäsko |
![]() |
Kocky mäska opražíme do biela |
![]() |
A zalejeme cca 6 dl vody. |
![]() |
Hneď tam vysypeme vrecko gulášu, nečakáme kým vodička zovrie, potom sa ťažko rozmiešava. |
![]() |
Vysypeme rajčinky a papričku |
![]() |
zamiešame |
![]() |
necháme zovrieť a prikryjeme. Počas dusenia sem tam zamiešame aby sa mäsko neprichytávalo. |
![]() |
Ideme robiť knedle. Dáme si zovrieť vodu do väčšieho hrnca. |
![]() |
Do misky vysypeme cesto (ja som dávala len polovicu, náš tato má radšej cestovinu) |
![]() |
Dolejeme vodu (ja som dávala od oka, píšu 4 dl na celý balíček) Cesto by malo mať hustotu asi ako kysnuté, nesmie byť veľmi tuhé aby neboli knedličky tvrdé. Na obale píšu, že môžete dať vajce, ja nedávam, chutia nám viac bez. Z cesta vyformujeme knedličky, nám z polky vyšli 2. |
![]() |
Voda nám zovrela, tak do nej švihneme nachystané knedle. |
![]() |
Varíme ich cca 20 min., potom samé vyplávu na povrch (ak sa neprilepili) a môžeme ich vybrať. Odporúčam asi minútku po tom čo ich dáte do vody s nimi pohnúť, aby sa odlepili od dna. |
![]() |
takto vyzerajú uvarené, necháme ich vychladnúť, horúce by sa mohli rozpadať. |
![]() |
Toto je dovarený gulášik, mäsku trvalo asi 1,5 hodiny kým úúúúplne zmäklo. |
![]() |
Hotovo. Nakrájme knedličky a zalejeme gulášikom. Knedle si treba v tej šťave riadne namočiť, potom sú ala tuti. Nám chutilo, dúfam, že bude aj vám :-) |
![]() |
a takto papáme :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (15.8.2007, 14:46) |
Janka je to vynikajuuuuucceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (15.8.2007, 19:19) |
Ďakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika B. (BrDo) ID 3728 (28.7.2007, 12:52) |
Janka to akože ten recept je pre mňa??? Tak Ti ďakujééém Jani akú chuť majú tie knedličky?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (29.7.2007, 6:55) |
Jééééj, ahoj moja, no jasné, že pre teba a knedličky majú zemiakovú chuť, keďže sú zemiakové . Ale samotné mi nechutia, musia mať okolo seba nejakú omáčku, vtedy sú naj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |