Ivana Š. (ivusik) ID 886 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)
Lečo bez varenia
[ recept č. 1970 zo dňa 12.8.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
paprika, rajčiny, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Možno zavárate lečo tiež týmto spôsobom, ale pre mňa to bolo niečo nové a super. Ja keď sterilizujem lečo, dávam dávku napr. 6kg paprík, 4kg rajčín (ale väčšinou 10kg a 7,5kg). Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať. Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja (kto nechce, nemusí), zatvoríme a dáme sterilizovať. Po vybratí otočiť hore dnom. Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny. |
Regína K. (ginuska) ID 30143 (14.9.2020, 14:17) |
Stále takto robím, ak niekomu skyslo tak buď bolo málo soli, lebo soľ je konzervant, alebo dlho stálo, robím takto lečo už viac ako 20 rokov.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária B. (Ria52) ID 217005 (18.8.2015, 20:39) |
aj ja takto robim ale bez oleja tiez sa mi podari aj nejaky ten pohar sa skazi neviem preco |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Blanka V. (JASI) ID 22856, mimibazar.sk/jasi (18.8.2015, 14:19) |
Ine leco nerobim☺ nedavam olej a nikdy sa nic neskazilo☺☺ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana B. (ivik111) ID 69548 (1.10.2014, 14:18) |
Vobec neodporucam tento recept!!!!! uplne vsetko skyslo!! Uplna katastrofa, vyhodene peniaze, robota... no comment  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika J. (kubkokubko) ID 30810, mimibazar.sk/kubkokubko (17.8.2015, 15:58) |
Aj mne to pred pár rokmi skysla celá vanicka leca takto.... Neviem kde som urobila chybu kamoska tak zavara bezne a vseetko v poriadku... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika J. (kubkokubko) ID 30810, mimibazar.sk/kubkokubko (17.8.2015, 15:58) |
Aj mne to pred pár rokmi skysla celá vanicka leca takto.... Neviem kde som urobila chybu kamoska tak zavara bezne a vseetko v poriadku... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika P. (zabenka) ID 139101 (18.8.2013, 10:39) |
ja som trochu sklamana, ale nastastie som ho neurobila vela. vyslo mi 6 7-decovych poharov ale vyzera to hrozne. robila som to podla navodu,ale ked som tam dala zeleninu doplna pri sterilizaci mi klesla a mam tam asi 3 cm vzduch. a uz sme jeden vyhodili co vnutri spenil a smrdel ako prd. teraz som zavarila varene a vyzera velmi chutne. radsej ostanem pri nom ale kazdy podla svojej chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (27.8.2013, 16:25) |
Tak tomu nerozumiem, prečo sa vnútri spenilo a skyslo... ja mám v pivnici ešte z minulého roka a nevyhodila som ani jeden pokazený pohár  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (janica251) ID 82644 (13.8.2012, 21:04) |
ja robím takto lečo už niekoľko rokov a môžem potvrdiť, že je naozaj super, len nedávam olej. tej šťavy je tam dosť, zaváram v elek.rúre od bodu varu asi 10 min.nikdy sa mi nič nepokazilo, je to oveľa rýchlejšie a i chutnejšie môžem len ďalej odporučiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Naďa H. (brblosko) ID 157312 (13.8.2012, 20:55) |
môžem potvrdiť minulý rok som takto robila a v živote som také dobré lečo nejedla. a dnes som práve nakrájala za vandel zeleniny, ruky ma pália ako šlak ale bude zásoba na zimu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela U. (danilienka) ID 57919 (8.9.2010, 9:18) |
Dakujem za recept, uz som to aj skusila a idem otvorit prvu flasu, tak som zvedeva, este raz vdaka, Daniela  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Valéria A. (Valery24) ID 34382 (12.9.2008, 13:03) |
aj ja robim leco takymto spôsob, len nedavam vobec olej. Nikdy sa mi leco nepokazilo, je naozaj super. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína G. (catherine71) ID 55323 (12.9.2008, 11:45) |
Dobry den, nakolko som v zavarani uplny novacik, chcela by som sa vas opytat, ako sa to ma sterilizovat a ako dlho? Dakujem vopred Katka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anka R. (mojsejovka) ID 11451, mimibazar.sk/mojsejovka (3.9.2007, 17:37) |
No tak sa teda idem pustiť do toho... Dúfam, že sa podarí...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Beáta Š. (bea82) ID 20056 (24.8.2007, 6:59) |
Mne tento nechuti, mam rada ten klasicky, ktorý sa dá zjesť aj taký samý ale tento robila moja mama minulý rok, že vyskuša, ved s ním nie je až taká babračka, ale nechutil nám až tak a pár skleniciek musela mama aj vyhodiť, lebo sa skazili |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (23.8.2007, 22:43) |
no ja neviem, práve sa babrem s tým klasickým vareným. počula som, že ten olej tam po čase bude páchnuť či čo. treba ho tam dať? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (23.8.2007, 23:25) |
ja som ho tam jeden rok pri zaváraní zabudla dať a vôbec nič sa nedialo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | daniela f. (aniela) ID 20734 (22.8.2007, 12:28) |
.... babulky, tak to lečo skusim, mam pocit, že nestrávim pritom celý život |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Karin G. (biuska) ID 1156, mimibazar.sk/biuska (14.8.2007, 13:03) |
Ahoj Ivusik to je super toto som vobec nevedela vyskusam.Cibula a voda tam nejdu?Viem ze to pusti stavu ,ale az tolko aby to bolo cele zaliate to hadam nepusti?Kolko to sterilizujes?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (14.8.2007, 15:07) |
Ja cibulu nedávam, veď keď varím niečo kam ide lečo, tak dávam čerstvú a vodu vôbec nie, tej šťavičky je tam akurát . Sterilizujem v rúre od bodu varu cca 10 min. Treba vyskúšať, mne sa takto zavárané lečo veľmi osvedčilo. Je fakt ako čerstvé Iva |
ODPOVEDAŤnahlásiť |