melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
FAZULOVICA S UDENYM KOLENOM*****
[ recept č. 23030 zo dňa 3.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tmavá fazula,údené koleno,trocha mrkvy a petržlenu,troška oleja,červená paprika,cesnak,feferonky,soľ, mleté čierne korenie,rasca, vajíčko a múka na domáce široké rezance
POSTUP PRÍPRAVY
Udené koleno umyjeme a dáme variť do vriacej vody spolu s vopred namočenou fazuľou bez vody.Pridáme rascu a feferonky,varíme skoro do mäkka.K tomu šupneme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen,soľ,korenie a uvaríme.Koleno vyberieme,necháme vychladnúť.Do zohriateho oleja dáme papriku(nešetriť) a vlejeme do hrnca.Dochutíme cesnakom a ak je potrebné,soľou a korením.Z rezancového cesta si nakrájame široké a nie veľmi dlhé rezance,ktoré zavaríme do vriacej fazuľovice.POZOR, varom ju zahustia a staním tiež.Do hotovej pridáme chudé mäsko z kolena,ktoré nakrájame na malé kocky. Kožu a klingy stočíme do rolky a v alobale necháme stuhnúť.
FAZULOVICA má byť pikantná a červená,žiadne nemocničné jedlo.Podávame s chrumkavým čiernym chlebom.PANI môžu ako druhý chod alobalové prekvapenie a k tomu čipoš papriku alebo horčicu a chlieb. Nie je to žiadna dieta ,iba ak bodová_ CO VIDIM ,ZBODNEM.
DOBRU CHUT
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
údené koleno a klobása |
![]() |
vývar |
![]() |
fazuľa-tentoraz nie suchá |
![]() |
uvarené kolienko |
![]() |
mrkva a petržlen |
![]() |
s domácimi širokými rezancami |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lenka L. (Rea666) ID 132298 (3.10.2010, 19:46) |
Ale sa mi slinky pozbiehali no takto na vecer Ale vyzera super a udene z nej citim az sem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (4.10.2010, 18:35) |
Varila som v sobotu,len sa po nej zaprašilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (3.2.2010, 11:36) |
Že žiadne nemocničné jedlo Melani, dávaš sem také super echt slovenské dobroty Budem musieť aj ten jazyk vyskúšať, ešte som ho v živote nejedla, ale môže to byť chutné dôverujem Tvojej dlhoročnej kuchárskej praxi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (3.2.2010, 12:47) |
Monika,oplatí sa vyskúšať,je výborný.Ano, ja uprednostňujem slovenské jedlá,hoci sa nevyhýbam ani novotám a experimentom.Ale radšej si dám chlieb s masťou alebo maslom ako tie Ramy ,Veta a iné umelé náhrady s kopou éčiek,ktoré sa tvaria ako maslo.Ozaj,máš tam niekoľko receptíkov,ktoré chcem vyskúšať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |