kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
*♥*Pečené kuracie stehná na šampiňónoch a rýchle zemiaky*♥*
[ recept č. 19365 zo dňa 27.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 ks kuracích stehien, 1 stredná cibuľa, 6 - 7 stredných šampiňónov , kúsok prerastenej oravskej slaniny, 1/2 zelenej a 1/2 červenej papriky, 3 strúčky cesnaku, soľ, mčk, 1/2 čL ml.sladkej papriky, 1 PL masla, 1 PL oleja, cca 0,5 - 1 dl červeného vína.
POSTUP PRÍPRAVY
K tejto kuracinke som vyskúšala prípravu zemiakov podľa takého zvláštneho receptu, že je to hotové raz dva, lebo sa to robí v tlakáči. Nie je to siedmy div sveta, ale mrknite na to, bolo to celkom fajn. (Moja mamina robí podobné - dusené, ale trvá to dlhšie).
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a uložíme do pekáča. Podlejeme trochou vody, pokvapkáme olejom, zakryjeme alobalom a dáme piecť. Počas pečenia stehná pretočíme. |
![]() |
Pokrájame na kocky slaninku a papriku, cibuľu a cesnak na plátky a šampiňóny na väčšie kúsky. |
![]() |
Do panvice dáme slaninu a rozpražíme ju, pridáme cibuľu a cesnak a restujeme. Po chvíli pridáme šampiňóny s paprikou, osolíme a opaprikujeme. Porestujeme a všetko pridáme na pečúce sa mäsko. To by už malo byť dosť zmäknuté. Všetko pekne premiešame, ak treba, trochu podlejeme. |
![]() |
Potom už pečieme odkryté, občas polejeme výpekom alebo vínom a pridáme maslo. Pred koncom prepneme chvíľku na grilovanie. |
![]() |
Cibuľu pokrájame na plátky, cesnak tiež a dáme ich do tlakáča, v ktorom sme rozpustili kvádrik masla (asi 1/2 malého masla). |
![]() |
Porestujeme a pridáme zemiaky pokrájané na kocky, osolíme a premiešame. |
![]() |
Uzatvoríme tlakáč (ŽIADNA VODA!!!) a počkáme, kým začne pískať alebo syčať alebo jednoducho vydávať tie svoje charakteristické zvuky. Pre istotu ho necháme ešte také 2 minúty v akcii a potom vypneme horák. Nastavíme si pre istotu kuchynské minútky, aby nás upozornili o takých 6 minút. |
![]() |
Potom tlakáč otvoríme a len zemiaky premiešame. Fertig! Servírujeme :-)
Žiadne pripáleniny nehrozia, nemusíte sa báť :-)) |
![]() |
K tomuto žrádielku sme mali tzatziky a neuveriteľne to k tomu pasovalo :)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Liba B. (babibi) ID 213130 (11.11.2011, 20:01) |
úžasné ,ty zemáky dělám a jsou jedinečné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (9.5.2010, 13:33) |
Kristínka, dnes som ich skúsila tie zemiaky, sú perfektné, aj trošku sa pripiekli, ale nie veľmi, super recept, budem robiť častejšie, a dala som aj trošku drvenej rasce a do hotových vňaťku, na zajtra asi neostane...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.5.2010, 18:12) |
Jej, Darinka, som rada, že ti chutili ale veď to sa dalo tušiť sú to mňamkové krumplíky a paráda na tom tá, že to je bleskovka Už sme ich s Janíkom obkecávali a ja ich najbližšie fakt skúsim spraviť so slaninkou a s mrkvou (v jednom) a k tomu len mlieko No a hej, pripečené sú NAJ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.5.2010, 11:41) |
Kristi, tie zemiaky ja milujem. poradila mi ich Lubka,ktora ich nasla na ceskom MMB. my si ich robime aj namiesto hlavneho jedla a to tak,ze cibulu restujem na masle a slaninke, potom pridam zemiaky na platky a mrkvu na kolieska, osolim a na tlaku dusim asi 5 min. tak mi chutia ovela viac ako len ciste na masle a cibuli.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2010, 20:00) |
No vidím, že fakt to asi urobím aj ja tak. si tieto zemiaky akosi obľúbil a dosť to pýta, že si da´áme len tak s mliekom. Janík,ty tam ten cesnak nedávaš? Miesto neho slaninu? Ty brďo, ale mrkvu do toho - to je fajn nápad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.5.2010, 20:07) |
davala som uz aj cesnak, ked si spomeniem dam, my ho mame radi vsade. ale ta mrkva je tam paradna. o slanine ani nehovorim. dusim to asi 3-5min. a potom necham dojst vypnute. mame radi,ked je spodok trosku pripeceny, tak ked sa nepripecie samo, opeciem to este odokryte skus, uvidis,ze k takym zemiakom ani nic okrem mlieka netreba. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2010, 20:18) |
no ved to presne mi hovorí že s mliekom a fertig (Potom sa nasmejem, ked to urobím a po večeri pôjde zgúňať do chladničky niečo od mäsa , veď ho poznám ) Hej, presne, čakala som, že bez podlievania to bude viac pripečené. A nebolo. Ale mohlo by byť. To len potom tak encháš akože v panvici či hrnci a nech sa trocha pripečie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.5.2010, 20:23) |
joj,my zemiaky s mliekom zboznujeme ked som tie zemiaky robila prvykrat, Matko pozeral,ze masko nebude? ale ked sa do nich pustil,nic mu nechybalo. slaninka uplne staci. ono niekedy sa to pripecie aj samo,ale niekedy tomu treba trosku pomoct. asi zavisi od masla aj vodnatosti zemiakov. a ano, necham len tak odokryte,bez miesania,nech sa trosku prichyti to ked je toho tak menej, ked je viac, opekam a opekam za obcasneho miesania az kym ma hlad nepremoze a poviem,ze dost  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (8.5.2010, 11:36) |
Teda, Kristínka, tie zemiačky musím aj ja vyskúšať, tento Tvoj receptík mi akosi unikol...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2010, 19:53) |
Darinka, vyskúšaj ich, je to úplná bleskovka. Chutia ako mamine dusené zemiaky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2010, 11:34) |
Kati, prajem dobrú chuť Myslím, že budeš spokojná, môj si toto jedlo veľmi vychutnáva a tvrdí, že aj tie zemiaky takto robené by jedol samotné a len tak mliekom zapíjal. Ale keď už sú k tomu tie nožičky, tak by bol hriech ich nechať Potom daj vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (8.5.2010, 7:46) |
tak a mám námet na dnešný obed,huráááááááááááá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |