Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
šošovicové fašírky
[ recept č. 21443 zo dňa 18.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3 grahamové rohlíky, 250 g šošovice, bujón alebo vegeta, kukuričná kaša, majoránka, soľ, cesnak, červená paprika
POSTUP PRÍPRAVY
Najprv si uvaríme šošovicu v bio (zeleninovom) bujóne alebo so solou a vegetou. Vodu zlejeme do misky, kde namocime nakrájané rohlíky. (kto nemá problém s mliekom, môže ich namočiť aj do mlieka). Z rozkov nepouzijeme konceky. Zmes s rohlikmi rozmackame rukami, aby z toho vznikla taka masa, kde nebudu kusky rozka a zmiesame so sosovicou. (sosovicu nemixujeme, pouzijeme ju celu). V pripade, ze je zmes riedka, zahustujeme kukuricnou kasou. Dochutime podla chuti: majoranka, mleta sladka paprika, sol, pripadne este sol/vegeta....
Vypracujeme mensie fasirky a oprazime na olivovom oleji. Ja som niektore fasirky obalila do sezamu, a niektore su bez cesticka.. Ale da sa pouzit aj klasicky trojobal alebo ine cesticko. |
 | Júlia K. (silver) ID 15132, mimibazar.sk/silver (5.10.2010, 12:06) |
Ani som si nemyslela, že si takto pochutnám.... . Fašírky sú fantastické ...mňam . Ďakujem za skvelý receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.10.2010, 10:44) |
jeej, ani nevies, ze ako sa tesim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (23.12.2009, 11:29) |
preco nepouzivame konce z rohlikov? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (23.12.2009, 12:57) |
aby sa nahodou nestalo, ze nezmeknu a tvrdy kus by sa tam nechal. Aspon u nas predavaju take chrumkave grahamaky, ze tie konce tam nedavam.. Ale ak su cele makkucke, tak no problemo a mozu ist aj konceky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.12.2009, 20:23) |
zanetka,cakam na recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |