Iveta L. (hika) ID 48955 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
Výborný domáci chlebík
[ recept č. 22937 zo dňa 31.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g hladkej múky ( ja niekedy zmiešam 400 g hladkej a 100 g celozrnnej alebo grahamovej alebo špaldovej múky ) 350 ml vody alebo mlieka ( ja dávam pol na pol ) 2 lyžičky soli 1 lyžica octu 2 lyžice oleja 1 lyžička mletej rasce ja pridávam po 1 lyžičke slnečnicu, ľan alebo sezam 1 lyžička droždie ( ja používam s lastovičkou )
POSTUP PRÍPRAVY
Začíname tekutými zložkami, soľ, ocot, olej, múka, rasca, semienka, droždie. Nastavíme program základný, hmotnosť 750 g, ja dávam strednú kôrku. |
| YVETA Š. (YVETA 70) ID 112424 (3.2.2010, 16:56) |
Vypadá moc pěkně,vyzkouším. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (31.1.2010, 23:58) |
Tiež občas zvyknem robiť takýto istý chlebík, upečený v DP. Len mne na ňom vadí kôrka. Proste nie je to ono. Preto častejšie robím tak, že DP využijem na prípravu cesta a kysnutie a ďalej už robím ručne. Pečiem v rúre. je to potom oveľa lepšie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Olga F. (honda) ID 29673 (3.2.2010, 21:25) |
tiež sa pripájam k názoru,že chlebík z klasickej rúry je lepší ako z DP,využívam pekáreň na prípravu cesta a potom šup s ním do rúry a je to paráda ,ale ked nemám čas,tak pečiem aj v DP a tiež to nemá chybu -pekáreň je pre mna nenahraditeľná |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (31.1.2010, 23:39) |
Chlebík vyzerá krásne, dierkovano nemám DP, ale vyskúšam aj bez nej, klasicky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |