Nina L. (markusko) ID 6766 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
rusky borsc ,-)
[ recept č. 23895 zo dňa 23.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3/4 kg bravcoveho pliecka,1kg hlavkovej kapusty , 3 ks mrkvy , 2 ks petrzlenu, kusok zeleru , 3 strucky cesnaku , 1 pohar sterilizovanej cvikle , 3-4 zemiaky , 1 stredny rajcinovy pretlak , bujon Na dochutenie-1 lyzica octu , bobkovy list ,cierne korenie -mlete , vegeta , petrzlenova vnat , kopor , pazitka , do hotoveho taniera-1 lyzica kslej smotany a kto che sterilizovany chren
POSTUP PRÍPRAVY
Maso uvarime v celku,do vyvaru pridame vegetu bobkovy list a bujonovu kocku a vegetu.
Nez sa masko vari pokrajame kapustu na jemno , a dame ju varit do vyvaru .
Dalej pokrajame na drobno mrkvu , petrzlen , celer , zemiaky a cibulu na ktorej vsetko orestujeme a podusime asi 10 minut .
Do podusenej zeleninky pridame precedenu sterilizovanu cviklu .
Uvarene masko vyberieme a pokrajame na kocky . Do vyvaru s kapustou pridame podusenu zeleninku s primiesanou cviklou , dobre premiesame a dochutime octom , rajcinovym pretlakom , cesnakom , vegetou , pazitkou , petrlenovo vnatou , koprom , a pridame aj precedenu stavu z cvikle .
Na zaver primiesame masko pokrajane na kocky a vsetko dobre premiesame a nechame varit kym nie je vsetko makkucke .
na tanier s borscom pridame lyzicu smotany s trochu sterlizovaneho chrenu
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
dame varit masko s bobkobym listom a bujonom,pridame aj vegetu |
|
pokrajanu kapustu pridame do vyvaru a varime aj s maskom |
|
pokrajanu zeleninku orestujeme a podusime na cibulke asi 10 minut |
|
k zeleninke pridame precedenu cviklu a dobre premiesame |
|
vyberieme makkucke masko , a pridame do kapusty s vyvarom pripravenu zeleninku |
|
vsetko dobre premiesame a dochutime spominanymi ingredienciami ,rajcinovy pretlak , cviklova stava , cesnak , petrzlenova vnat , pazitka , kopor , vegeta , mlete cierne korenie |
|
pridame pokrajane masko na kocky , este raz dobre premiesame a varime do makkucka |
|
hotovo |
|
na tanier pridame lyzicu pochutkovej kyslej smotany a pol lyzicky sterilizovaneo chrenu-DOBRU CHUT |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Tinka J. (Lovumba) ID 231433 (11.2.2012, 8:27) |
Och , fantasticky recept manzel sa nevedel dojest |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (6.3.2011, 11:53) |
tak som sa odhodlala a musim povedat, ze naozaj vynikajuci Uvidim este, co nan povie muzska cast rodiny, ale zenska bola nadsena. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (3.3.2011, 14:47) |
musim sa uzm konecne odhodlat na tuto dobrotu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Veronika F. (weronycka) ID 71907 (22.9.2010, 11:58) |
jeeeej, ja robim taky isty..mnaaaam.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (24.2.2010, 19:31) |
boršč milujem na všetky spôsoby |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina Jendrálová (jendralka) ID 84325 (23.2.2010, 19:17) |
tak toto jedna z mala polievok, ktore mozem jest stale |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (23.2.2010, 14:04) |
už sa naň teším, určite čoskoro vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Nina L. (markusko) ID 6766, mimibazar.sk/markusko (23.2.2010, 14:11) |
Iva je fakt dobry , teda aspon u nas nevydrzi viac ako den |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Miriam D. (alex) ID 478 (23.2.2010, 14:02) |
mnam ja toto jedlo velmi lubim , nikdy som ho nerobila ale urcite podla tohto receptu vyskusam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Halina M. (anilah) ID 93483 (23.2.2010, 13:11) |
bujonovu kocku a vegetu nedavam,je tam maso a dost zeleniny |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Nina L. (markusko) ID 6766, mimibazar.sk/markusko (23.2.2010, 14:10) |
Halina to zalezi kto ma ako rad ochutene , niektore veci v prisadach musia ostat a niektore nie , a to su tie na dochutenie . Ja mam tento recept od svagriny z Moskvy ale urcite si ho kazdy moze prisposobit svojim zvykom |
ODPOVEDAŤnahlásiť |