Dagmar A. (kukuk) ID 448 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)
kokosove pusinky - kokosky - puserle...
[ recept č. 20812 zo dňa 3.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
na jeden vajecny bielok date 50g praskoveho cukru a 50g kokosu
JEDNODUCHE A GENIALNE, vyskusajte!!!!
POSTUP PRÍPRAVY
bielky vyslahame nad parou s cukrom, nakoniec zlahka primiesame kokos, na papier na pecenie kladieme malicke kopky a susime v rure tak na 75-100 stupnov
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
vyslahame bielky s cukrom nad parou, dame do hrnca zovriet vodu, vlozime misku na slahanie a slahame kym bielky nestuhnu |
![]() |
pridame kokos a zlahka zamiesame do bielkov |
![]() |
na papier na pecenie robime male hromadky, alebo aj velke, ake mate radi, nenapuchnu, nesplasnu, neroztecu sa, ostanu take, ake ich tam poukladate, potom suste v rure pri 75-100stupnov, dala som na zaver pecenia inych cukroviniek.
Mala som uz niekolko receptov a kazdy mal daku vadu. Tento recept vam sem pisem preto, lebo je variabilny, kolko bielkov mate, tolko pusiniek urobite, vyskusajte, mozno pribudne aj do vasho receptara... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Lenka S. (Tigríčatko) ID 325255 (14.12.2016, 19:43) |
Sú naozaj fantastické sušili sa síce skoro 2 hodiny ale výsledok stál za to krásne bielunké a chuťovo vynikajúce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika J. (karkulkabb) ID 60912 (14.12.2012, 12:25) |
Skúšala som a sú fakt skvelé Ďakujem za úžasný recept Doteraz som nenašla taký, ktorý by nám všetkým vyhovoval, tento zakladám do zbierky receptov, ktoré opakujem Veselé Vianoce Vám želám! Monika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica S. (Helvetka) ID 8932 (6.1.2012, 19:56) |
naozaj skvelý receptík, akurat som pusinky dorobila a sú naozaj famózne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Larysa L. (salko) ID 128308 (16.12.2010, 14:26) |
super, vyskušam, vyzeraju chutne. Ďakujem za receptik.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Darina Z. (dadikaz) ID 8808 (15.12.2010, 20:41) |
práve som ich dopiekla skvelé ja som tieto pusinky kedysi robievala potom som sa vydala, presťahovala a recept zrazu nebol tak som rada, že som ho zase objavila ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tatiana J. (manhattan) ID 98334 (30.4.2010, 13:05) |
su fantasticke, mne veru trvalo skoro hodinu, ale su fajn, dufam, ze velmo nestvrdnu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (31.12.2009, 20:49) |
klobuk dolu, Emilia, tak to je uz vyssi level, tak daleko este nie som NAZDRAVIE a stastny novy rok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana Š. (women) ID 53936 (28.12.2009, 14:05) |
ďakujem za super receptík , všetkým chutili -už ostanú ,ako náš vianočný koláčik ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (28.12.2009, 18:26) |
Rado sa stalo Najradsej mam osvedcene recepty, na mmb som uz tiez nasla zopar, ktore sa dostali do mojho receptara  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (15.12.2009, 21:49) |
prave som dopiekla. su fantasticke vyborny recept dufam ze vydrzia do vianoc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (16.12.2009, 14:10) |
tesim sa, ze niekomu pomozem receptami, sama testujem a vzdy sa rozculujem, ked to nie je to, co by som chcela... Najradsej mam osvedcene, ked mi niekto doporuci, najlepsie pri ochutnavke Ja uz som pusinky robila z tusim 7 bielkov, lebo miznu mi pred ocami - asi moc kurime Prajem krasne sladke vianoce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína K. (katana) ID 41442 (13.12.2009, 9:39) |
Prosím rady: ako sa majú kokosky skladovať? Robila som ich, ale dajako sa mi nepodarili...mám ich tvrdšie zvrchu a vnútro je akesi akoby surové...podotýkam- nerobila som ich podľa tohoho receptu. Idem ich robiť teraz podľa tohto, ale dajte ešte nejaké rady...asi som antitalent.. Kočky, poradte mi tak po lopate, kedže mám asi dlhé vedenie Pekne dakujem!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (15.12.2009, 21:38) |
Katuska, no ked ich peciem, tak obcas otvorim ruru a rukou skusim, ci su cele tvrde, ked su vnutri makke, su asi akoby surove, myslim ze ako pisete... Kazde pecivko skladujem v uzatvorenych nadobach, niektore zmakne, niektore aby nezmaklo, co ja viem preco, daka generacna info od babiek a tetiek a susediek My ich ale mame radi, ked su tvrde, chrumkave, ze sa prasi z ust ked sa jedia Neviem, ci casom zmaknu, potom su take akoby lepkave - to ja zas nemusim, ale je to vec chuti Skuste, mozno vam vobec nebudu chutit, drzim palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Katarína K. (katana) ID 41442 (17.12.2009, 11:08) |
Máte pravdu, sú chutné, ked sú chrumkavé, teraz sa mi podarili, ale vzhľad je hruuuza Prvú varku, čo som mala zavretú v doze, je to také divné, ako žuvačka- tie už dám do koša, ale tieto druhé sú fajn...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena k. (pajo) ID 9224 (9.12.2009, 18:17) |
SUPER  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana b. (zunan) ID 7297 (3.12.2009, 21:21) |
vyskusame kokos ja mozem ..kolko zhruba bielkov ide na jednu davku? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (4.12.2009, 22:29) |
toto som robila len z 2, ale uz mi tu ktosi poradil, ze si mam bielky priebezne mrazit , zapisovat, kolko ich tam je a potom pekne rozmrazit a spracovat ako cerstve U nas by som mohla robit aj z 10, vsetci ich milujeme Myslim, ze oma robieva z 5tich bielkov - od nej mam recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (3.12.2009, 19:53) |
a ako dlho sa asi susia? dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (3.12.2009, 20:02) |
no, pravdupovediac, na hodinky som sa nepozerala, ale ked date ruru silnejsie, potom vam zhnednu... Mala som tych 80stupnov a ventilator (teplovzdusnu ruru) mozno 20min. Otvorila ruru a skusila ci su makke, ked uz neboli, potom som to vypla. Dufam, ze dobre pochodite s takymito radami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Miroslava O. (alisia) ID 63390, mimibazar.sk/alisia (12.3.2010, 15:39) |
Dagmar, skúšala som robiť kokosky, rúra bola na 90 po hodine boli ešte mäkké zvonku, tak som pridala na 130 na chvíľočku, už mi na môj vkus moc zrúžoveli, potom som dala na 80 stupňov a veru dve hodinky to trvalo a sú tvrdé, resp. neviem ani k čomu by som ich prirovnala, proste tvrdé a chrupkavé. Mám ďalšie bielky, ale už si moc netrúfam na pečenie, dlho sa to suší. Tiež mám rúru teplovzdušnú, robila som 2 plechy naraz. Tak poraď.....mne by chutili aj bez kokosu, veľmi mám rada také pusinky čo sa dajú kúpiť v obchode zabalené na takej tácičke. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.12.2009, 19:51) |
super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína S. (pinguska) ID 123357 (11.12.2009, 22:21) |
DAKUJEM? super receptik! a co so zltkami? okrem vajecneho konaku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |