Slávka K. (slavenka) ID 760 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Ebenové pečené kurča
[ recept č. 2188 zo dňa 6.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 menšie kurča, 3 jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných vlašských orechov, 1/2 hrnčeka hrozienok, kečup, soľ, rasca, 1 škoricový cukor, 1/2 hrnčeka čeveného vína
POSTUP PRÍPRAVY
Na kurčatko sa ešte len chystám, tak foto až neskôr :) 1. Kurča umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme rascou a dobre potrieme kečupom. 2. Jablká zbavené jadrovníkov vložíme do kurčaťa. 3. Podlejeme vodou a vínom a dáme piecť chrbtom hore. Pečieme pri teplote 200 stupňov. 4. Zvyšné jablká pokrájame na kocky a posypeme škoricovým cukrom. 5. Po 45 minútach pečenia kurča obrátime, pridáme jablká, orechy a hrozienka. 6. Dopečieme za občasného podlievania.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
 |
kura...soľ, rasca, kečup |
 |
jabĺčko |
 |
po 45 min...obratime a pridame jablčká a orechy -hrozienka |
 |
upečené je fantastické...jedinečné a šťavnaté |
 |
Danuškova porcia...a neostalo nič :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |