Lubica M. (Bodylubi) ID 131217 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Hustá hrachová polievka so syrovými haluškami
[ recept č. 23837 zo dňa 21.2.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Halušky: 2 vajcia, 3 PL strúhanky, 5 PL strúhaného syra, olej na smaženie__Polievka: 1 l vody, 300g mrazeného hrášku, 250 ml smotany na varenie, 100 g syra (ja som použila nastrúhaný tvrdý, pretože ho máme veľa a treba zúžitkovať), 2 PL kukuričného/zemiakového škrobu, 2-3 ČL cesnakovej pasty, soľ__Na ozdobu: syrové halušky, strúhaný syr, sušený petržlen, čerstvé bylinky... podľa fantázie
POSTUP PRÍPRAVY
Recept, ktorý je výborný a veľmi sýty, takže kľudne postačí ako ľahší obed alebo teplá večera. Pripravíme si halušky. Vajcia, strúhanku a syr spolu vyšľaháme a necháme pár minút postáť, aby strúhanka nasiakla vajíčkom a hmota sa spojila. Varíme v horúcej vode ako klasické halušky niekoľko minút. Potom uvarené halušky osmažíme na panvici s rozohriatym olejom dozlatova. Pripravíme si polievku. Liter vody dáme variť spolu s hráškom. Keď voda vrie, stíšime plameň a hrášok poriadne roztlačíme takmer na pyré(je to zdĺhavé a po čase aj namáhavé tak odporúčam radšej dať bokom z ohňa, mierne vychladnúť a rozmixujovať ponorným mixérom-nie však na hladkú kašu, kúsky hrášku sú v polievke výborné-a potom opäť postaviť na oheň). Do polievky pridáme 250 ml smotany na varenie a miešame. Ochutíme cesnakovou pastou, prípadne soľou, ale mierne, pretože slanú chuť dodá aj syr, ktorý pridáme neskôr. Polievku zahustíme škrobom (ak je treba, nemusíte) a pridáme syr. Miešame, kým sa všetko pekne nespojí. Polievku podávame so syrovými haluškami, ozdobenú syrom, petržlenom a.i. Dobrú chuť! |
Stankaa B. (stankaa) ID 54764 (13.8.2011, 16:00) |
včera som robila polievočku a poviem pravdu, že od teraz patrí medzi moje najobľúbenejšie. je suprová, krémové polievky zbožňujem a táto nemá chybu .... FANTASTICKÁ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (22.2.2010, 9:28) |
Určite výborná a chutná polievočka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |