Henrieta A. (henča) ID 6604 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Jablkový džem
[ recept č. 2385 zo dňa 28.9.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 kg jabĺk už nastrúhaných, 1 sirup vo fľaši/príchuť akú chcete/, 1 kg želírovacieho cukru.
POSTUP PRÍPRAVY
Jabĺčka očistíme, nastrúhame a dáme povariť, keď zmäknú rozmixujeme ich. Znova na sporák, keď začnú vrieť prilejeme sirup/ príchuť záleží len na vás , aký džem máte radi/, opäť necháme prejsť varom, a prídáme po troške želírovací cukor. Povaríme 15-20 min. Plníme do fliaš, uzatvoríme a dáme hore dnom vychladnúť. Celkom rýchla robota na džem, a nie vždy je dostatok malín, čučoriedok, jahôd... a tak sa to dá ... A je výborný čo je najdôležitejšie!!! |
Elena V. (Helusska) ID 50090 (27.11.2011, 11:48) |
Ahojte, poradí mi niektorá či tam musí ísť iba želírovací cukor, alebo to môže byť aj obyčajný kryštálový, ďakujem za odpoveď. Chcem to dnes robiť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária K. (broskynka) ID 8484 (6.10.2011, 22:09) |
Džemík navarený.. Chutí výborne!!!! Robila som ho v domácej pekárničke z polovičnej dávky na skúšku a z rozmixovaných jabĺčok. Pridala som trošku vanilkového cukru a použila bazový sirup.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Patrícia L. (Mina989) ID 114363 (8.11.2009, 16:17) |
Včera sme robili tento džem (sirup s príchuťou lesných plodov) je naozaj perfektný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Henrieta A. (henča) ID 6604, mimibazar.sk/henca (25.11.2009, 12:35) |
Som rada, že Vám chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (28.9.2007, 9:13) |
Ja sa chcem spýtať, lebo s robením džemov a zaváraním nemám žiadnu skúsenosť jablkový džem môže byť super, na 2 kila ide celé kilo toho želírovacieho cukru není to moc a toho sirupu, sedmička tiež celý? Poradíte mi, čo sa dá ešte robiť z jablk lebo ich máme neurekom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (28.9.2007, 21:59) |
Maťka, skús si ich nastrúhať na hrubšom strúhadle a dať zamraziť. Potom ich normálne používam do koláčov, prípadne sa dajú takto aj zavárať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (29.9.2007, 0:29) |
Ty piko, to je dobrý nápad to by ma nenapadlo Ďakujem Lucka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Magdaléna H. (hrmka) ID 421 (28.9.2007, 21:48) |
Moja svokra robí tiež džem z jabĺk a tiež pridáva sirup, broskyňový alebo jahodový a boli vynikajúce. Len neviem koľko čoho dáva. A čo tak ešte výživa, alebo nakrájať a nasušiť (namiesto chipsov), moja mama si jablká aj nastrúha a dá buď do mrazničky alebo aj zavarí do fliaš a má pripravené na koláč.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (29.9.2007, 10:59) |
Magdi, prepáč. Ja som si až teraz všimla, že som napísala to isté, čo aj ty. Vieš ,pozdná nočná hodina a mne už to v hlave nemyslí.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (29.9.2007, 0:32) |
To sušenie, je tiež supiš vyskúšame, moja babinka, to tiež robievala To sa jablčka oškrabajú a potom nakrájajú na pol mesiačiky, že? Samozrejme bez jadierok... Tak už viem, čo s tými našími jabčami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Henrieta A. (henča) ID 6604, mimibazar.sk/henca (28.9.2007, 9:28) |
Ja som dávala kilo, dokonca pôvodný recept bol na 1l sirupu, vtedy boli tie veľké litrové, také husté, ale dávam 7 dcl a je to dobré. Ale netreba to dlho miešať, a to je dosť podstatné. Inak želírovací cukor kupujem v LIDLi a je lacnejší ako tie napr. v Jednote. Tak skúste.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |