Lubica L. (lubica007) ID 19881 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Tak trochu exotická kuracinka-s cícerom a škoricou
[ recept č. 19507 zo dňa 1.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
kuracie prsia alebo stehná*slnečnicový olej*1 cibuľa*1 zvitok škorice*1ČL koriandru*1 ČL mletej rasce*kora a šťava z citónu* 1 konzerva cíceru-400 g*200 ml kuracieho bujónu*listový špenát čerstvý alebo mrazený*soľ*mčk
POSTUP PRÍPRAVY
šup na obrázky
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Kuracie masko,či už prsíčka alebo stehná si nakrájame slížiky,zalejeme troškou oleja,osolíme,očiernokoreníme a dáme oddýchnuť v chladničke..... |
![]() |
....cícer otvoríme,prepláchneme pod vodou a necháme odkvapkať..... |
![]() |
...na veľkej panvici s vyšším okrajom rozpálime olej a dáme naň masko.Opekáme do farby,ktorú máme radi.... |
![]() |
...keď je kuracie maso partične opečené,pridáme najemno nakrájanú cibuľku.Ja som zvolila prúžky opekáme ešte asi 5 minút... |
![]() |
...kým sa nám opeká maso a cibuľa,nastrúhame si z citróna koru,vytlačíme šťavu a urobíme si kurací vývar.... |
![]() |
...nachystáme si korenie.............škoricu,rascu a koriancer,alebo petržlen... |
![]() |
...do panvice pridáme všetko korenie-škoricu prelomíme-,koru z citróna a smažíme ešte minútu.Škorica nám prevonia kuchyňu......aaaaaaaaaach tá voňa..... |
![]() |
...potom pridáme odkvapkaný cícer a zalejeme vývarom.Toho stačí tak 1-2 cm v panvici,podľa toho,koľko máte surovín.... |
![]() |
...priklopíme a necháme prebublať ešte asi 5 minút... |
![]() |
...odklopíme,vyberieme škoricu,dosolíme.Pridáme špenát.Keď je mrazený,iba prehrejeme a keď čerstvý,dusíme asi 2 minúty kým špenát zvadne.Premiešame.Zakapneme citrónovou šťavou.Ja som dala 3 ČL. |
![]() |
...bola som milo prekvapenou chuťou tohto jedla.Citrón úžastne ladil s chuťou maska a špenátu.Ja som to jedla s opečenou bagetou. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Diana T. (Dindi) ID 33492, mimibazar.sk/dindi (17.2.2010, 21:52) |
Tak toto vyzerá nebezpečne dobre . Uz sa namáča cícer na polievku, ale určite tento týžden ešte bude s kuracinkou . Vďaka za skvelý recept a za to všetky babule, že vás tu máme . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (18.2.2010, 9:07) |
nemas zaco dakovat,vyskusaj a daj vediet ako dopadlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (2.11.2009, 21:21) |
Ja jem cícer aj s cestovinkou.... zbožňujem ho .... z konzervy som ešte nejedla, varím si ho presne ako Darinka a potom olivový olej, cesnak, trochu citr, šťavy a cestovina (najradšej mám také turbanky Cessi) a môže byť aj sparená brokolička tak určite by som vyhrala preteky v jedení tohto jedla. Ale toto vyzerá Lubi, veľmi exkluzívne ... ja mäsko veľmi nejem, ale keď je to s tým cícerom tak to už hej - už sa teším ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.11.2009, 10:09) |
Ahoj Evicka. Ja ked som to videla na obrzaku,reku vyskusam.A nesklamalo ma to. Ja na oplatku zase skusim cicer s cestovinou a cesnakom.Vyzera to na lahodku.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.11.2009, 20:44) |
Lubkaaa,nerob mi take.... momentalne by som vrazdila pre fajnu cinu s rezancami,ale ked som videla toto.....och urcite niekedy vyskusam aka priloha by sa k tomu este podla teba hodila? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.11.2009, 10:07) |
Janiku,ja som to jedla s opecenou bagetkou.Treba vyskusat ci uz zemiaky alebo ryzu.Asi skor ta ryza  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.11.2009, 19:50) |
Lubka, slinky mi tecu , ze az . Musim pozriet , ci tu dostanem cicer. Ked nie, tak ked pridem domov, urcite vyskusam. Vyzera to velmi lakavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.11.2009, 20:42) |
adi,v UK cicer urcite zozenies chickpea sa to vola a oni to dost pouzivaju,teda aspon ta rodinka,kde som bola  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.11.2009, 21:45) |
Janik dakujeeeeeeeeeem, si mila.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (2.11.2009, 20:37) |
Adrika,skus.Bolo to prekvapivo dobreeeeeeeeee a lahodne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (1.11.2009, 18:27) |
Mňamík, sliny mám až po klávesnicu, milujem cícer, dík za super inšpiráciu. Určite urobím, dnes namáčam cícer, mám ho doma vždy - ja ho milujem po uvarení zmiešať s oliv. olejom a cesnakom, k tomu len pečivo alebo chlebík, mňam...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (1.11.2009, 19:53) |
hmmmmmmm,tak toto vyskusam zase ja.Cicer uvaris predpokladam.Varis v hrnci,alebo v tlakovom hrnci?Ja zajtra skusim polievku s cicerom...........a cicer dam do tlakaca,ako fazulu na 20minut.Len moje male sa bude chvilu bat ked to bude paru pustat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (1.11.2009, 22:29) |
Varím v tlakáči, daj tam trošku oleja a musíš ho variť 40 min, mám odskúšané, ináč cícer namočím na 12 hodín do slanej! vody, potom premyjem a už bez soli dám variť. Bolo to kedysi písané na vrecku s cícerom, odvtedy to tak robím. A uvarím si celé vrecko, keď ostane, dám do mrazáku a použijem do polievky alebo do bulguru apod. Keď som začínala variť v tlakáči, tiež som sa bála a utekala som z kuchyne, bála som sa, že buchne, no už som si zvykla...a nedám naň dopustiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (2.11.2009, 9:01) |
ved aj ja som s talakcom spokojna.Dnes su uz modernejsie.ked som bola este ja mala a to uz bolo davno mala mamka tlakac a ked ryz varila hrachovu kasu,ta bola po celej kuchyni a my,deeti pod stolom.A kuchyna bol veeeeelka,nie ako tie dnesne.. Aha,da sa aj zamrazit,dobre vediet.Dakujem za radu.Uz varime polievku. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.11.2009, 17:37) |
noooo letí pochvala Ľubi - takéto ja veru možem - cícer mám rada asi vo všetkých podobách - super - určite niekedy vyskúšam práve som sa ním zásobila - síce ho musím najskor uvariť - ale neva - tot papaníčko stojí za to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (1.11.2009, 18:19) |
papanicko to veru bolo.Mnam,mnam.Zajtra sa chystam na cicerovu plievku od Evky-Gonzales  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (1.11.2009, 16:50) |
hmmm..to musi byt vonava kuracinka ja som este cicer nikdy nejedla,uz by bolo nacase vyskusat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (1.11.2009, 18:18) |
Kuracinka je vonava.Povedala y som,ze este lepsie chutila k veceri ako k obdu,ked sa chute spojili. Cicer mam rada,chuti ako oriesky.Ked som zliala vodu,hned som uzobavala Prvykrat som ho jedla v praci,doniesom nam ho jeden z doktorov na ochutnanie.On je Kurt a to sa u nich casto robi.Bohuzial nemam recept a Marwan uz u nas nepracuje.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |