
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MLETÉ MÄSO |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Frikadelky po švédsky[ recept č. 22531 zo dňa 22.1.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 200 g cvikly, 1 ošúpaná cibuľa, očistený strúčik cesnaku, 400 g mletého mäsa, 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate, 3 lyžice strúhanky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 4 paradajky, 18 l šľahačkovej smotany, 60 g strúhaného chrenu, 2 lyžice nasekanej pažítky, 2 lyžice oleja na smaženie POSTUP PRÍPRAVY 1.Cviklu, cibuľu a cesnak pokrájame na malé kúsky a v miske premiešame s mletým mäsom, petržlenovou vňaťou, strúhankou a vajíčkami. 2.Hmotu dobre vypracujeme, osolíme a okoreníme. Vyformujeme 8 frikadeliek a uložíme do chladu. 3.Na paradajkách poodkrajujeme jeden koniec a vydlabeme ich. Osolíme a obrátené dnom hore necháme dobre odkvapkať. Vyšľaháme tuhú šľahačku, primiešame chren, ochutíme a paradajky touto zmesou naplníme. 4.Na rozpálenom oleji opečieme frikadelky dohneda. Podávame s plnenými paradajkami, posypanými nasekanou pažítkou. Vďaka cvikle zostávajú tieto frikadelky šťavnaté. Cvikla sa uvarí v šupke, aby nepustila šťavu. Čas prípravy sa skráti, ak sa použije hotová zaváraná zelenina. V oboch prípadoch sa budete oblizovať. V mrazničke vydržia do 3 mesiacov. Frikadelky zmrazujte upečené. Príprava: 35 minút, Smaženie: 15 minút. |