
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kamila B. (vikusik) ID 41103 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Jablkový koláč[ recept č. 20274 zo dňa 19.11.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Takýto koláčik nam robievala moja babka a ja som sa rozhodla to vyskúšat. No a úspech je takýto. Našim doma velmi chutil. Ked sme boli deti tak to volali Bejleš. Neviem prečo ale takto to volali. Takže ak máte záujem mrknite dole do postupu POSTUP PRÍPRAVY Kysnuté cesto: 1/2kocky droždia, 2,5dcl mlieka, 400-500g hladkej múky, olej, cukor podla potreby ja som dala 3 káv.lyž. a pol balička prášku do pečiva. Plnka: asi 1kg jablk- očistime a nastrúhame,1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, cukor/ak su jablčka kyslejšie/ 1káv.lyž. škorice, OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() takže ideme na vec: urobime si klasicky kvások, z mliečka trošku odlejeme asi pol dcl a dáme do mikrošky zohriat, k teplemu primiešame rozmrvene droždie a 1káv. lyž. cukru a trocha muky a nechame vykysnut ![]() Vyprecujeme si pekne cestičko klasicky ručne - ja velmi na výber nemám lebo nevlastnim žiadnu mašinku pekárničku. Ešte chcem podotknut nemusite použit toto cesto ale svoje klasicke kysnuté ake poznáte. Myslim si,že vysledok asi bude ten isty. Taketo cesto si dame vykysnut. ![]() kedže mame veget a cesto nam musí kysnut nebudeme len tak posedávat ale ideme na jablkovú plnku. Jablčka očistime a takto pekne nastrúhame na strúhadle. ![]() tu je cesto vykysnuté a jablčka dochutene - vanil.cukor, cukor,škoric.cukor a škorica. Pekne premiešat a mame plnku. Ja som jablka nechala tak nič som z nich nevytláčala žiadnu štavu aby koláčik nebol velmi suchý ![]() Cesto si preložime na dosku a rozdelime na polovicu. Jednu dame bokom a druhú vyválame valčekom a preložime na vymastený plech/ten som vymastila olejom/ ![]() na cesto dáme priplavené jablčka a ![]() prikryjeme druhým plátom cesta ktoré si jasne,že najprv vyvalkáme ![]() vrch som potrela rozšlahaným vajíčkom a šup-šup do rury ![]() ked je kolačik upečeny my máme doma taky zaujimavy zvyk a to v troške asi pol dcl. horucej vody rozmiešat pol bal. vani. cukru a 1 pol.lyž. klasického cukru, a taky ešte horuci kolačik pekne potriet touto sladkou vodou ![]() a ked to je potrete, prekryjem to cele alobalom áno ešte horuce to zakryt a nechat vychladnut ![]() *** ![]() *** ![]() Dobrú chut OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Daniela J. (danielitta) ID 46554 (19.2.2010, 19:04) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=666042 Kamilka, ja som sa velmi potesila tomuto receptu. Mam velmi rada slovensku kuchynu a toto mi pripomenulo moju babinku, ona takto piekla a varila. Jablcka zbierala do zastery a kazde poctivo zuzitkovala... no co uz, ked Panbozko si k sebe berie najskor tych najlepsich... ![]() A teraz ku kolaciku. Klasicky dobry, jablcka so skoricou rozvoniavali po celom byte, velmi odporucam vsetkych. Jenoduchy na pripravu a vynikajuci chutovo. Nesmieme zabudat na tradicne slovenske recepty. Dakujem za receptik aj za pripomienku... ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera Liscakova (mickam) ID 46889 (18.2.2010, 19:11) |
dakujem za odpoved.ja som tiez dala olej do cesta,ale nemastila som plech,lebo bol teflonovy.a musim povedat,ze na druhy den bol este lepsi,ale ostalo ho malo. ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Kamila B. (vikusik) ID 41103 (16.2.2010, 22:12) |
Alenka vyskušajte ja si myslim,že vam bude chutit ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alena V. (vesselka) ID 59975, mimibazar.sk/vesselka (16.2.2010, 17:32) |
Vyzerá supeeeeeeeeeeeeer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Kamila B. (vikusik) ID 41103 (16.2.2010, 17:25) |
Vierka ja až dnes som našla vaš komentar tak vam hned odpoviem do cesta som dala tie 3 PL ku koncu miesenia aby sa mi cesto nelepilo a pekne odlepilo od ruk. Cesto je take pevnejšie. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera Liscakova (mickam) ID 46889 (13.2.2010, 16:38) |
prave chutname kolacik,je naozaj dobry.len sa chcem opytat,ci to cesto ked sa s nim robi je take tuhsie?a olej je len na vymastenie,alebo aj do cesta.?urcite ho este upeciem.ked nas adam zjedol dva kusky,tak musi byt naozaj dobry. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Kamila B. (vikusik) ID 41103 (23.11.2009, 20:29) |
Anulka som veeeeeelmi rada že sa podaril a chutilo ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | anna v. (babusik) ID 62282 (22.11.2009, 20:14) |
vyskusala som tento receptik a dopadlo to vyborne , vsetko sa popapalo ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |