Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov)
Neodolateľné originál talianske tiramisu
[ recept č. 20360 zo dňa 21.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Dlhé cukrárenské piškóty 400g, Mascarpone 400g, 4 vajíčka, Presso kávička cca 4 šálky, Práškový cukor 100g
POSTUP PRÍPRAVY
Ja som robila z 500g mascarpone balenia, tak som pridala ešte jedno vajko a jedno pressko a vyšli mi 2 jenské misy, teda asi 14 porcií :o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
To správne talianske tiramisu vyžaduje talianske ingrediencie, určite neoľutujete, hoci cena je vyššia. |
![]() |
Elektirckým šľahačom vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom do jemnej peny. V druhej miske vyšľaháme bielka dotuha. |
![]() |
Zahrejeme presso mašinku a uvaríme si asi 4 silné presso kávičky do ktorých primiešame 2 lyžice amaretta. Do takejto vynikajúcej kávičky budeme namáčať piškóty. |
![]() |
Dlhé piškóty jednu po druhej vykúpeme v pressku a uložíme tesne vedľa seba na dno sklennej misy (či plechu, dokonca môžeme ukladať aj priamo na tanier, ale to je už vyšší level, zatiaľ som neskúšala). |
![]() |
Do žĺtkovej peny jemne zašľaháme mascarpone, ideálne habarkou. Zašľahávame dovtedy, kým získame relatívne hustú, pevnú, lesklú masu. Potom postupne jemne zamiešame vareškou sneh z bielkov a krém je hotový. |
![]() |
Polovicu krému navrstvíme na prvú vrstvu piškót. Zvyšné piškóty ponamáčame opäť do presska a poukladáme na krém a šup s druhou polkou krému na vrch. |
![]() |
Naše umenie ukončíme preosiatím horkého kakaového prášku a tiramisu pekne poputuje do chladničky. Ideálne na 12 hodín. Mňaaaaaaaaaaaaaaaam |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (27.2.2015, 20:34) |
... robím veľmi podobné ale len zo žĺtkov, bez snehu z bielkov ... a je fantastickéééé |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Klaudia S. (smajllo) ID 309555 (27.2.2015, 16:35) |
robim tento isty recept, ziadna slahacka ani vaj. liker alebo lucina a pod.. ...a je vynikajuce, dufam ze sa podarilo, ja idem robit zajtra  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika T. (monika821) ID 201548 (17.7.2013, 20:51) |
Vynikajuce ja som si do kremu dala trochu javoroveho sirupu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lívia R. (Beautiful hair) ID 10808, mimibazar.sk/Beautifulhair (7.6.2013, 16:58) |
kooooooooonečne originál recept!!! žiadne nátierkové maslá, lučiny, želatíny a podobné zverstvá môžem potvrdiť, že tento recept robia taliani  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina M. (keischa) ID 74183 (7.6.2010, 13:36) |
je to úžasný receptík ... aj ja to takto robievam akurát namiesto snehu z bielkov tam pridávam 2 vyšľahané šľahačkové smotany ... je to ešte o trošku lepšie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (24.4.2010, 16:55) |
tak tento krem na tiramisu je zo vsetkych, ktore som doteraz skusala, jednoznacne the best po tiramisu, po ktorom sa u nas zaprasilo po necelej pol hodine mi zahlasili, ze nastal zakaz dalsieho experimentovania s tiramisu D A K U J E M  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (31.12.2009, 15:12) |
Natalka,konecne som odskusala toto tvoje tiramisu,a ta chut je neskutocna..ja som si vcera len trosku zlizla z kremu,a zazitok bol mnamoozny ..uz sa neviem dockat,kedy sa mi dostane plnej davky dakujeeem ..chcela som pridat aj link na foto,ale akosi to dnes nefunguje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (4.1.2010, 15:05) |
Jeeej Martinka velmi sa tesim, ze vam chutilo urcite posli aj fotecku, ked to pojde, som si ista, ze bude nadherna, ako vsetky tvoje fotky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (4.1.2010, 17:17) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=642038....v reze som nejak nestihla odfotit v tom silvestrovskom zhone ,ale bolo vynikajuce..normalne,najlespie tiramisu,ake som kedy jedla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marta t. (abbi) ID 12270, mimibazar.sk/abbi (30.12.2009, 17:47) |
Dakujem za receptik, tiramisu som urobila a zozalo vela vela uspechov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (4.1.2010, 15:06) |
Marti, to je super spravicka som rada, ze bolo mnamkove, my ho tiez zboznujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (7.12.2009, 19:08) |
Silvi, piskoty namocene v kave davam priamo na dno jenskej misy. Tie dlhe cukrarske piskoty su take akoby pevnejsie, vobec sa to nelepi ani nerozpadava. Nic neboj, urcite nic nepokazis, je to velmi jednoduchy receptik a ked maminka lubi tiramisu, tak sa bude zeste dlho zalizovat Daj potom vediet ako chutilo. Drzim palceky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia Š. (silvuskaS) ID 123857 (7.12.2009, 8:16) |
Natali, chcem sa spýtať plech nevyložíš alobalom - alebo priamo na plech ukladáš piškóty? Teším sa na Tvoju odpoveď pretože tiramisu bude pre maminku, ktorá ho zbožňuje, tak aby som ho nepokazila pa pa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia Ž. (Siskac) ID 49230 (26.11.2009, 11:58) |
robím to tiež z Mascarpone, ono ked si zratate nahradu krat 4alebo 5 na to mnozstvo co je v originaly, tak vas to vyjde skoro na stejno, a je to super, prave sa to chystam robit na oslavu netery.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrea o. (hillary) ID 61659 (21.11.2009, 21:09) |
Natalia ten obrázok vypadá tak autenticky že by som sa hneď zahryzla ja som robila tiramisu iba z riccoty ale verím že pravé talianské si žiada origoš ingrediencie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika M. (Michalikova) ID 76425, mimibazar.sk/michalikova (21.11.2009, 20:44) |
mňam taketo mascarponové robím aj ja,a je super žiadna náhrada/natierkove maslo,lučina/sa mu nevyrovná ani zdaľeka Super receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (21.11.2009, 20:58) |
Dakujem Veru aj ja moc nahrazkove nemusim, ked uz, tak take ozajstne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (21.11.2009, 20:33) |
nebojis sa surovych vajec? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (21.11.2009, 20:38) |
Jarmilka, co ti ja viem....ani nie, vzdy kupujem cerstve vajka na tiramisu a verim, ze to dobre dopadne zatial sa nam vzdy zadarilo Je to ale ako s tatarakom, ten si tiez dame len obcas a len na overenych miestach. No aj tak je vzdy riziko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (21.11.2009, 20:31) |
juuj,tiramisu ,to je velkaaaaa dobrota a chvalim krasnu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (21.11.2009, 20:40) |
Martinka dakujem, som rada, ze sa paci. Manzel sa dnes na mne dobre zabaval, ked som tu carovala so salkami a svetlom nevedel sa dockat svojho pridelu tejto dobrotky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |