
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Apple pie - jablkový koláč[ recept č. 20358 zo dňa 21.11.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY * 320 g hladkej múky * 150 g cukru * 1 balíček vanilkového cukru * soľ * 1 lyžica mletej škorice * 150 g masla * 3 lyžice oleja * 4 jablka, stredne veľké * 1 lyžica citrónovej šťavy * 100 ml mlieka * maslo na formu * 1 vajíčko POSTUP PRÍPRAVY 1. v miske si zmiešam múku, lyžičku curku, soľ 2. pridám maslo nasekané na kocky, tvrdé, nie zmäknuté a tri lyžice oleja + mlieko 3. pridám vanilkový cukor a vymiešame cesto 4. cesto si zatiaľ dáme do chladničky zabalené v potravinovej fólii Ideme robiť plnku 5. ošúpeme jablká a nakrájame - na veľkosti nezáleží, podľa chuti, môžu byť mesiačiky, alebo hranolky... 6. všetko to pokvapkám citrónovou šťavou a posypem zvyškom cukru zmiešaným s škoricou - asi lyžička a poriadne premiešam, aby sa všetko nalepilo na jablká 7. formu vytriem maslom (ja som robila v 28cm) 8. polovicu cesta vyvaľkám a položím ju do formy, tak aby trošiku cesto prevísalo z formy - kvôli lepeniu s mriežkami, a položím na to jablkovú zmes 10. zvyšné cesto rozvaľkám a nakrájam na pásiky z nich potom urobím mriežku podľa fantázie, alebo klasickú 11. koláč potrieme rozšľahaným žĺtkom 12. koláč pečiem asi 15 minúť na vyššom stupni, asi 220 13. potom pečiem koláč 35-45 minút na nižšej teplote, asi 160-170 čo som pozerala recepty k tomuto koláču na nete, tak všade upozornujú, že maslo pri robení cesta nesmie byť mäkké a mlieko (može byť aj voda), ktorú dávame do cesta má byť riadne studené. Mne sa pri pečení trošku v rohu roztrhlo cesto a preto cukor prilepil trošku koláč na okraji. Ale podarilo sa mi ho aj tak vybrať bez "poškodenia". Môžte skúsiť dať na spodok formy papier na pečenie. Po dopečení a vychladnutí sa môže zdať, že koláč je tvrdý...pred jedením je ho lepšie trochu, fakt iba trochu zohriať a bude fajný mäkký. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Vladimíra K. (atuska24) ID 117500 (11.10.2013, 8:46) |
To vajicko ide kde?Lebo v postupe na cesto neni,ale asi ma byt tam,ze? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (29.10.2013, 19:46) |
`ja som ho dnes piekla, no nadavala som, ze som si prave tento vytlacila a potom som uz nemala kde zistit ako to ma byt... cukor napr. do cesta lyzica cukru a na jablka ostatny? vajce tiez... cesto som mala po dopeceni dost premocene od jablk. ako celkovo bol celkom ok, ale uz ho robit nebudem. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária Š. (majusam) ID 90177 (2.3.2013, 13:06) |
mnam mnam mnam : ) ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |