melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
VYVAR Z TEKVICE_AKO MASOVY*****
[ recept č. 23340 zo dňa 10.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Dužina z tekvice aj s jadierkami,ktorú by ste ináč vyhodili,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibuľa,soľ-vegeta,celé čierne korenie,rasca,pl oleja,
POSTUP PRÍPRAVY
Dužinu z tekvice dáme variť do studenej vody,trocha mrkvy nastrúhame na hrubo a na oleji orestujeme.Vlejeme do hrnca,pridáme koreňovú zeleninu,strúčik cesnaku a cibuľu,soľ,rascu a korenie.Varíme pomaly,kým nie je zelenina uvarená.Precedíme a podávame so závarkou,akú chceme. V lete,ked sú paradajky,tak pridávam orestovanú kvôli farbe.Môžeme posypať zelenou vniatkou.
Recept mám z jednej chaty z Donovalov a páči sa mi,lebo je chutný,rýchly a zo suroviny,ktorá by ináč skončila v komposte alebo v koši.
DOBRU CHUT |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (19.7.2010, 22:31) |
Dnes som varila túto polievku po dlhom čase. Zavarila som do nej krupicové halušky. Bola výborná. Naša Zuzka trocha blbne s vegetariánstvom, myslela, že je to mäsový vývar. Keď som jej povedala, čo to je, naložila si rovno dva razy a skoro vrchom Kto len túto úžasnú polievku vymyslel, by som rada vedela. Mňa by to v živote nenapadlo. Je to parááááda  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (20.7.2010, 20:44) |
To asi všetky mladé baby experimentujú,Kristínka.Som rada,že Zuzanke chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana P. (Ika) ID 2154, mimibazar.sk/ika (11.2.2010, 8:06) |
Aj ja ho robím, a nielen z tekvice, ale aj z veľkej cukety, keď sú v nej už tvrdšie jadierka . Raz sa mi ho ale podarilo po uvarení scediť priamo do drezu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (11.2.2010, 8:21) |
A vieš,koľko je nás tu takých šikovných? Nie si jediná,ale kto nič nerobí,nič nepokazí.PEKNY DEN  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (10.2.2010, 22:49) |
aj ja ju robievam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15439&user=8655 .Je veľmi dobrá a jemná ...a hlavne,všetko z tekvice sa využije ...no tie semiačka Mel,len sušíš?Nepečieš?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (11.2.2010, 5:32) |
Suším na múriku šporáka,raz som robila aj v rúre,ale na chalupe mám len šporák na drevo,tak mi pripieklo veľmi a odvtedy len tak.A doma sa mi už nechce,som rada,že som.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (10.2.2010, 9:25) |
Náhodou je chutný, ja ho tiež semtam robievam, aspoň využijem a nevyhadzujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (10.2.2010, 9:36) |
Ja zvyknem semiačka aj vybrať a sušiť,dobré sú na chrúmkanie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.2.2010, 9:22) |
aj ja tento vývar robievam, správne ochutený je výborný, musím vyskúšať tú orestovanú mrkvu. je pravda, že nechutí ako mäsový, kto čaká hovädziu polievku z tekvice môže byť sklamaný. tiež som sa s tým stretla, keď som posunula recept známym.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (10.2.2010, 9:34) |
Ano,Irmuška,ale z h...a sa bič upliesť nedá.A ako hovorím,niekto nevie uvariť ani hovädziu. A mrkva a paradajka dodajú aj takú zlatistú farbu a oká ako na slepačej od babky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Halina M. (anilah) ID 93483 (10.2.2010, 8:37) |
Varila som,ale veľmi ďaleko od mäsa,citiť tekvicu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (10.2.2010, 9:20) |
Ja som písala ako mäsový,nie mäsový a zeleniny som dala viac,ale určite lepší ako z bujonov. Polievky mám rada,ale aj mäsový s mäsom a nie tekvicou niekto nevie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |