
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) origoš veterníky[ recept č. 18798 zo dňa 10.10.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 0,5 l vody, 1 palmarín, 300 g hladkej múky špeciál, 8 vajec 1. krém: 2 zlaté klasy, 8 dc mlieka, 2 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 šľahačka plus stužovač na šľahačku 2. krém: 10 lyžíc kryštálového cukru, 2 šľahačky plus 2 stužovače na šľahačku poleva: 10 lyžíc kryštálového cukru, 1 dc mlieka, cca 300 g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Cesto: vodu s palmarínom necháme zovrieť, do toho zvaríme hladkú múku. Necháme vychladnúť a potom vmiešame celé vajcia. Na pomastený plech alebo na papier na pečenie tvarujeme ozdobným vreckom veterníky. Rúra musí byť úplne rozohriata. Dáme piecť na 15 minút na 250 stupňov. Potom stíšime na 170 stupnov a dopečieme asi 20 minút. Trúbu neotvárame. Po vychladnutí rozrežeme a máme prichystané cesto. Prvý krém: Zlaté klasy uvaríme s mliekom, práškovým a vanilkovým cukrom. Vychladnutý puding ziešame s vyšľahanou šľahačkou a stužovačom. Krém sa môže spraviť aj deň vopred. Druhý krém: upálime 10 lyžíc cukru na karamel a pomaly zalejeme šľahačkami (mali by mať izbovú teplotu). Po vychladnutí vyšľaháme. Ak by krém netuhol, pridáme podľa potreby stužovače. Krém necháme vychladnúť na 24 hodín. Poleva: 10 lyžíc kryštálového cukru upálime na karamel a zalejeme asi 1 dc mlieka. Do hlbšej misky dáme práškový cukor a ešte horúci karamel zmiešame s cukrom. Ak je poleva hustá, pridáme trochu mlieka, ak je moc riedka, zahustíme ju cukrom. Lyžicou polejeme veterníky. Je to trochu prplačka a je to na dlhšie, ale výsledok stojí za to :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (22.12.2009, 13:01) |
vyskúšané....Recept je jednoduchý a super..Samozrejme som urobila hneď z dvoch dávok, také malé oči som mala, že?... a vyšlo mi 90 kusov -robila som také akurát do ruky ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (22.12.2009, 16:48) |
supeeer. to sa tesim... to cislo, ze 90 kusov.. ako pre cukraren ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia B. (lusy26) ID 107012 (11.10.2009, 11:51) |
mňam až mi slinky tečú ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (12.10.2009, 15:44) |
neboj sa. odpalovane je v podstate take iste, ako kysnute. Akurat zaspinis hrniec a nie misku ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (10.10.2009, 20:07) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (12.10.2009, 15:44) |
dakujem. ak vyskusas, daj vediet ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |