peter Š. (lolko4) ID 122953 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
Plnený kapustný list ( po východňarsky HOLUBKY )
[ recept č. 22474 zo dňa 21.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
ryža, mleté mäso, kapusta, paradajkový pretlak, soľ´, korenie, ocot, olej, cibuľa, červená sladká paprika mletá,bravčová masť.
POSTUP PRÍPRAVY
Vyhrnúť si rukávy a poďme na to :-D
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Ryžu uvaríme vo vode do prvého zovretia. Prelejem a opláchne ryžu v studenej vode . Necháme odkvapkať a vychladnúť. |
![]() |
Pripravíme si aj cibuľkou, ktorú popražíme na masti s troškou červenej papriky.
Uvarenú ryžu zmiešame s mletým mäskom ( ja som miešal v pomere 1:1 ), soľou, čiernym korením a opraženou cibuľkou s červenou paprikou. Dobre to zmiešame aby nám vznikla tvárna hmota. Ja som tam pridal aj paradajkový pretlak asi 1 dl, aby to bolo vláčnejšie (ale nemusí sa tam pretlak dávať). |
![]() |
Kapustu, najlepšie je vyberaná s tenkými listami ( lepšie sa bude baliť zmes do listu ), sa obvarí vo vriacej vode, kde som pridal ocot a olej ( ocot na zmäkčenie kapustného listu). Vyberáme ju z hrnca keď sa už dá oddeľovať. |
![]() |
Malé lístočky ktoré nám ostanú dáme na dno kastrólu, ktorý vymastíme masťou. |
![]() |
Potom zmes vložíme do kapustového listu a stočíme . Systém stáčania si musí každý nacvičiť a zvoliť sám. Vkladáme ich na dno kastrólu a potom vrstvíme na seba . |
![]() |
Potom zalejeme vodou do ktorej som vmiešal paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie. Pomer si zase treba odskúšať ale určite nálev by nemal byť presolený. |
![]() |
Vodu privedieme do varu , potom stiahneme na minimum a varíme na miernom ohni asi tak 3/4 hodinku. Ja, aby som vedel či už je to hotové , vyberiem jeden holúbok z hrnca a okoštujem . Ak je odstavíme . Najlepšie sú na druhý deň. Ako prílohu odporúčam čerstvý chlebík, ale dá sa to podávať s varenými zemiakmi a paradajkovou omáčkou. Dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Martina H. (dnickova) ID 135790 (14.3.2012, 11:34) |
vidim,ze trosku stare komenty ,ale pridam aj svoj.robim mozno podobne,ale ja ich peciem v rure.postup podobny,len ja urobim fasirkove mase a plnim holubky a na spodok pekaca dam kyslu kap.poukladam holubky podlejem vodou a peciem v rure.su suprove  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zdenka L. (demito) ID 86236 (2.2.2011, 10:22) |
to poznám...chuťovka..ozaj....varievam to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika V. (erica02) ID 163248 (2.2.2011, 9:08) |
Máte niekto nejaký trik ako takto pekne "na kornútok" tie holúbky zakrúcať, mne sa to vôbec nedari. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (29.10.2010, 8:24) |
ja robím bez pretlaku,kuk receptík , výborná papanica,myslím všeobecne,variant je veľa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ester J. (Esťa) ID 91623 (29.10.2010, 8:15) |
tááák a dnes budú holúbky...a podla tohto receptíku už 3 krát...inak ta cibulka popražena v zmesi dáva perfektnú chuť...mňaaaaam skvelý receptík ĎAKUJEME  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
peter Š. (lolko4) ID 122953 (14.2.2010, 21:28) |
A poviem vám variácií každých jedál je veľa veď to poznáme . ja som sem dal len recept ktorý ma naučila moja mamuša . tak a ja som ho uvaril . no ale samo treba skúšať a hľadať to najlepšie riešenie .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (10.2.2010, 10:35) |
Ahoj Peťo, .....toto jedlo je mňamkové. Ja robím inú variáciu prípravy - už hotové "holúbky" dám na pekáč , poukladám na každý plátok údenej slaninky, pokvapkám kečupom, podlejem troškou vývaru a smotanou zakryjem a dám ich upiecť, pred koncom ešte zapekám odokrýté, aby slaninka schrumkavela. je to tiež super, vyskúšaj.....Daniela.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | peter Š. (lolko4) ID 122953 (14.2.2010, 21:22) |
no to môže byť tiež dobre skúsim to niekedy to budem robiť ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna K. (klaymanova) ID 50952 (3.2.2010, 17:49) |
tak toto už musim vyskušať mužikovi to velmi chuti ale ja sa k tomu akosi neviem pribrat tak ho posielam k mame nech mu to vari ale tento re ept je skvely,vyskušam a hlavne prekvypim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | peter Š. (lolko4) ID 122953 (14.2.2010, 21:29) |
jasne prekvap ho . určite ho to poteší . ako každého muža keď mu manželka navarí :-d , ja si varím sám hihi |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (21.1.2010, 20:46) |
Super jedlo , konečne mám recept a môžem vyskúšať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (21.1.2010, 20:06) |
...oblubene jedlo mojich deti, este, ze maju babku a ma im to kto pripravit....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (21.1.2010, 19:28) |
tak toto poznam to chuti super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (21.1.2010, 17:57) |
tak toto je fajnové ,len mi to nemá kto urobiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | peter Š. (lolko4) ID 122953 (28.1.2010, 19:49) |
No jasne treba vyskúšať a potom treba dať vedieť ako sa vydarili . Prajem dobrú chuť a zábavu pri varení .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Ivana D. (ANDY35) ID 21029 (9.2.2010, 19:10) |
toto su holubky? som rodená vychodniarka a takto sa celkom nerobia ryža sa nevarí,ale plní sa so surovou,potom sa varia dlhšie,ale skvele sa udusí a sú fantastikuš a tých ingrediencii sa dáva trošku viac ale aj tak dobrú chuť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.2.2010, 9:54) |
ale robia sa aj takto... aj ked tea mne osobne takto s uvarenou ryzou nechutia... viac mi chutia tak ako ich robi moja mama... plni kapustne listy dusenym mletym masom zmiesanym so surovou ryzou a potom sa to vari... my to varime len dovtedy kym je ryza ltt uvarena... s rozvarenou ryzou nam to uz nechuti... ale viem ze tety z otcovej strany robia plnenu kapustu s varenou ryzou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Ivana D. (ANDY35) ID 21029 (10.2.2010, 23:18) |
veru ked je rozvarena ryža nie je to až také dobré,ale správne sa to tak má robiť je to naaj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |