
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
PIZZA |
Marcela M. (mulinka) ID 95644 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Domáca pizza[ recept č. 21297 zo dňa 14.12.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 400g polohr. múky, vlažná voda asi 2 dcl + ČL kryšt. cukor + kvasnice, štipka soli, oregáno, vegeta, 2 PL olivového oleja Rajčinová omáčka - rajčinový pretlak 400g, 1 veľká cibuľa, hlávka cesnaku, kryšt. cukor, oregáno, bazalka, olivový olej 2 PL Obloha - saláma, šunka, kukurica, šapióny, syr.... POSTUP PRÍPRAVY Z vlažnej vody, cukru a kvasníc si urobíme kvások (skôr sa kvasnice rozpustia, nie ako pri kvásku z mliekom). Do muky pridáme sypké ingrediencie a premiešame, pridáme kvások a oliv. olej. Necháme kysnúť 20 min. Cesto by malo byť polotuhé, skôr redšie ako tuhšie. Kým nám cesto kysne urobíme si omáčku, na oliv. oleji si podusíme cibuľku do sklovita a pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľku dusíme, tak aby nám cesnak nezhorel, pridáme pretlak a po 1 polievkovej lyžici oregána, bazalky a cukru. Môžme osoliť podľa chuti, ja však omáčku nesolím. Na plech dáme trochu oleja na vymastenie a cesto na ňom olejovými rukami porozťahujeme. Dáme na 200 stupňoch predpiecť tak na 10 min. Potom na cesto dáme omáčku a oblohu podľa vlastnej chuti, ale bez syra a posypeme ešte oregánom, prípadne koreniacou zmesou na pizzu a dáme na ďalších 10 min. piecť. Nakoniec dáme syr a ešte pizzu zapečieme, tak aby sa syr roztiekol. |