Jarmila P. (jatea) ID 106659 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Kysnuté slané slimáčiky
[ recept č. 21820 zo dňa 31.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
45 dg hladkej múky, 1/2 dl oleja, 1ČL soli, 3 dl mlieka, 2 PL kryšt. cukru, 4 dg, droždia,
Plnka: 12,5 dg masla, 1 žĺtok, 1 ČL soli, rozotretú plnku posypeme vegetou, alebo 10 dg masla, 10 dg strúhaného syra NIVA.
POSTUP PRÍPRAVY
Klasicky si urobíme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom ho rozdelíme na 3 bochníčky, a každý vyvaľkáme na 3 mm. Suroviny na plnku si dobre rozmiešame, ja som teraz použila maslo a Nivu.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
vyvaľkané cesto |
![]() |
každé zvlášť potrieme pripravenou plnkou |
![]() |
zrolujeme, potrieme bielkom a posypeme makom, sézamom,rascou |
![]() |
pokrájame na lichobežníky a poukladáme na plech. Pečieme pri teplote 175 st.C 15 - 17 minút. |
![]() |
a máme ich upečené |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (10.5.2010, 16:35) |
Výborné. Ďakujem za recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (10.5.2010, 17:35) |
Som rada, že chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (31.12.2009, 19:50) |
Toto je moje najobľúbenejšie kysnuté jedlo na slano, mňam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (31.12.2009, 17:48) |
Robíme ich tiež...ale cesnakové Do plnky pridávame kóóópec pretlačeného cesnaku a po upečení ich potierame cesnakovou zmesou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (31.12.2009, 18:00) |
aj ja som myslela na cesnak, ale teraz pre návštevu na Silvestra som nechcela riskovať s niečim novým |
ODPOVEDAŤnahlásiť |