Lucia J. (lucisek) ID 6057 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Špargľové balíčky so šunkou
[ recept č. 19427 zo dňa 30.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Spargla (cerstva alebo kvalitna konzervovana), dusena sunka (odporucam bravcovu), maslo, sladka smotana, tvrdy syr - najlepsie gouda, struhanka, cierne korenie, sol, petrzlenova vnat.
POSTUP PRÍPRAVY
Toto jedlo je velmi jednoduche na pripravu a pritom je to delikateska :) Cerstvu sparglu ocistime a v mierne slanej vode s troskou masla uvarime do polomaka. Ak pouzivame konzervovanu, vyberme radsej kvalitnejsiu, ktora nie je prilis makka a nerozpadne sa nam. Vzdy po tri kusky zabalime do platka sunky, takto pripravene balicky poukladame do zapekacej misy vymastenej maslom a vsetko zalejeme sladkou smotanou, ktoru sme osolili a okorenili. Poprasime struhankou a stedro posypeme nahrubo nastruhanou goudou. Zapekame na 200 stupnoch asi 25 minut, podla typu rury. Ako prilohu mame najradsej zemiakove pyre s petrzlenovou vnatou :) |
 | Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 (12.1.2010, 18:46) |
To musí byť mňaminkaaaa!!!!! Ale mne sa nikdy nepodarí kúpiť dobrú šparglu, vždy je drevnatá, aj keď ju dôkladne ošúpem, proste vždy sa dá len vyhrýzť a vyciciať, ale rozkúsať nie!! Asi skúsim s tou sterilizovanou!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia J. (lucisek) ID 6057 (30.10.2009, 14:14) |
Ldka mas pravdu, najlepsie su samozrejme s cerstvou sparglou Ale ako rychlovka na veceru potesi aj teraz, s konzervovanou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľudmila H. (ludkah) ID 89302 (30.10.2009, 13:32) |
Tak tento recept vyskúšam, ale asi až v čase špargľovej sezóny. Môže to byť dobré.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |