Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Zemiakovo-syrový pagáč
[ recept č. 22660 zo dňa 25.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
(1 šalka =2,5 dcl) 1 šalka hl.muky,1 šalka polohr.muky,1 čl soli,1/4 droždia,1/2 šalky struhaneho syra (najlepšie nejaky s vyraznou chutou napr. chedar),2 menšie zemiaky,1 PL oleja,rasca,pažitka
POSTUP PRÍPRAVY
Zemiaky nakrajame na kocky,zalejeme vodou a uvarime do makka.Vodu použijeme do cesta a zemiaky popučime.Zo všetkeho vypracujeme tuhšie cesto,pridavame vodu zo zemiakov,ak je cesto moc huste pridame letnu vodu.Nechame 30-40 minut kysnut.Na naolejovanom plechu cesto roztiahneme na pagač,(nema byt vysoke) poprašime hl.mukou a pečieme na 200st asi pol hodinku. Bol fantasticej chuti,hned sme ho zlupli s domacou škvarkovou pmazankou.Výborne sa hodí ku polievkam a privarkom. |
 | Zdenka R. (mafioza) ID 35024 (26.1.2010, 19:24) |
vyzerá to super, odskušam isto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.1.2010, 19:41) |
zaujímavý receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (25.1.2010, 18:23) |
Tak teraz po tej žemlovke, čo som zlopla, by som si dala, síce neviem kde, ale nejako by som to potlačila...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (25.1.2010, 19:24) |
Darinka,aj ja mam take stavy,ze musim vyrovnavat chute..ale dnes je to v poriadku lebo po tom sladkom lepkavom kolačiku dobre padol tento slany pagač so škvarkovou pomazankou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.1.2010, 17:28) |
toto musi byt supeeer ale podla mna to nie je az taky pagac, skor sa to podoba na vsetky chleby,ktore som kedy piekla klasicky na plechu,kym som kdesi narazila na ten tip s prekladanim,aby sa nerozlial  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (25.1.2010, 17:45) |
Chutovo fakt vynikajuci,ani som to nečakala..a kde je ten tip tu na MMB? Ja uz pečiem radšej vo forme lebo robim trošku redšie cesta a forma drži pekne tvar. Inak mal by byt ešte ploskejší,dost sa podvihol v rure,no ale budem vediet na buduce ze ho treba riadne roztiahnut .. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.1.2010, 17:48) |
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19386 tu je. ide vlastne o prekladanie toho cesta,ktore sa potom nerozleje. skusala som aj konkretne ten chlebik a bol pekne vysoky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (25.1.2010, 19:25) |
Tento chlebik som zaregistrovala,ale ten postup mi nejako ušiel asi som nepozorne čitala Vyskušam to najbližšie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |