Darina B. (danda3) ID 104195 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
Syrová polievka
[ recept č. 19367 zo dňa 27.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
7-8 zemiakov, 250g lunexu (môže byť hocijaký tavený syr), soľ, solčanka, mlieko, ocot, kôpor, nové a celé korenie, bobkový list, 4 vajcia, cibuľa, hladká múka
POSTUP PRÍPRAVY
Do vriacej osolenej vody dáme variť nadrobno pokrájané zemiaky, pridáme 3-4 guličky nového a celého korenia, 2 bobkové listy, celú cibuľu, solčanku, na menšie kúsky pokrájaný lunex a kvapneme trošku oleja, aby nám polievka nekypela. Kým sa uvaria zemiaky, syr je rozpustený a polievku môžme zatrepať, v mlieku rozmiešame dve lyžice hladkej múky, vlejeme do vriacej polievky a povaríme. Ak je hustá, prilejeme mlieko, dochutíme soľou, octom a kôprom. Vajcia si uvaríme na tvrdo a pokrájané ich pridáme do polievky. Podávame s chlebíkom alebo s pečivom. Možno sú tu už podobné recepty na takéto polievky, ale nedalo mi, aby som sa nepodelila o recept na tú moju, recept je starý, preto ten názov "lunexová", lebo kedysi to bol naj tavený syr. Deti ju zbožňovali, keď boli malé a majú ju radi doteraz. |
 | Martina P. (bambudža) ID 11372, mimibazar.sk/bambudza (22.1.2010, 19:46) |
pekne naaranžované vyskúšam potom napíšem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.1.2010, 19:48) |
Vyskúšaj, neoľutuješ, naši ju majú najradšej...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (28.10.2009, 19:18) |
Darinka - túto polievočku nám varievala moja mamina a možem povedať, že je to skutočne fantastická polievka - ako si pamatám, tak nám bolo vždy málo vajíčok - lebo mamina uvarila pre každého 1 a my sme chceli pochopiteľne viacej - Moje nie sú síce moc polievkové stvorenia - ale všetky tieto mliečno -syrovo - smotanovo - krémové majú veľmi radi - o vajíčku ani nehovorím papa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (28.10.2009, 19:57) |
Včera som ju varila a dnes z nej ostalo len trošku, dokonca aj kačica ostala pred ňou v hanbe ja som vedela prečo ju fotím hneď po dovarení, takže idem variť... asi francúske zemiaky, maj sa pekne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |