Mirka S. (Mirikl) ID 43016 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Pecena kacica
[ recept č. 21741 zo dňa 29.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
kacka, med, sol, kmin, jablko
POSTUP PRÍPRAVY
Kačicu dobre umyjeme a povytŕhavame malé zvyšky pierok. Nasolíme a porascujeme. Na soli nešetrite a najlepšie bude, keď ju rukou pozatierate všade kam sa dá. Celé jabĺčko vsuňte do vnútra kačice. Nechajte ju odstáť 2 - 4 hodiny v chlade. Kačicu umiestnite do pekáča (my sme použili kovový, staré mamy odporúčajú hlinené), ktorý ale nesmie byť oveľa väčší ako samotný vták a uzavrime pekáč priliehajúcou pokrievkou... Vložte ho do rúry a pečte 5 hodín pri 125 °C. Rúru ani pekáč počas pečenia neotvárajte! Po tomto čase skúste vidličkou, či je mäsko mäkké. Koža môže byť ešte stále svetlá, ale mäsko by už malo byť hotové. Odlejte z pekáča prebytočný tuk. Otočte kačicu prsiami dole a potrite ju prichystaným medom rozpusteným v teplej vode. Zvýšte teplotu na 200 °C a pečte v odokrytom pekáči 10 minút. Potom kačicu opäť v pekáči pretočte, natrite medovou vodou a pečte na rovnakej teplote ešte 10-15 minút, pokým nemá koža želanú zlatohnedú farbu. |
 | jana m. (spaci12) ID 34671 (6.10.2010, 8:59) |
dobry den, prosim vas preco sa do kacice dava jablko? dakujem za info jana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michal C. (chazmo) ID 113210 (4.9.2010, 17:17) |
super to bolo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (29.12.2009, 15:48) |
ten med používam vždy aj ja..Je to fantastická chuť-taká slano-sladká... A svokra zasa používa kmín..Takže dokopy by sme aj tvorili tento skvelý recept.. A dokonca sme svokre kúpili aj ten hlinený pekáč, takže to bude mňam-mňam...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (29.12.2009, 14:55) |
Kvôli čomu treba kačku porascovať? Pekávam kačku už celé roky, ale rascu som nepoužila nikdy a vždy bola famózna... takže je pre mňa záhadou, načo tá rasca? Nezvyknem ani potierať medovou vodou a koža je vždy chutná zlatohnedá a chrumkavá. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (29.12.2009, 19:35) |
Evka,ja zase kačku robím uz dlho a často a vzdy davam rascu,bez nej by to nebolo ono.Ale je to asi sila zvyku..ak mate radi rascu tak vyskušaj s nou..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (29.12.2009, 19:40) |
Ja tiež, posolím, ponatieram červenou paprikou a posypem rascou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mirka S. (Mirikl) ID 43016 (29.12.2009, 19:32) |
Evka, neviem k comu rasca-tiez som kacku nerobila slano sladku. Len som dnes piekla a tento recept som si nasla a nemala kam ulozit-tak som ho supla sem!! Dakujem za komentar. M. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |