. .. .. .. .. .. .
. .

Pečená mrkva podľa Edgara Cayceho - RECEPT 18849

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 5882 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Pečená mrkva podľa Edgara Cayceho


[ recept č. 18849 zo dňa  ]


Pečená mrkva podľa Edgara Cayceho


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg mrkvy, 2 cibule, 2 PL masla, vegeta, olej na vymazanie pekáča, syr na strúhanie - nemusí byť

POSTUP PRÍPRAVY

Teraz som dočítala knihu "Léčení stravou", kde sú zhrnuté najzaujímavejšie spisy vizionára Edgara Cayce-ho. Podľa neho, 80% našej stravy má byť zásaditej a 20% kyslej povahy. No a keď sa zamyslím nad naším spôsobom stravovania, vlastne drvivá väčšina stravy je kyslá. Prekyslenosť stravy je príčinou mnohých nerovnováh v organizme a následne chorôb - celá tá kniha je vlastne o tom. Napríklad, vraj nachladenie neexistuje vo vyváženom (rozumej 80:20) prostredí.
Nasledovné potraviny sú podľa knihy kyslé: mäso a všetky výrobky z neho, slivky, brusnice, strukoviny, obilniny a výrobky z nich, škrobové potraviny (zemiaky, biela ryža), orechy, vnútornosti, vaječné bielky
Zásadotvorné: mlieko a výrobky z neho (aj jogurt, smotana, kefír, syry), všetky druhy ovocia okrem sliviek a brusníc a rebarbory, a všetky druhy zeleniny okrem strukovín.
Čiže, aby sme papali správne vyváženú stravu podľa kyslosti / zásaditosti, aspon 50% nášho jedálnička by mala tvoriť zelenina / ovocie.
Dievčence, týmto tu nechcem otvárať žiadnu polemiku, len prinášam iný pohľad na veci.
Tento recept pochádza z tej knihy (je to vlastne Cayceho kuchárska kniha). Ja som ho zaradila do jedálnička ako čiste zásadotvornú večeru a ani môj muž sa moc nesťažoval po takomto objasnení :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mrkvu pokrájame na kúsky, cibuľu nadrobno...
... dáme do vymazaného pekáča, posypeme vegetou, podlejeme 1 dl vody a navrch poukladáme kúsočky masla...
... a pečieme prikryté alobalom cca 1 hod pri teplote 180 stupňov, nakoniec môžme odokryť a zapiecť. Ja som to podávala so syrom, aby muž toľko nereptal, že večeria ako zajac. Takto pečená mrkva je vraj zdravšia ako varená, pretože sa všetky vitamíny nevyplavia do vody (ale ktovie, koľko sa ich po takom pečení udrží v tej mrkve).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Piškóty s tvarohom v srnčom chrbte | Pečená mrkva podľa Edgara Cayceho | 3 x proti kašľu + malý tip >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (11.3.2010, 19:31)
fiiiiha,toto urcite skusim.... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia H. (Silvivka) ID 129593 (20.1.2010, 16:01)
...no to si dááááááááme a v lete budeme mať (dance) figúru ako modelky :))))
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (18.10.2009, 21:08)
(clamp) |:o) (clamp) ...je to neskutocne "zrave" (pardon za vyraz (smich) ;-) (H)) (Y) :-) (Y) no u nas to dokonca jedli aj cisti masozravci (Y) |:o) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (13.10.2009, 13:21)
Mrkvu milujem. Akokoľvek upravenú, aj surovú. (L) Ďakujem za tip na večeru aj za zaujímavé čítanie. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (13.10.2009, 12:00)
Mnam takuto mrkvicku ja mozem, robim ju takto uz dlho, iba bez masla a to som ani knihu necitala :-D :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva N. (leskot) ID 98318 (12.10.2009, 23:12)
No zbohom, toľké roky sa napchávam strukovinami, celozrnnými obilovinami, orechmi, lebo sú vraj zdravé ;-) aj o slivkách nedávno písali, aké sú super zdravé :-) a tu ho máš !!! treba zmeniť stravu .... ale veď dobre vedieť, aj zeleninu a ovocie mám rada, aj konzumujem v hojnom množstve :-p :-p :-p A pán doktor Bukovský zas o mlieku ani pekne nepovie :-D ... Je to Kocúrkovo!!! Ja sa snažím držať hesla - "Všetko s mierou !" ............ Vďaka Silvi, že si nám tu dala nové informácie (L) a mrkvičku mám hrozne rada - určite tento recept vyskúšam (F) (F) (F)..... (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (13.10.2009, 11:41)
Nie nie, evka, slivky, obilniny, strukoviny aj oriesky su super zdrave - to ten Cayce nepopiera, akurat ze tvoria kysle prostredie v organizme, cize by sa mali vyvazit dostatocnym mnozstvom inej, zasadotvornej potravy :) (F) (F) (F)
Ved presne to, ze kazdy tvrdi nieco ine - ja som tiez pocula, ze kravske mlieko je dobre akurat pre telata, pretoze dospely clovek nevie stravit kazein... nuz vyberme si :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.10.2009, 20:09)
ale receptik je zaujimavy a pecena zelenina je mnam (tudledudle)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.10.2009, 20:08)
ja by so povedala,ze dost vitaminov sa tam udrzi.Nakolko pre organizmus je varena mrkva lepsia.telo si z nej vezme viac provitaminu A ako zo surovej.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (12.10.2009, 20:12)
Ja súhlasím, Lubka - len píšem info z tej knihy. Našla som tam aj iné - pre mňa dosť prekvapujúce veci, napr. vraj jablko je zdravšie varené alebo pečené - nie surové a podobne... tak nech si každý z toho vezme, čo chce.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu