slavka b. (slawi75) ID 113183 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Mrkvovy kolac Dr.Bukovskeho
[ recept č. 22600 zo dňa 24.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
170gmuky(ja som dala promix uni),1ml pr do peciva,1ml skorice,3vl margarinu,1/2 salky sekanych mandli(ja som dala cokoladu),4vl hnedeho cukru,170g struhanej mrkvy,stava z 1 citrona,3vl pomarancoveho dzusu,3vl hrozienok
POSTUP PRÍPRAVY
Zmiesame muku,prasok do peciva a skoricu.Pridame margarin a vymiesame do hladka.Dalej primiesame cukor,mrkvu a mandle(v mojom pripade coko).V malej miske zmiesame cit.stavu a dzus, pridame do cesta s hrozienkami a premiesame.Ja som pridala este trochu dzusu.Pecieme na malom plechu 170st asi 30 min. |
Marta J. (martan) ID 4789, mimibazar.sk/martan (11.4.2010, 17:49) |
Prave som ho robila, ale to cesto je suche - pisete, ze do hladka vymiesat, ja mam z toho len taku suchu mrvenicku, nic nejde vymiesat...dala som ovela viac dzusu, trochu to pomohlo, uvidim, ked sa upecie... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | slavka b. (slawi75) ID 113183 (16.4.2010, 13:04) |
Neskoro,ale predsa odpovedam.Martuska ja som tiez dala pre tu suchost viac dzusu,ale ja som to robila s bezlepkovou mukou.S normalnou som to neskusala.Potom to islo lepsie vymiesat. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (24.1.2010, 20:30) |
a čo je to VL?Velka lyzica......akoze polievkova? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | slavka b. (slawi75) ID 113183 (24.1.2010, 20:58) |
ano vl je velka lyzica |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Katarína C. (katkazm) ID 116402 (24.1.2010, 18:06) |
ako vidim tak bukovsky nejedava len tie svoje klicky. tento kolacik urcite vyskusam. vyzera dobre. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | slavka b. (slawi75) ID 113183 (24.1.2010, 21:01) |
...a pohar mlieka k nemu,mnam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Marika S. (finka) ID 64179 (24.1.2010, 17:50) |
To nemôže byť Bukovský... On a margarín ? Hnedý cukor na neho pasuje, len škoda, že na SR sa predáva väčšinou (90%) iba farbený klasický cukor - marketingový ťah pre tých, ktorí nečítajú obaly na výrobkoch, ale iba názvy výrobkov... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | slavka b. (slawi75) ID 113183 (24.1.2010, 21:04) |
(LRecept je z knihy "Recepty na fajn casy" |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (24.1.2010, 17:38) |
recept zaujimavy,moze to byt mnam....to je orig bukovsky ?on pouziva margarin ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | slavka b. (slawi75) ID 113183 (24.1.2010, 21:15) |
100% Bukovsky a este k tomu chutny |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (24.1.2010, 17:35) |
toto vyskusam, mrkvove milujem a este k tomu takato zdrava dobrotka, uz sa tesim!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | slavka b. (slawi75) ID 113183 (24.1.2010, 21:21) |
...a clovek ma aspon fajn pocit ked je tam mrkva,ze maskrti zdravo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (24.1.2010, 17:33) |
Slávka - ten koláčik vyzerá mňami - tiež mám rada mrkvičkové cesto - je ohromne vláčne /Bohužiaľ často podceňované a zabúdané v našich koláčikoch / - Ešte jedna otázočka "vl" znamená veľká polievková lyžica ? - ma to mooc zaujalo, tak by som rada vyskúšala |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | slavka b. (slawi75) ID 113183 (24.1.2010, 21:12) |
Martinka vl je velka lyzica.V povodnom recepte je celozrnna muka, ale ja mam s bezlepkovu dietu tak som tam dala nasu muku.S celozrnnou to bude este lepsie.U nas frci mrkva na vsetky sposoby.Je fakt dobrucky a jednoduchy na pripravu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |