Martina P. (Mata406) ID 48300 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Kapor na masle a cesnaku
[ recept č. 23742 zo dňa 19.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
takže potrebujeme kapra :)))/ prípadne nejakú inú plávajúcu potvorku/ - nakrájaný nie na podkovičky, ale priečne * korenie na ryby * vegeta * soľ * maslo * veeľa cesnaku *
POSTUP PRÍPRAVY
- noo, je jasné ako facka, že po Vianociach už nie je ani chýru ani slychu, ale takto pripravujeme hocijakú rybičku, či kapra, pstruha, hoka .... a mne kúsok zostal v mrazničke a teraz sme si ho teraz skvele vychutnali - príprava veľmi jednoduchá a určite každá poznáte :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
- ja dávam kapra na noc do mlieka ... potom osuším, nasolím a nechám aspoň 1 hod odpočívať, posypem husto korením na ryby, vegetou a pretlačím cesnak, kapra ním potriem /tu som dala asi 6 strúčikov riadnych / - naplátkujem maslo, na každý kúsok rybičky, podlejem troškou vody a dám piecť - teplota 180 stupňov ... v polovici pečenia otočím na druhú stranu a dopečiem |
|
a upečený |
|
a pri servírovaním pokvapem citrónom .. hotovka ... ja osobne mám takto radšej kapra ako klasicky vysmaženého |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Kristína R. (riguska55) ID 195993 (23.11.2013, 11:00) |
Jej, tak to vyzera paradne Mozem sa spytat, ze ako dlho sa to pecie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| magdaléna c. (megi118) ID 105517 (31.7.2013, 12:40) |
Paráda,určite vyskųšam, |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ľubica S. (Ľubica266) ID 277304 (31.7.2013, 11:32) |
dnes som podla tohto receptu urobila kapra....je fakt dobrý-vďaka za recept-pridala som si ho k oblubeným |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Anna H. (Ahrinka) ID 74558 (5.3.2010, 2:55) |
Ahoj Martinka, mozes mi prosim napisat ako robit tie zemiaky presne? Diky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (6.3.2010, 17:48) |
Ahoj Anka - tie zemiačiky sú úplné jednoduché, nakrájaš nadrobno cibuľu, ošmahneš na troške oleja, pridáš červenú papriku, premiešaš, podleješ 1 pohárom vody, vložíš na kolieska nakrájané zemiaky, osolíš, ovegetíš podľa chuti a necháš za občasného udusiť pod pokrievkou za občasného premiešania /ak by moc chytali dno, možeš pridať ešte trošilinku vody, ale obyčajne nie je potrebné/ - keď ich robím ako hlavné jedlo, pridávam i hrášok, niekedy párky, alebo slaninku, šampiňóny /to všetko- samozrejme toto pridám na začiatku spolu s cibuľkou/ .... to je všetko |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Anna H. (Ahrinka) ID 74558 (7.3.2010, 12:02) |
Dakujem krasne! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Anna H. (Ahrinka) ID 74558 (7.3.2010, 12:02) |
Dakujem krasne! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Gabriela T. (nogate) ID 22107 (19.2.2010, 23:08) |
Maťka akurát minulú nedeľu sme aj my dopapali kapríka uloženého v mraziaku z vianoc a tak postup a prísady ako keby si ho u nás robila mňam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.2.2010, 14:28) |
no vidíš - spoločné myšlienky a ozaj mňami |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (19.2.2010, 20:15) |
Super rýchlovka!!! Vyskúšam, ale nie s kaprom, lebo má stráááášne veľa kostí... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2010, 20:21) |
no je ... rúra pečie za Teba .. medzitým som upiekla aj muffinky aj zemiačiky udusila aj nepečený rez urobila /zasa 10 vecí naraz/ .. my strašne ľúbime kapríka a malé ani nehovorím, ani kostičky im nevadia, sa to naučili papkať - tak vyberajú si samé .. a vlastne kapra robím takto iba 1x do roka- čo zostane z Vianoc, inak normálne tak i iné ryby ... v podstate ryby u nás veľmi idú |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (19.2.2010, 20:05) |
Idú Vianoce??? Dnes som mala na tento spôsob filety ja dávam ale veeeľa cibule A maslová chuť je proste maslová chuť! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2010, 20:18) |
- no nám ešte zostal kaprík z Vianoc ... vždy odložím do mrazničky kúsok a potom si na ňom takto pochutnávame, lebo na Vianoce - tak klasicky vyprážaný u nás /mne osobne chutí viacej takto, ale prisposobujem sa tradícii / .. u nás bez cibuľky, radšej toho cesnačiku viacej .. a pravda - nad klasické masielko nie je na rybke |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2010, 19:54) |
tak mam rybky aj ja najradsej a co tie zemiaky? co su zac? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2010, 20:15) |
my tiež - a zemiačiky ? - úúúplná klasika - udusené na cibuľke, masielku, cibuli a červenej paprike |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.2.2010, 20:43) |
som si myslela. ale my take jedavame ako samotne jedlo,nie prilohu ale dobry napad |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Martina P. (Mata406) ID 48300 (19.2.2010, 20:56) |
ja to bežne robievam i ako prílohu - keď ako samotné jedlo, tak tam pridám ešte hrášok |
ODPOVEDAŤnahlásiť |