melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
HLIVOVY PAPRIKAS*****
[ recept č. 22717 zo dňa 27.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Hliva,olej,soľ, červená paprika,čerstvá paprika-žltá,zelená,červená,čierne korenie,cibuľa
POSTUP PRÍPRAVY
Hlivu umyjeme, nakrájame na prúžky a orestujeme na oleji.Pridáme červenú papriku,osolíme,podlejeme vodou a dusíme skoro do jedlá.Pridáme na pásiky nakrájanú papriku-všetky tri farby-a ešte chvíľu podusíme,ak je treba,frcneme vody.Okoreníme,môžeme aj trošku cesnáčiku,zľahka poprášime múkou a necháme 2-3 minútky povrieť. Podávame s makaronmi alebo motýlikmi. DOBRU CHUT
MAL by sa volať perkelt,lebo je bez smotany,ale kedže je s paprikami,tak jePAPRIKAS |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (7.2.2010, 19:44) |
Tento paprikáš je výborný, ja milujem aj perkelt - nedávam farebné papriky, dusím iba na cibuľke a červenej mletej paprike s troškou kmínu, pridám do toho zátrepku z kyslej smotany s troškou hl. múky na zahustenie. Super s haluškami, alebo cestovinou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (upravené 8.2.2010, 15:32) |
Toto nám robia v robote a je to strašne dobré, dávajú k tom cestovinu, ale ja mám radšej chlebík. Keď zbadám hlivu, kúpim a vyskúšam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (11.2.2010, 20:15) |
stojí to za vyskúšanie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Lenka L. (Rea666) ID 132298 (27.1.2010, 22:08) |
Tak toto je zasah do cierneho... Uz pocuvam doma dost dlho o tom ako by som ho mohla urobit ale ja som ho este nejedla a recept som tiez nenasla... Takze velmi pekne dakujem a hned ako natrafim v obchode na hlivy kuchtim... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | melania l. (lararuby) ID 130989 (27.1.2010, 22:14) |
tak nech sa podarí |
ODPOVEDAŤnahlásiť |